pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:87/302)

Kapuśniaczki, ale bez kapusty 180

margaryna 1 szklanka śmietany 1 żółtko Farsz: ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać

Lawendowe Niebo
Pierogi z mięsem 151

szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie: 300g ugotowanego mięsa wołowego 1 duża cebula 250g pieczarek 3 łyżki oleju ok pół szklanki bulionu 1 łyżeczka domowej mieszanki warzywnej typu vegeta szczypta majeranku świeżo mielony czarny pieprz sól Mąkę przesiać z solą, zrobić wgłębienie, wlać wodę, zagnieść ciasto, pod koniec dodać olej. Ciasto przykryć ściereczką i zostawić by odpoczęło na 30 minut(...)kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć, aż płyn odparuje. Mięso zmielić, dodać cebule i pieczarki, podlać bulionem, żeby masa nie była za sucha, wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką lub wykrawaczką wycinać kółka, nakładać nadzienie, zlepiać brzegi. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucać pierogi, gotować 1-2 minuty

Obiad gotowy
Czebureki- smażone pierogi 114

konkursie, ale doczytajcie do końca i sprawdźcie jakie jeszcze przygotowałam. Składniki na 16 sztuk Ciasto: ½ kg mąki poznańskiej do pierogów 250ml gorącej wody 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka spirytusu (zapobiegnie zbytniemu wsiąkaniu tłuszczu) Farsz: ½ kg drobiowego mięsa mielonego 250g pieczarek 1 łyżka masła 50g sera żółtego startego na małych oczkach 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki(...)ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka drobno posiekanej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy. Wyrobioną kulę ciasta wkładamy do woreczka foliowego i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy i podsmażamy na maśle aż do odparowania wody. Studzimy. Dodajemy je do mięsa razem z pozostałymi składnikami

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki w cieście naleśnikowym. Kotlety z kapeluszy pieczarek. 276

Ostatnio udało mi się zakupić bardzo duże i dorodne pieczarki. Co natchnęło mnie do przygotowania dawno zapomnianych kotletów z pieczarek. Takie pieczarki można oczywiście przygotować z tradycyjną panierką... jajko+bułka tarta..., lecz ja stanowczo wolę te w cieście naleśnikowym. Smaczne i chrupiące, są doskonałym dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską. Polecam :) Składniki - 4 duże pieczarki - 1/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki(...)mąki pszennej - 2 jajka - sól, czosnek mielony, pieprz, - olej Pieczarki oczyściłam, odcięłam nóżki i każdy kapelusz przekroiłam wzdłuż na dwa, trzy plastry. Jajka rozbełtałam z przyprawami, dodałam mąkę i mleko, wymieszałam aż powstało gęste ciasto naleśnikowe. Pokrojone kapelusze obtoczyłam bardzo dokładnie w cieście i wrzuciłam na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Smazyłam na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia

Kuchnia z widokiem na ogród
Dania z piekarnika 157

dania, które można przygotować w krótkim czasie. Świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolacje. Byle do wiosny! Pozostało tylko 19 dni! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia(...)pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta

Moja smaczna kuchnia
Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła. 96

Dzisiaj przepis na ciasto pierogowe z dodatkiem masła. Do tej pory robiłam wg przepisu : (ciasto na pierogi) . Natomiast ciasto na pierogi z dodatkiem masła jest wg mnie delikatniejsze, a do tego ma piękny maślany smak i zapach. Jest elastyczne i przygotowuje się równie łatwo jak klasyczne ciasto na pierogi. Ostateczną ocenę pozostawiam jednak Wam. Z jednym i drugim przepisem pierogi(...)ciasto. Jeśli macie mikser z hakiem wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy ciasto. Ciasto przekładamy do miski lekko posypanej mąką i przykrywamy ściereczką na pół godziny, żeby ciasto „odpoczęło”. Ciasto rozwałkowujemy na lekko podsypanej mąką stolnicy na odpowiednią grubość, pamiętajcie, żeby nie podsypywać zbyt mocno strony, którą będziecie sklejać ponieważ mogą rozpadać się podczas gotowania. Pozostałe ciasto cały

To co lubię - gotuję i polecam
Rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami - rurki francuskie 247

Rożki francuskie wypełnione farszem z pieczarek mogą stanowić odrębne danie lub możemy je podać w formie przekąski. Świetnie smakują z barszczem czerwonym. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
DOMOWE MINI PIZZE Z PIECZARKAMI Z KETCHUPEM JAMAR 136

każdy przynajmniej raz w zyciu ją jadł. Dziś zapraszam na pyszne Domowe Mini Pizze z Pieczarkami w towarzystwie Łagodnego Ketchupu Jamar. Polecam i zapraszam również do odwiedzenia strony Zapraszam również do odwiedzenia strony Firmy http://jamar.pl/ oraz FP https://www.facebook.com/JamarZdrowoWKuchni/ . SKŁADNIKI NA CIASTO ( ok 12 sztuk): 🍕 310 g mąki pszennej + dodatkowo 1 łyżka mąki 🍕1 łyżeczka cukru np.trzcinowego(...)mąkę . Mieszam dokładnie. Odstawiam w ciepłe miejsce aż ciasto podrośnie , ok 30 minut do godziny. 2. Następnie wyrabiamy ciasto , jeśli będzie za mokre dodajemy mąkę.  3.Ciasto odkładam jeszcze na bok ok 30 min pod przykryciem np. pod ściereczką.  4. Pieczarki myję, kroję w plastry.  5. Cebulę obieram i kroję w piórka.  6. Patelnię rozgrzewam , dodaję olej

Gotowanie Patki
PIZZA TRZY SERY 141

miski ściereczką lub ręcznikiem papierowym. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 45 minut.  Kiedy ciasto odpoczywa w międzyczasie przygotuj pozostałe elementy pizzy: FARSZ - na patelni rozgrzej oliwę i podsmażaj przez kilka minut pokrojoną w półtalarki cebulę. Następnie dodaj oczyszczone i pokrojone w plasterki średniej grubości pieczarki. Duś przez 15 minut. Kolejno dodaj przyprawy, sól i smaż na największej mocy(...)zamieszaj.  SERY - żółty zetrzyj na tarce, a pozostałe pokrój w możliwie cienkie plasterki.  Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto i za pomocą dłoni uformuj okrągły placek.  Placek posmaruj sosem, wyłóż pieczarki z cebulą, posyp startym serem i dodaj kawałki pozostałych serów.  Pizzę piecz w nagrzanym w 200°C piekarniku (w termoobiegu) przez

Zdrowie na języku :P
Pizza neapolitańska według przepisu Marco Ghia na Międzynarodowy Dzień Pizzy 182

lodówki.  Wyjąć z lodówki na około pół godziny przed użyciem. Pokroić ciasto na kawałki 250-300 gramowe i uformować z nich okrągłe kulki - pozostawić na 5-6 godzin w hermetycznie zamykanym pojemniku (wcześniej posmarowane odrobiną oliwy). moje dodatki to: kawałek twardego żółtego sera kilka pieczarek średnia cebula zielony sos (proporcje na 1 większy placek): około 50 ml oliwy(...)mieć około 2 cm). Sosem posmarować placek pizzy, na nim rozłożyć połowę żółtego sera, posiekaną w cienkie piórka cebulę i plasterki pieczarek. Na wierzch rozsypać resztę  żółtego sera.  Pizzę piec przez 4-6 minut. Ciasto na tę pizzę może i wydawać się pracochłonne; przyznam się szczerze, że miałam wątpliwości czy zabierać się za nie. Mam przecież

Codzienna kuchnia niecodzienna
Omlet z pieczarkami i cebulą 136

Składniki : • 2 jajka • 2 łyżki mleka • 3–4 średnie pieczarki • 1/2 cebuli, małej • 2 łyżki posiekanego szczypiorku • sól • pieprz • 2 łyżki masła Przygotowanie : Jajka rozbijamy do

KUCHNIA POLSKA
Sałatka Leśna Polana 159

Witam Was dziś sałatkowo i treściwie. Tym razem „Leśna polana”, ale przygotowana w mojej wersji- bez konieczności posiadania folii i odwracania miski. Co prawda taka wersja

Domowe ciasta
PIECZARKI MARYNOWANE 194

Bardzo smaczny dodatek do kanapek. SKŁADNIKI 1 kg małych pieczarek Kąpiel wodna 2 l wody łyżka soli 2 łyki octu Zalewa 3 szklanki wody Szklanka octu

RAROSSA
Pizzerinki cebulowe z mąki pełnoziarnistej. 149

zbyt kusząca. Jednak ciemne ciasta, gdzie dodajemy kakao, melasę lub inny ściemniający składnik, tu już można sobie sypnąć. 1,5 mąki pszennej graham  3/4 szklanki ciepłej wody szczypta cukru 10 g  świeżych drożdży 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżki suszonej cebuli łyżeczka suszonej bazylii Dodatki: łyżeczka masła 1/2 papryki 5 pieczarek korniszon  kawałek chudej(...)Blaszkę wykładamy papierem, formujemy cztery placki, wstawiamy do zimnego piekarnika. Ustawiamy na 170 stopni i pieczemy około 25 - 30 minut. Piekarnik będzie się nagrzewał, a ciasto dostanie temperatury co mu pozwoli lepiej wyrosnąć. Pieczarki podsmażamy na maśle, odrobinę solimy. Wyjmujemy pizzerinki z piekarnika, smarujemy keczupem, rozkładamy składniki, posypujemy pokruszoną fetą. I ponownie zapikamy, aż się składniki zagrzeją. Zdrowe, smaczne, aromatyczne

Dieta moja pasja
Małe tarty z karmelizowaną cebulą i tuńczykiem 171

zimnej wody szczypta soli nadzienie 4 łyżki karmelizowanej cebuli (konfitura z cebuli) np z  tego  przepisu puszka tuńczyka w oleju 8 małych pieczarek (opcjonalnie) żółty ser np cheddar tymianek pieprz przygotowanie   ciasto . Wszystkie składniki umieścić w robocie, mieszać tak długo aż utworzą kulę. Ciasto wyjąć, owinąć folią i schować do lodówki na 30 minut.  tarty(...)nimi posmarowane masłem foremki. Na ciasto położyć formę  wyciętą z papieru do pieczenia, wysypać np suchym grochem lub fasolą i tak obciążone foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C, na 10 minut. Po tym czasie zdjąć papier z fasolą i dopiekać tarty przez kolejne 6 minut już bez obciążenia. Jeżeli używamy pieczarek, należy je pokroić na drobne

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania