Składniki: 4 bułki do hamburgerów 280 g sera halloumi; 10 średnich pieczarek; 1 duża, czerwona cebula; Małe opakowanie mieszanki sałat (50 g, u mnie Fit & Easy ) 6 łyżek kaszy manny; 1 jajo; 6 łyżek oleju; Sól; Pieprz. Sos do burgerów: 1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 4 łyżki miodu (u mnie lipowy); 3 łyżki cukru trzcinowego; 4 łyżki jasnego sosu(...)podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Złożyć burgery. Na dno każdej bułki położyć 1 łyżkę wystudzonego sosu, na sos sałatę, na sałatę pieczarki, na pieczarki podsmażony ser, ser polać sosem (1 łyżka), położyć plaster czerwonej cebuli i całość zamknąć górą bułki. Burgery podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą
Gospodyni Miejskawłasne podniebienie. Łącząc smaki wielokrotnie próbuję różnych połączeń smakowych w mini wersjach na jednej łyżce, i tak mięso kaczki wspaniale połączyło mi się z kwaśnym jabłkiem, orzechami, podwędzanym serem i obsmażoną pieczarką. Całość oprószyłam siekanym szczypiorem i skropiłam słodko ostrym sosem musztardowym. Pieczarki jak i orzechy są tylko podprażone, aby wydobyć ich smak. To pyszna propozycja nie tylko na elegancką(...)mniej więcej 0,5 x 0,5 cm ) 5. Jabłko pociąć w plastry, a następnie w grubą zapałkę. Na dnie misy ( talerzy ) ułożyć sałatę, na nią nieregularnie układać pieczarki, jabłka, ser i mięso. Całość obsypać orzechami i siekanym szczypiorem. Całość polać sosem. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancestylu piknikowym!Zapraszam do stołu. NADZIEWANE PIECZARKI. (przepis autorski.) 12 dużych pieczarek, 300g mięsa mielonego, mała cebula, jajko, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, spora ilość majeranku, 12 plasterków żółtego sera, Pieczarki umyłam. Pozbawiłam trzonków, wydrążyłam. Posiekałam drobno trzonki i to, co wydrążyłam.. Cebulę także drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekany szczypiorek, wbiłam jajko, doprawiłam
W kuchni Karmel-itkiKolejnym prostym i szybkim w przygotowaniu przysmakiem z grilla jest pyszna bagietka z masłem czosnkowym, pieczarkami i żółtym serem. Taka bagietka będzie ciekawym i chrupiącym dodatkiem do mięs i warzyw z rusztu a także samodzielną przekąską na gorąco . składniki na 2 bagietki 2 małe bagietki 1/2 kostki masła 3 ząbki czosnku 15 dag małych pieczarek 15 dag żółtego sera(...)masło i dodajemy wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawiamy pieprzem oraz ziołową przyprawą do grilla, wszystkie składniki ucieramy łyżką tak aby dobrze się połączyły. Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plastry, a ser żółty ścieramy do miseczki na tarce o małych oczkach. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół a następnie smarujemy masłem czosnkowym. Na bagietkach układamy plasterki pieczarek i posypujemy startym
Smakowite Daniachcę... Na moje zapiekanki zużyłam -bułkę -pieczarki duszone z cebulką na maśle- bo mi zostały z gołąbków -szynkę -wędzony ser -masło czosnkowe -ketchup i bazylię Posmarowałam kromeczki masłem, położyłam ser, pieczarki,szynkę. Dałam na wierzch ketchup-dzieci to kochają. Włożyłam kamień do pizzy do piekarnika, wsunęłam w rozgrzany piekarnik moje zapiekanki...i gdy tylko zamknęłam drzwiczki- uciekłam! Wróciłam po około
Z Kuchni Do Kuchniolej wrzucić starte pieczarki i pokrojoną cebulę i podsmażać do miękkości. Powstałą ze smażenia pieczarek wodę odparować lub odlać.Do miski wrzucić usmażone pieczarki wraz z cebulą, dodać rozdrobnione wnętrza bułek (powstałe z ich wydrążenia) i ser i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.Każdą połówkę bułki nadziewać powstałym farszem.Nadziane połówki bułek lekko spłaszczyć dłonią, zanurzyć w mleku, następnie
Gospodyni Miejskałyżki oliwy z oliwek - 2 płaskie łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej- 0,5l ciepłej wody ( nie gorącej)Dodatkowo:-suszone lub świeże oregano, sos pomidorowy i dowolne dodatki, np: pieczarki, szynki, salami, sery , oliwki, papryki, cebulę, itp.Drożdże rozpuścić w 1 szklance ciepłej wody i odstawić aż się spienią. Zaczyn przelać do misy malaksera, dodać oliwę , sól, resztę wody(...)mąką , wówczas łatwiej się wałkuje) . Wałkuję od razu na papierze do pieczenia. Na rozwałkowane ciasto wykładamy 2-3 łyżki sosu pomidorowego i dodajemy swe ulubione dodatki, np. pieczarki, starty ser, szynkę, szynkę parmeńską, kulkę mozzarelli, salami, różne gatunki serów pleśniowych, paprykę , oliwki, itp. Co kto lubi co kto woli...Możemy posypać świeżym lub suszonym oregano. Pieczemy w nagrzanym
Smaczne Zdroweodstawiamy do lodówki na czas przygotowywania pozostałych składników. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pokrojony kurczak, ser żółty, pieczarki, pokrojony drobno koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę, sól, pieprz.Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Gdy nasza masa będzie już gotowa formujemy kotleciki na wzór kotletów mielonych. (można sobie
Kuchnia moimi oczamikopytka (jeśli jest ich odpowiednio dużo) lub wyrzucam, gdy jest ich mało by cokolwiek z nimi zrobić. Składniki: 3 ugotowane ziemniaki 3 surowe ziemniaki 1 cukinia koperek cebula pieczarki ser żółty jajka mąka przyprawy Wykonanie: Ugotowane ziemniaki rozdrabniam ugniatając je, surowe wraz z cebulą ścieram na tarce (drobne oczka). Cukinię również możemy zetrzeć, bądź drobno posiekać, jednak pamiętajcie(...)konieczności posolenia jej i pozostawienia na minimum 15 minut, by pozbyć się nadmiaru wody. Koperek i pieczarki (3 szt) drobno siekamy, grzyby przesmażamy na odrobinie tłuszczu, by pozbyć się z nich płynu. 5 - 10 dag sera żółtego ścieramy na tarce. Dodajemy jajka, ja użyłam 4 sztuki. Wszystkie składniki mieszamy wraz z przyprawami (sól, pieprz, zioła: bazylia, lubczyk, oregano, majeranek, tymianek
Taste Of My Daygotowe kotlety z piersi kurczaka 30 dkg pieczarek 0,5 szklanki posiekanej natki łyżka masła łyżeczka majeranku łyżeczka pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu sól do smaku kawałek żółtego sera Pieczarki kroimy w paski i obsmażamy na maśle, gdy są już miękkie dodajemy majeranek, oba pieprze i doprawiamy solą do smaku. Wsypujemy natkę i dokładnie mieszamy, aby się
Dieta moja pasjaNaleśniki ze szpinakiem , świeżymi pieczarkami z dodatkiem żółtego sera oraz czosnku to bardzo aromatyczne danie, które świetnie sprawdzi się o każdej porze roku. Przyznam, że uwielbiam to połączenie, które dobrze pamiętam z dzieciństwa. Dziś, wiele lat później powracam do tego smaku zawsze gdy tylko mam okazję. Wypełnienie to oczywiście szpinak. Naleśniki ze szpinakiem w wersji wegetariańskiej będą kombinacją szpinaku(...)naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklana wody, najlepiej gazowanej 4 jajka 1 szczypta soli Farsz ze szpinakiem 300g świeżego szpinaku (może być mrożony) 200g pieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Wykonanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać
Naleśnikikeczup (opcjonalnie) 3 plasterki pomidora świeży lubczyk Przygotowanie: Na trzech kromkach pieczywa rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż się zarumienią, a ser w środku będzie ciągnący(...)www.msm-monki.pl/Nasze,produkty/Sery_typu_szwajcarskiego/Aldamer/4,28,0 *** SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki, najczęściej w sklepach pakowane po 6 sztuk 4 łyżeczki kremowego serka topionego MSM Mońki 20 nasion bobu (po 5 na pieczarkę) 4 plasterki sera morskiego MSM Mońki 12 suszonych pomidorków koktajlowych Jarmuż do smaku i dekoracji :) PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć. Jeżeli trzeba to obrać. Sposób na obierani pieczarek znajdziesz u niesamowitej OlgiSmile
ClauditteMissCookingpiaskowe. Zachowują formę, nie kurczą się i nie zniekształcają, dlatego najczęściej korzystam z tego właśnie przepisu. Tym razem podałam je na ciepło, wypełnione tym, co każdy lubi, czyli pieczarkami i serem. Kruche babeczki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Farsz: 500g pieczarek 2 cebule 200g żółtego sera sól, pieprz olej(...)foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. 3. Po tym czasie babeczki wyciągamy, napełniamy pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika, tylko do rozpuszczenia sera. Podajemy na gorąco
Szefowa kuchniilość proporcji ulega zmianie w zależności od wielkości naczynia żaroodpornego jakie użyjecie) * około 7-8 większych ziemniaków * około 600 g mielonego wieprzowego * 1 cebula * 5-6 większych pieczarek * ser do posypania (użyłam sera korycińskiego z czarnuszką) * 1 czerwona papryka * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 2 łyżki ketchupu łagodnego * oliwa z oliwek do podsmażenia mięsa Wykonanie(...)cebulę i pieczarki. Wszystko jeszcze chwilę podsmażyć. Lekko podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy i ketchup, dusić na małym ogniu do odparowania wody. Przestudzone ziemniaki podzielić na pół. Jedną część ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego (można posypać przyprawą do ziemniaków), na to wyłożyć równomiernie podsmażone mięso mielone. Na wierzch posypać paprykę czerwona pokrojoną w kostkę. Następnie układamy warstwę sera
Zrób to smacznieszybko podać to polecamy Wam tą pyszną przekąskę, która na pewno zasmakuje każdemu Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) - 400 g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżka masła - 70 g sera żółtego - 1 białko - kilka gałązek natki pietruszki - sól, pieprz Składniki na ok. 16 sztuk. Na patelni rozpuszczamy masło. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy a gdy się zeszkli dodajemy(...)żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty (8 cm x 8 cm). Brzegi smarujemy białkiem. Na środek każdego kwadratu kładziemy po łyżce pieczarek i troszkę sera żółtego. Z kwadratów robimy trójkąty, mocno ściskamy boki i zwijamy 2 końce razem. Gotowe pierożki smarujemy z wierzchu białkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni
Kuchenne Wariacje