Właśnie otrzymałam od firmy IGLOTEX włoszczyznę mrożoną i postanowiłam wypróbować przepis, który dostałam od znajomej na rybną zapiekankę.Firma Iglotex ma bardzo dobre i smaczne produkty.Polecam
Kuchnia Danusijajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy. Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st. Co zrobić, aby panierka z kotletów się nie odklejała? Po włożeniu schabowego na gorący tłuszcz podsmaż go odrobinę i obróc na drugą stronę. Dosmaż
Kulinarne blogowaniejajka 2 sztuki "M", sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, woda 400 ml, olej rzepakowy 2 łyżki PANIERKA: olej rzepakowy 4 łyżki, tarta bułka 8-10 dag FARSZ: kapusta kiszona 30 dag, cebula 2 średnie, pieczarki 30 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa w płynie 2 łyżeczki, tarta bułka 2 łyżki te pyszne
W Mojej Kuchni Lubięsmakowe :) Możecie dać więcej majonezu lub mniej śmietany (wtedy sos będzie nieco bardziej gęsty) więcej pieczarek lub więcej ziół – wszystko w zależności od Waszych upodobań smakowych. Sos tatarski – z czym podawać? Sos tatarski idealnie pasuje do jajek, wędlin, ryby smażonej w panierce (i np. Fishburgerów – o mniam!), a także jako dodatek do wcześniej wspomnianych śledzi. Sos majonezowy(...)słoiczka) 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej 2 średnie ogórek konserwowe lub kiszone (wedle uznania – u mnie konserwowy) – ok. 120 g 6 małych grzybków marynowanych (u mnie pieczarki) – ok. 40 g pół małej czerwonej cebulki – ok. 20 g 2 łyżeczki kaparów – ok. 10 g pół małego pęczka koperku 3 gałązki szczypiorku pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka
Kulinarne Przebojesmak, odpowiednią konsystencję i jest pożywny. Polecamy Wam przepis Marka Bittmana na fasolowo-grzybowe burgery. W sezonie najlepiej je zrobić z prawdziwków. Poza sezonem najlepiej zastąpić je boczniakami, choć pieczarki też dają radę. Do przepisu dodaliśmy od siebie solidną garść szpinaku, który dzień wcześniej częściowo wykorzystaliśmy do pizzy. Naszym zdaniem zmiksowany szpinak sprawia, że burgery są jeszcze delikatniejsze w smaku(...)Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Burgery z czerwonej fasoli i boczniaków Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 200 g boczniaków lub pieczarek 1/2 szklanki płatków owsianych Garść szpinaku 1 ząbek drobno posiekanego czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego
Niedzielny kucharzwięcej ) 5 łyżek mąki ziemniaczanej vegeta i pieprz do smaku 1/3 pęczka posiekanej natki pietruszki ser zółty Panierka do kotletów: 2-3 jajka odrobina wody bułka tarta sól i pieprz tłuszcz do smażenia Składniki na sos : ok 400 gram pieczarek 1 średnia cebula 2/3 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 200 gram śmietany 12% ok 250 ml bulionu Przygotowanie kotletów
Studencka Michamąka pszenna typ 500 1,3/4 szklanki FARSZ: kapusta kiszona 1/2 kg, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, garam masala Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, cukier 1 łyżeczka, bułka tarta 1/2 szklanki PANIERKA: jajka 3 sztuki, bułka tarta 2 szklanki lub więcej, olej rzepakowy - ile potrzeba oprócz kurkumy
W Mojej Kuchni Lubięoraz chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: · ½ kg schabu · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Olej do smażenia · Pieprz · Sól · Cebula(...)Pietruszka · 1/3 główki kapusty pekińskiej · 1 opakowanie ciasta francuskiego · 15 dag pieczarek Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3. Smażymy
Kulinarna Chwilasię Święta. 400 g mrożonego filetu z mintaja 1 papryka 1 cebula 200 g pieczarek 50 g rodzynek 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka Filet rozmrozić,pokroić(...)mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć na półmisku. Pieczarki oczyścić,pokroić w półplasterki i obsmażyć na oleju. Na patelnię do pieczarek dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w kosteczkę paprykę . Smażyć kilka minut. Następnie dodać ketchup,przecier,rodzynki
Kolorowa kuchnia ElkiWięc - siedziałam w necie, szukałam przepisów, próbowałam różnych i jedliśmy - a to z pieczarek, a to z brokułów, a to z kalafiora, a to z jajek, z soczewicy, ciecierzycy i czego tam jeszcze nie było; nawet kotlety z krążków selera były oraz z cukinii, w panierce, a jakże! Im dalej w las tym mniej to wszystko mi się jednak podobało(...)czymś i górą przypraw, taplać to wszystko w jajku, toczyć w tartej bułce a potem jeszcze smażyć i niby takie to zdrowe wegetariańskie jeść??! Przecież taki brokuł czy inna pieczarka nie ma już żadnej wartości odżywczej!! Nie lepiej ugotować brokuła i PO PROSTU GO ZJEŚĆ?? No jasne, że LEPIEJ!! :D Mój kochany Mąż oczywiście zgodził się ze mną
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Już nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Arancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z ryżu, mięsa, groszku i mozarelli. Inne odmiany to: arancini con burro (z masłem), arancini con funghi (z grzybami) i arancini con melanzane (z bakłażanem), con salsiccia (z kiełbasą), con gorgonzola, con salmone (z łososiem(...)pollo (z kurczakiem), con frutti di mare (z owocami morza). Nazwa potrawy wiąże się z jej podobieństwem do pomarańczy. W języku włoskim arancia, to pomarańcza. Arancini z pieczarkami. Składniki na ok. 16 szt.: - 1,5 szklanki ryżu arborio-kleista odmiana ryżu do risotto (ja wykorzystałam pozostałość ryżu do temari sushi - 3 szklanki bulionu warzywnego - 1 cebula - 2 – 3 łyżki
mojewypiekiinietylkoKrokiety ze szpinakiem Krokiety szpinakowe – czyli pyszne, chrupiące naleśniki w panierce :) Z podanych wyżej proporcji wyszło mi 5 krokietów z naleśników o średnicy 28cm. Polecam również przepis na: Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)wody (niepełna szklanka, ok. 4/5 wysokości)* 200ml mleka (niepełna szklanka, ok. 4/5 wysokości)* 1 łyżka cukru szczypta soli 2 łyżki oleju do ciasta + olej rzepakowy do smażenia Składniki na panierkę: bułka tarta jajko olej rzepakowy do smażenia krokietów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety ze szpinakiem – Wykonanie: Przygotować farsz szpinakowy : Szpinak umyć, odsączyć i posiekać drobno. Na patelnię dodać łyżkę
Kulinarne PrzebojeKurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!