sporych pomidorów (sparzyć, obrać ze skórki), poza sezonem 2 puszki 2 ząbki czosnku 1/2 sporej cebuli 1 łyżka tłuszczu 1 łyżka sera Ricotta 2 łyżki świeżo startego sera Makaron penne Sól Pieprz Oregano Ew. cukier PRZYGOTOWANIE: Filety myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę. Na tłuszczu, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, dodajemy kurczaka. Smażymy 3-4 minuty-mieszając
Kopystką po garachZapiekanki makaronowe. Kto nie lubi?...Ja uwielbiam pod każdą postacią. Dzisiejszy przepis troszkę bardziej czasochłonny-ale efekt końcowy całkiem fajny. SKŁADNIKI: Penne 1/2 szklanki śmietany 12% 2 nieduże jajka 600-700 g. mielonego (u mnie od szynki) Spora cebula 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu Ostra papryka Sól Pieprz Cukier Oregano Kulka mozzarelli Olej PRZYGOTOWANIE
Kopystką po garachpieprzem, kurkumą i gotujemy tak długo aż sos zgęstnieje do odpowiadającej nam konsystencji. Na koniec dodajemy pokrojoną drobno pietruszkę i smażymy jeszcze przez kilka sekund. Najlepiej podawać z makaronem penne
Delusional TrineDanie idealne dla zabieganych. Doskonale nadaje się na obiad lub na ciepłą kolację. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a smakuje naprawdę wyśmienicie. Składniki: 250g grubego makaronu (np: świderki, penne) 200g świeżego szpinaku 300 ml śmietanki 30% 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki sól pieprz Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak umyć, usunąć twarde łodyżki
kuchnia doskimistrz kucharstwa, realizuje cele zgromadzenia zakonnego,służąc Bogu i ludziom poprzez swoje prace kulinarne. Książka wydana solidnie. Gruba oprawa. Całość szyta. A oto pyszne danie! Składniki 400 g makaronu penne 500 ml przetartych pomidorów 3 ząbki czosnku cebula świeża bazylia łyżka masła Syrop z agawy sól i pieprz do smaku OLEJ KOKOSOWY do smażenia ser-parmezan lub owczy
Z Kuchni Do Kuchniszybką w przygotowaniu sałatkę makaronową z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą. Przepis pochodzi z książki „Po prostu po włosku” :) Składniki na sałatkę makaronową: – 450 g makaronu penne (u nas bezglutenowy kukurydziany) – 185 g tuńczyka w oleju – 200 g odsączonej kukurydzy – 1 mała czerwona cebula – 1 mały
Kuchenne Wariacjemięsa mielonego 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka bulionu drobiowego - 250 ml przyprawa curry, papryka ostra mielona, papryka wędzona mielona, natka pietruszki, sól 300 g makaronu penne Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju, kiedy już nam się zeszkli dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą oraz przyprawą curry - smażymy. Następnie zalewamy mięso Szklanką bulionu, zagotowujemy. Dodajemy serek
Moje-pitraszeniefamily:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Makaron z brokułami Składniki: 1 duży brokuł 30 dag makaronu penne ( ukośnie ścięte rurki, u mnie pełnoziarnisty albo bezglutenowy) 8-9 ząbków czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek Sól i pieprz do smaku parmezan do posypania
Moja Mama Gotujebardzo smacznie. Do tego ta soczysta zieleń szpinaku. Mniammmm!! Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Składniki: 3 garści szpinaku ¾ słoika suszonych pomidorów w oleju 250 g pełnoziarnistego makaronu penne (u mnie bezglutenowy kukurydziany) 150- 200 g sera feta 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka czerwonej czubricy (lub dobrej mieszanki przypraw do grilla) sól, pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek
Moja Mama Gotujegrzybobranie! Mamy dla Was super przepis. Razowy makaron z lekkim sosem grzybowym, bez dodatku śmietany. Pałaszujcie! :) Razowy makaron z lekkim sosem grzybowym Składniki: 300 g makaronu razowego penne 60 g orzechów włoskich 300 g świeżych prawdziwków (mogą być mrożone) 2 średnie cebule ½ szklanki bulionu warzywnego ½ szklanki białego wina wytrawnego, 60 g orzechów włoskich 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka
Moja Mama GotujeSKŁADNIKI: 250 g makaronu penne 500 g mięsa mielonego wołowego 1 0 dag sera żółtego w plastrach 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE: Makaron
Gotowanie Patkizdrowy pomysł na obiad. Wystarczy szpinak połączyć z makaronem, dodać suszone pomidory i obiad w kilka minut gotowy. Szczerze polecam! Składniki: 300 g makaronu (u mnie penne razowe) 450 g mrozonego szpinaku 200 g suszonych pomidorów 2 zabki czosnku 2 jajka masło do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Makaron ugotować al dente
magiczna kuchnia Kasibardzo prosta. Odrobina musztardy dodaje potrawie charakteru, Całość bogata w kalorie no ale raz kiedyś można pozwolić sobie na takie szaleństwo. Składniki: 250g makaronu (najlepiej kolanka natomiast u mnie penne) 50g masła 50g mąki pszennej 600ml mleka 250g sera żółtego 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Makaron wstaw do wrzątku by się gotował
wysmienitySkładniki: -3 pojedyncze piersi z kurczaka -100 g. makaronu penne -150 ml. śmietany 12% -50 g. startego sera żółtego -sól -pieprz -majeranek -tymianek -odrobina oleju -odrobina wody Sposób przygotowania: Piersi myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy przyprawy i jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dolewamy wody i wrzucamy makaron. Gotujemy aż makaron będzie miękki
Magia jedzenia.wyjątkowość tak podanej ryby. Propozycja szybkiego, pysznego i zdrowego obiadu na dzisiaj :) Składniki na 2 porcje: 250 g łososia (filet) 250 g szpinaku (liście) 100 g makaronu pełnoziarnistego (penne) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta Przygotowanie: Łososia oczyść ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki
Alutka-Gotuje