pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:125/369)

Makaron z sosem warzywnym (bezglutenowy) 162

jednocześnie nietrudne w przygotowaniu. Zapraszam. Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego 1 cebula 2 marchewki 3 ząbki czosnku 1 pietruszka (korzeń) 250 g pieczarek 1 cukinia garść mrożonego groszku 1 mały brokuł 1 puszka pomidorów 500 ml sosu pomidorowego 2 papryki (np. żółta i czerwona) oliwa lub olej z pestek winogron 1 łyżka masła 200 ml słodkiej śmietanki 30% ser grana(...)uważamy, by się nie przypalił. Następnie dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, cukinię, groszek oraz pieczarki pokrojone w cząstki i smażymy całość. 2. Następnie dodajemy blanszowany brokuł, nadal smażymy całość. 3. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki. 4. Następnie dodajemy pomidory z puszki i wlewamy sos pomidorowy. Przyprawiamy szczyptą cukru i podanymi wyżej przyprawami.  W międzyczasie gotujemy makaron bezglutenowy. 5. Teraz

Kawa z mlekiem
Pieczarkowe risotto z parmezanem i natką pietruszki 86

wzbogacają aromatyczne odczucia smakowe. Próbujcie! Bo bajecznie proste i dobre! Składniki: na 4-5 porcji 1,5 szklanki ryżu do risotto 400g pieczarek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki sosu sojowego 4 łyżki śmietanki kremówki tarty parmezan natka pietruszki sól, pieprz czarny Wykonanie: na patelni roztopić masło, zeszklić cienko pokrojoną cebulę, dodać(...)pieczarki i przekrojone ząbki czosnku, dusić kilka minut. Na osobnej, większej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić ryż, lekko podsmażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, dodać śmietankę, starty parmezan oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Smacznego! Artykuł Pieczarkowe risotto z parmezanem i natką pietruszki pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tatar z sarny 141

sarny ok. 150 g • 1/2 cebuli białej • 3 ogórki konserwowe • 8 sztuk pieczarek konserwowych • 1 ogórek zielony długi • 2 jajka przepiórki Marynata • sól, pieprz do smaku • 1 ziarno ziela jałowca • 1 łyżka oleju oraz • 6 kromek pieczywa tostowego bardzo cienko pokrojonych • sos balsamiczny Wykonanie: • Mięso sarny pokroić bardzo drobno, nie mielić, bo zrobi się miazga. • Ziarno jałowca spłaszczyć(...)przeciwnych bokach przykleić skrzydełka z trójkątów chleba tostowego, na wierzch położyć jajko sadzone. • Boki talerza udekorować paskami ogórka konserwowego, pieczarek i cebuli za pomocą dwóch noży. • Na ostatnim boku krople sosu balsamicznego

To co kocham
Imbirowe tofu z warzywami 139

porcje Potrzebujemy: 1 kostkę tofu lub gotowe zamarynowane stripsy ( my użyliśmy od Polsoji ) pół świeżego brokuła pół czerwonej papryki 10 pieczarek  1 marchewka  2 cebule dymki ze szczypiorkiem kawałek imbiru -3x3 cm sos teriyaki lub sos sojowy  sok z połówki limonki szklankę ryżu 1 łyżeczkę kurkumy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej pieprz i sól  cukier trzcinowy(...)osolonej wodzie, z odrobiną oliwy i łyżeczką kurkumy.  4. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, pieczarki, tofu i imbir Gdy wszystko się ładnie podsmaży wrzucamy paprykę i brokuły.  5. W misce lub dużym naczyniu wlewamy 50 ml sosu sojowego lub teriyaki, 100 ml wody oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Jeśli mamy sos sojowy to dodajemy jeszcze cukier trzcinowy

Bananowe Pole
Kurczak w sosie z nerkowców 74

dania kuchni indyjskiej, tym razem z sosem z orzechów nerkowca. 2 średnie cebule  2 łyżki koncentratu pomidorowego 50g orzechów nerkowca 1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku 1,5 łyżeczki przyprawy garam masala 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżka soku z cytryny 0,25 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli 2 łyżki rodzynek 200 pieczarek pokrojonych w plasterki 200 ml wody(...)grubym dnem rozgrzać olej, dodać zmiksowaną masę i smażyć przez kilka minut.  Dodać połowę kolendry, rodzynki i kurczaka. Smażyć przez kilka minut.  Dodać pieczarki wodę i jogurt, w takich proporcjach aby sos nie był za rzadki ani zbyt gęsty, gotować na wolnym ogniu aż kurczak będzie usmażony (około 10 minut). Posypać pozostałą kolendrą i podawać z chlebkiem naan

Codzienne Gotowanie
Dyniowe kluski gnocchi (bez oleju, bez glutenu) 154

daniem. Polecam! Składniki: Gnocchi: zamiennik jajka: 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki wody 1 szklanka puree z dyni 1 1/2 szklanki mąki ryżowej Sos: 1/4 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 8 pieczarek 1 duży pomidor 2 łyżki płatków drożdżowych 1/2 łyżeczki papryki chilli w proszku 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki ziół(...)wrzucam cebulę i czosnek i gotuję przez około jedną minutę mieszając. Dorzucam pieczarki, pomidory, przyprawy i płatki drożdżowe i mieszam. Gotuję przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. W szklance mieszam mąkę z mlekiem i zalewam tym warzywa, skręcam ogień i pozwalam im się gotować aż sos zgętnieje. W tym czasie do gotującej się wody wrzucamy gnocchi i gotujemy

Lamarida.pl
Noodles z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 165

dodajemy pokrojone  w kostkę papryki oraz przyprawy. Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy wrzątkiem, solimy, gotujemy do miękkości i odcedzamy. Gdy pieczarki i papryka będą miękkie to dodajemy odcedzoną kukurydzę, brokuła, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz 2 łyżki sosu sojowego. Wszystko przyprawiamy do smaku.  Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju(...)kurczaka dodajemy odrobinę kurkumy, sos sojowy oraz sól i pieprz do smaku. Usmażonego kurczaka łączymy z warzywami.   Makaron zalewamy wrzątkiem i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie makaron odcedzamy i łączymy z kurczakiem, warzywami i pieczarkami. Mam nadzieję, że Wam posmakuje

kulinarne odsłony pati
Pieczona karkówka pod pierzynką z żółtego sera i pieczarek 148

łyżka soku z cytryny szczypta pieprzu Cayenne pieprz czarny sól Dodatkowo: ziemniaki kilka plasterków żółtego sera 250 g pieczarek opakowanie dowolnej mieszanki sałat masło Wykonanie: Zaczynamy od zrobienia marynaty do mięsa: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy olej, keczup, koncentrat, musztardę, sos sojowy, przyprawę do mięsa, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso kroimy na plastry grubości(...)dokładnie mieszamy (najlepiej w shakerze lub w szczelnie zamkniętym słoiku). Przed samym podaniem polewamy sałatę i mieszamy, aby sos dokładnie pokrył wszystkie liście. Na patelni roztapiamy 2-3 łyżki masła (może być też klarowane) i wrzucamy pokrojone na niezbyt cienkie plasterki pieczarki. Delikatnie solimy i smażymy, aż nabiorą pięknego brązowo-złotego koloru. Kawałki upieczonej karkówki przykrywamy plasterkami żółtego sera

MyCookBook.pl
Krokiety z serem i pieczarkami 195

starty ser mieszamy z pieczarkami. Gotowy farsz dzielimy na porcje i zawijamy w naleśnik .  Tak przygotowane "zawijańce" obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.  Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest roztopiony i pięknie się ciągnie. Zachęcam do podawania ich z sosem czosnkowym - klik Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Spaghetti bolognese a'la elwirski 141

sycące. Robię zawsze z podwójnej porcji i mam obiad na 2 dni. Pierwszego dnia makaron polewam sosem, a drugiego makaron mieszam bezpośrednio w rondlu z sosem:)  Składniki: 250 g mięsa mielonego 250 g pieczarek duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki puszka krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz oregano, bazylia oliwa(...)mięso, przesmażyć, wyłożyć do rondla. Pieczarki obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju, wrzucić do rondla. To samo zrobić z papryką. Do rondla wlać zawartość pomidorów, ketchup, przecier, doprawić solą, pieprzem, ziołami i dusić na małym ogniu, przez około 20 min. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem z mięsem. Smacznego

na moim stole...
Orientalny gulasz ze śliwką. 157

wieprzowa 10 dag boczek wędzony 2 cebule 20 dag pieczarki 10 dag suszone śliwki 4 łyżki cebulki perłowe w zalewie 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki tymianek 1 łyżeczka posiekanego imbiru 150 ml wino czerwone Kadarka 1 łyżeczka cukru 300 ml bulion z drobiu 0,5 łyżeczki cynamon 2 łyżki sos sojowy kikkoman sól, pieprz olej do smażenia i marynaty(...)koniec zalać winem. Całość dodać do mięsa, posypać cynamonem, wymieszać i dusić około 1 godziny. W miarę ubytku wytworzonego sosu, uzupełnić bulionem. Mięso powinno być całe zalane. Po godzinie dodać pokrojone w plasterki i przesmażone pieczarki, cebulki perłowe i suszone śliwki. Całość dusić jeszcze około 20 minut. Na koniec dodać śmietanę. Jeżeli sos jest za rzadki, zaciągnąć 1 łyżeczką mąki

Kulinarny karnet Christophera
Wegańskie kremowe casserole z fasolki szparagowej i chrupiącej cebulki (bez glutenu) 115

łyżeczki pieprzu mielonego 2 szklanki oleju do smażenia Caserrole: 450 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 dużych pieczarek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1/4 szklanki wody Sos: 2/3 szklanki ziaren słonecznika 1 szklanka wrzątku Wykonanie: Sos: Słonecznik płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą na sitku. Następnie, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy(...)wrzucamy cebulkę i czosnek, podlewamy wodą i “smażymy” aż cebulka się zmięknie i zacznie wydzielać przyjemnie słodkawy smak. Dodajemy pokrojone pieczarki, które zaczną uwalniać zawartą w sobie wodę. Smażymy całość aż do całkowitego odparowania wody. Następnie zalewamy patelnię sosem ze słonecznika, wrzucamy fasolkę i solimy i pieprzymy. Gotujemy na wolnym ogniu aż fasolka będzie miękka, ale jednocześnie chrupiąca. Na końcu

Lamarida.pl
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 158

tarce. Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz.  Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam w rulon. Sos tatarski Składniki - 1 jogurt grecki - 3 ogórki konserwowe - 6 pieczarek marynowanych - pół pęczka szczypiorku - sól, pieprz oraz czosnek Do miseczki wrzuciłam jogurt oraz pokrojone w kostkę: pieczarki oraz ogórki konserwowe. Szczypiorek drobno posiekałam i także

Health-Fit-Life
Piersi z kurczaka w sosie grzybowym ze śmietanką i porami 293

masło z pozostałym olejem i na sporym ogniu smażymy pieczarki, do zrumienienia. Dodajemy do nich czosnek, ½ kostki grzybowej (polecam Wam borowikowe z Knorra) lub mielone grzyby. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone pory i wlewamy śmietankę. Solimy i pieprzymy do smaku, wkładamy piersi z kurczaka usmażone wcześniej i gotujemy do zgęstnienia sosu, na małym ogniu, aż smaki się połączą a pory(...)pasuje i pieczywo, i kopytka, i gnocchi. Kasza czy ryż będzie równie smaczna – też świetnie wchłonie ten pyszny, kremowy i aromatyczny sos. SKŁADNIKI 500g piersi z kurczaka, bez ‘polędwiczek’ 2 pory – tylko biała i jasnozielona część 300g pieczarek 50ml białego wina lub cydru 250ml śmietany 30% tłuszczu 1 duży ząbek czosnku 4 łyżki oleju 2 łyżki masła ½ kostki bulionowej – grzybowej

Karo in the Kitchen
Kurczak w pomidorowym sosie 233

Kurczak w miodowym sosie  Naleśniki zapiekane z kurczakiem Kurczak w sosie miodowo musztardowym Szybki sos z kurczakiem Szaszłyki na grilla Kurczak zapiekany z brzoskwiniami Składniki: 200 g piersi z kurczaka 1/2 cukinii 1 papryka czerwoan 200 ml pomidorowej passaty 5 małych pieczarek 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki creme fraiche (t utaj można poczytać jak zrobić creme(...)link ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu worcestershire 1/2 szklanki bulionu Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i podsmażamy na oliwie z oliwek. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do kurczaka, pieczarki i cukinię kroimy w ćwiartki, paprykę w dużą kostkę i dodajemy do kurczaka, smażymy przez około 3 minuty

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania