pasztet z watrobek - 500 przepisów (strona:11/34)

Szybkie kanapki z pasztetem 127

naszej lodówce. Jego delikatny smak sprawia, że chętnie wybierany jest nie tylko przez dorosłych, ale też przez dzieci. Na jego podstawie przygotujemy szybką przekąskę, ale przede wszystkim zdrową. Pasztety drobiowe to idealne rozwiązanie, aby zjeść coś pożywnego. Drób zawiera cenne składniki odżywcze, takie jak białko oraz szereg witamin i mikroelementów. Mięso drobiowe zawiera, m.in. cynk niezbędny do prawidłowego rozwoju oraz(...)zalecane jest osobom na diecie niskocholesterolowej lub niskoenergetycznej. Natomiast wątróbki to doskonałe źródło prowitaminy A potrzebnej do utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone

Moja smaczna kuchnia
Pasztet wieprzowy z pistacjami 180

robię nie więcej jak jeden mały, gdyż większej ilości byśmy nie przejedli a wolę zjeść świeży. W tym roku zrobiłam z wieprzowego mięsa z dodatkiem drobiowej wątróbki i z dodatkiem pistacji. Jest pyszny. Pasztet podany na talerzu z kolekcji Jesień Porcelana Bogucice. Składniki: 140 g świeżego boczku( bez skóry) 330 g mięsa wieprzowego (z kulki, na szynkę) 250 g karczku

Ala piecze i gotuje
Pasztet kremowy bez pieczenia na winie 309

Święta bez domowego pasztetu to jak oktoberfest bez piwa.  A nic nam nie zastąpi dobrego domowego pasztetu, zrobionego z myślą o śniadaniu świątecznym dla najbliższych. Ten

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przepisy na Sylwestra - sprawdzone kulinarne inspiracje 180

Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 284

Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 279

Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet z drobiu 176

jakimś czasie już nam się nudzi i zjedlibyśmy coś innego. A upieczenie pasztetu jest doskonałą alternatywą. Składniki: gotowane mięso z kurczaka lub indyka 2 marchewki pietruszka kawałek pora ok.10cm kawałek selera 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 200g wątróbki drobiowej 3 jajka sól pieprz gałka muszkatałowa Przygotowanie:      Ja wykorzystałam(...)wątróbkę, listek, ziele angielskie, zalać wodą (tyle aby wszystko było przykryte) i gotować na wolnym ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Obrane mięso, przestudzone warzywa i wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Jeśli chcemy uzyskać gładki pasztet to najlepiej mięso i warzywa zmielić dwa razy. Gdy nam nie zależy na gładkości, to możecie zrobić tak jak ja i wszystko potraktować blenderem. Cebulę pokroić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 327

Jajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet drobiowy 208

domowy pasztet, zawsze robiłam pasztet z królików, teraz zrobiłam z drobiu i powiem, że jest bardzo smaczny.  Przepis wyszperałam z kolorowej gazetki. Pasztet drobiowy Składniki: na masę wątróbka drobiowa - 400 g cebula - 1 szt bułka kajzerka - 1 szt udka drobiowe - 1,5 kg jajka - 2 szt przyprawy gałka muszkatołowa liść laurowy ziele angielskie sól i pieprz włoszczyzna marchewka

Kuchnia Danusi
Pate z wątróbki z dzika 143

Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłam pasztet z dzika i zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić  z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli wodnej. Doskonały do chrupiącej grzanki z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina. Pate z wątróbki z dzikaCzas przygotowania: 80 minutProporcje dla 8 osóbSkładniki

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet z kurczaka z grzybami w posypce sezamowej 177

upiec pasztet na 2 osoby i to z tego co jest w domu bo choróbsko rozłożyło i nie ma szans na zakupy. Miał być normalny pasztet mięsny. Kupiłam już nawet wątróbki. I klops - ,,odział zamknięty" - leki i żadnego łażenia po sklepach. Wyszło więc tak , że wykorzystałam piersi z kurczaka i wątróbki. A żeby smak nie był za monotonny dodałam

Buniabaje w kuchni
Pasztet z suszonymi grzybami 217

wypróbowania tego pasztetu. Święta już niedługo, a ten pasztet świetnie będzie się prezentował na Bożonarodzeniowym stole Pasztet z suszonymi grzybami Składniki: około 2 kg królika około 500 g ćwiartek z kurczaka około 700 g surowego boczku wieprzowego 300 g wątróbki drobiowej 1 duża czerstwa bułka 3-4 marchewki (około 350 g) 2 korzenie pietruszki (około 150 g) połowa średniego korzenia(...)wyciskamy z nadmiaru płynu. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa mielimy: wątróbkę (dwa razy), mięso, warzywa, czosnek i bułkę. Do powstałej masy dodajemy pokrojone grzyby, jajka, majeranek, ostrą i słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dokładnie się połączą. Foremki dokładnie smarujemy smalcem i nakładamy pasztet. Pieczemy w 180°C przez około godzinę. Gotowy powinien delikatnie odchodzić

PatiGotuje
Pasztet z resztek 171

Wykorzystujemy warzywa, które się gotowały w rosole. Ja używam wszystkich warzyw oprócz cebuli. Jedyne co musimy dokupić to świeża wątróbka, ale jeśli ktoś nią gardzi, to może śmiało pominąć. Jeśli nie macie mięsa z rosołu, a chcecie zrobić taki pasztet, to najpierw zróbcie bulion warzywny, czyli warzywa, opaloną cebulę i przyprawy zagotujcie i do tego wsadźcie mięso. Mięso mielimy ostudzone(...)zimny. Ja się spieszyłam, pokroiłam nieostudzony i lekko się pokruszył tam, gdzie była nieostudzona jeszcze masa. PS.: Jeśli nie lubicie wątróbki, a boicie się suchości mięsa, to dodajcie jedną małą kajzerkę namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą. Post Pasztet z resztek pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
domowy pasztet pieczony drobiowy z orzechami,żurawiną... 165

Składniki: mielone z drobiu 1/2 kg, smalec 2 łyżki, bułka odciśnięta z wody 2 sztuki, cebula 1 sztuka, pieprz grubo mielony 1 łyżeczka, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, cebula 2 sztuki, wątróbka z kurczaka 1 kg, smalec 1/2 kostki,jajka 5 sztuk, mięso z 1 kurczaka z rosołu, bułka tarta 1 szklanka, kasza manna 4 łyżki, orzechy włoskie 150 gram(...)wody i na patelni na 2 łyżkach smalcu podsmażyć, wystudzić. Wystudzoną wątróbkę z tłuszczem z patelni, mielone mięso, wbić jajka, rosół 2-3 szklanki, gotowane i obrane z kości, chrząstek mięso z kurczaka, żurawinę blenderem zmiksować dokładnie. Do masy wsypać bułkę tartą, kasze manną, przyprawę do pasztetu i łyżką wymieszać dobrze. Forma silikonowa 20x12 cm, forma 25x15 cm z papierem

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 175

pistacjami jagnięcinę po neapolitańsku z zielonym groszkiem duszony ogon wołowy alla vaccinara smażone placuszki z ryżu po florencku Wszystkie dania wyszły nam przepyszne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasztety i terriny, więc terrina z wątróbką cielęcą podana z ciepłą chrupiącą bagietką to był strzał w dziesiątkę.  Zagościła ona również na moim świątecznym stole. Jest bardzo prosta w wykonaniu, a efekt doskonały

Kulinarne przygody Gatity