pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:42/134)

Wytrawne jajeczne muffiny z szynką podane na chrzanowym sosie! 150

Wielkanoc co raz bliżej, dlatego już dzisiaj podsuwam Wam pomysł na pyszne i nietuzinkowe śniadanie wielkanocne. Zapiekane na wytrawnie muffiny jajeczne na plastrach soczystej "Szynki Ojca"  z pieczarkami, kulkami mozzarelli, szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Takie śniadanie na pewno zasmakuje każdemu, będzie też proste i szybkie do wykonania, a świąteczny charakter zapewni pyszny, gęsty sos chrzanowy z kaparami. Całość

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kaszą i zielonymi szparagami 121

szparagami na blogu: szparagowa misa rozmaitości prosta sałatka ze szparagami i jajkiem pizza ze szparagami i jajkiem sałatka z bobem i zielonymi szparagami pieczarki Portobello ze szparagami omlet ze szparagami i chili zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską tartaletki ze szparagami ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z kasza i zielonymi szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 szklanka ugotowanego

Kulinarne przygody Gatity
Pizza z cukinią, kukurydzą i mozzarellą 185

ręką) i rozwałkowujemy koło o średnicy 32 cm. Ciasto przekładamy na dużą blaszkę. Wierzch smarujemy sosem, układamy szynkę pokrojoną w paseczki, plastry pieczarek, odsączoną kukurydzę, plastry mozzarelli i cukinii oraz pomidorki koktajlowe.  Całość zapiekamy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 12-15 minut (funkcja z termoobiegiem). Pod koniec wierzch obsypujemy startym żółtym serem

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka rybna z ziemniakami, pieczarkami i porem. 214

żaroodpornym naczyniu układamy zapiekankę warstwami najpierw ziemniaki, przyprawiamy je solą i pieprzem oraz rozmarynem, później układamy filety z makreli wraz z sosem, kolejno pieczarki z porem, a następnie polewamy śmietaną i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni.   Smacznego

Symfonia smakowa
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 220

ściekał mi po plecach, przeklinałam sama siebie, że mam głupie pomysły, ale w momencie pierwszego kęsa, zapomniałam o upale i rozkoszowałam się wyborną zapiekaną. Sama zapiekanka wyszła na bogato, mnóstwo warzyw: cukinia, papryka, pomidory, pieczarki, mięso mielone wszystko obsypane grubą warstwą żółtego sera i polane sosem beszamelowym . Przepysznie, polecam serdecznie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 400 g makaronu (takiego

na moim stole...
Domowe zapiekanki z serem, pieczarkami i sosem czosnkowym 175

blaszczce. Każdą połówkę smarujemy masłem i posypujemy czosnkiem granulowanym (możemy też natrzeć pieczywo czosnkiem ale to zajmuje więcej czasu). Na każdej posmarowanej połówce wykładamy pieczarki. Na nie ścieramy na drobnych oczkach żółty ser. Gotowe kajzerki zapiekamy przez około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni (aż ser się roztopi a bułka stanie się chrupiąca). Gdy zapiekanki będą w piekarniku przygotowujemy

My simple kitchen
Zapiekanka z kaszą jaglaną, kurczakiem, pieczarkami i serem feta 179

odparowania wody. 3. Filety kroimy w kostkę, obtaczamy w ulubionych przyprawach. Podsmażamy. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim kolejno: 1/2 kaszy, pieczarki z cebulą, filety, 1/2 kaszy, pokruszony drobno ser feta. 5. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni, przez około 25 minut

Szefowa kuchni
Zapiekanki z bułeczek z pieczarkami 131

miąższ. Poukładać na dużej blaszce, lekko posmarować masłem środek. Pieczarki obrać ze skórki pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać w kostkę obsmażyć, dodać pieczarki, podusić. Doprawić solą , pieprzem. Napełnić bułki farszem pieczarkowym, posypać serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 s C przez 10 min. Podawać z dowolnym sosem lub ketchupem. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka z ryby 192

mnie forma do tarty ( duża).Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawić do smaku. Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę. Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem. Zapiekamy 30 minut. Po tym czasie posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze ok 10 min.Podajemy z dowolną surówką. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i grzybami / Chicken, mushroom and spinach pasta bake 420

kości, pokrojone w kostkę 220 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 200 g serka śmietankowego 2 szklanki startej na tarce mozzarelli 2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść średniej wielkości naczynie do zapiekania. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu(...)kurczaka i dokładnie obsmaż z każdej strony aż będzie gotowy. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na koniec wmieszaj pieczarki i smaż, aż odparują ich soki, około 10 minut. W dużej misce lub już bezpośrednio w naczyniu do zapiekania wymieszaj makaron, kurczaka, pomidory, szpinak, serek śmietankowy i cukier, po czym posyp całość serem. Piecz przez 15 minut bez przykrycia

karmelowy
Ziemniaki zapiekane z grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables 192

rybami. Polecam! Scroll down for recipe in English Ziemniaki zapiekane z grzybami i warzywami (4-6 porcji) Składniki: 2 małe cukinie, pokrojone na 0,5 cm plastry 1 bakłażan pokrojony w 0,5 cm plastry 4 łyżki oleju rzepakowego 250 g leśnych grzybów (lub pieczarek), pokrojonych w grube plastry 1 żółta i czerwona papryka, z usuniętymi gniazdami nasiennymi(...)przełóż do naczynia żaroodpornego. W międzyczasie obgotuj w osolonym wrzątku ziemniaki przez około 10 minut i przełóż do naczynia żaroodpornego. Dopraw całość solą i pieprzem, wymieszaj i posyp serami. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 20 minut i podawaj. Smacznego! English version Baked potatoes with mushrooms and vegetables (4-6 servings) Ingredients: 2 small zucchini, cut into 0.5 cm slices

karmelowy
Soczysty i miękki zapiekany filet z kurczaka 101

Zapiekana pierś kurczaka z warzywami to bardzo smakowity pomysł na chociażby niedzielny obiad. Mięso z piersi kurczaka bardzo łatwo jest wysuszyć, piekąc w ten sposób pozostaje ona soczysta i cudownie miękka. Polecam taką zrobić nie tylko tym, co unikają smażonych mięs. Posmakuje wielu. Lekka mimo tłuszczu z masła i majonezu zachwyci niejedno podniebienie. Tu podałam składniki dla dwóch osób(...)stłukłam delikatnie tłuczkiem. Oprószyłam solą i pieprzami. Odstawiłam na 30 minut by mięso wchłonęło przyprawy. Na patelni rozpuściłam 1 łyżeczkę masła i poddusiłam pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w piórka. Delikatnie posoliłam. Naczynie do zapiekania natłuściłam masłem i ułożyłam w nim filety. Na każdy kawałek mięsa położyłam plaster masła i zapiekłam w 180 stopniach do momentu aż mięso

Pieprzyć z Fantazją
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 176

żeby zmieścił się nam farsz . Wydrążony miąższ ziemniaków siekamy . Na rozgrzanej patelni , smażymy posiekaną cebulkę, pieczarki , dodajemy kurczaka , pokrojony ,miąższ ziemniaków i smażymy mieszając , aż składniki się zrumienią . Przekładamy do miski , dodajemy posiekanego drobno ogórka , mieszamy . Każdą wydrążoną łódeczkę ziemniaka , lekko solimy , napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi

Ogrodnik w podróży