paszteciki - 1453 przepisów (strona:15/97)

Paszteciki ze szpinakiem 97

Paszteciki ze szpinakiem, idealne jako przekąska do pracy, szkoły czy na imprezę. Smaczne, proste w wykonaniu, potrzeba dosłownie kilku składników. Smakują nawet tym, którzy na co dzień nie przepadają za szpinakiem. Spróbujcie koniecznie, zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Paszteciki ze szpinakiem Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 0,5 opakowania szpinaku mrożonego lub 1 opakowanie świeżego szpinaku(...)mieszamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kawałki o szerokości około 4-5 cm i długości około 8-10cm. Nakładamy łyżkę farszu i dokładnie sklejamy brzegi widelcem. Paszteciki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 20 – 25 minut. Artykuł Paszteciki ze szpinakiem pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i kiełbasą 115

Paszteciki z kapustą, grzybami i kiełbasą zawsze będą smaczną przekąską. W poniższej wersji z ciasta francuskiego przygotowuje się je bardzo szybko. Można oczywiście wykorzystać ciasto drożdżowe. Takie paszteciki świetnie sprawdzą się na Sylwestra, karnawałową imprezę lub urodziny. Są smaczne równie bardzo na zimno, jak i na ciepło. SKŁADNIKI 2 kiełbasy (np. śląskie) 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego garść(...)krawędzi zachowując kilku centymetrowy odstęp od dolnego brzegu. Następnie zaczynając od dołu zawinąć ciasto w wałek, tak aby łączenie znalazło się ze spodu. Wałek pokroić ostrym nożem, po czym paszteciki przełożyć na blaszkę zachowując między nimi niewielki odstęp. Tak samo postępować z drugim ciastem francuskim i resztą farszu. Każdy pasztecik posmarować pędzelkiem jajkiem i posypać sezamem, włożyć do piekarnika

Passions hobbies life
Paszteciki z grzybami i serem 140

Paszteciki z grzybami Mogłabym je jeść codziennie. Pyszne drożdżowe paszteciki z grzybami i serem smakują wyśmienicie jako przystawka, przekąska a także podane do każdej zupy. Przepis jest łatwy więc każdy może go zrobić. Paszteciki z grzybami i serem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Ciasto 500 g mąki pszennej 200 ml letniego mleka 5 g drożdży instant 2 łyżeczki cukru(...)farsz, zostawiając wolne brzegi. Pasek z ciasta zwinąć w rulon na całej długości łączenia. Każdy rulon pokroić na kawałki około 4 cm Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,układać pokrojone paszteciki zachowując odległość między nimi, bo jeszcze urosną. Posmarować wszystkie roztrzepanym jajkiem i pozostawić do wyrośnięcia jeszcze przez pół godziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku

zielonacukinka
Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 182

Naprawdę! Następne będą bardzo zimowe, pachnące, słodkie i bardzo świąteczne :) Ale zanim na dobre zanurzymy się we wszystkich smakach zimy, spieszę podzielić się z Wami przepisem na niesamowicie pyszne paszteciki. Musiałam przecież jeszcze jakoś wykorzystać pozostałą połówkę przepięknej dyni piżmowej :D Bezmięsne, wypełnione wytrawnym i aromatycznym farszem orzechowo-dyniowym, a robi się je bardzo łatwo! Jedna z esencji smaków jesieni(...)Paszteciki mogą służyć jako przekąska, przystawka lub jako przepyszna kolacja, czy lunch. Smakują równie dobrze tak na gorąco, jak i na zimno. Spróbujcie ich koniecznie, jeżeli został Wam jeszcze kawałek dyni! Paszteciki orzechowo- dyniowe Potrzebujesz: 700g dyni piżmoawej lub hokkaido 1/2 łyżeczki płatków chili 1/3 łyżeczki soli olej rzepakowy 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 200g orzechów

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 167

minut był obiad gotowy, w sumie to w 20 ale jeszcze pieczenie 20 minut. ps. W sumie jest to dobry przepis na zbliżające się Święta Składniki na 4 paszteciki i dodatkowa kasza do podania lub dodatkowo na tą ilość farszu jeszcze jedno opakowanie ciasta francuskiego: 150-200 g kaszy grzyczanej, pęczaku, jaglanej (Waszej ulubionej) ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)prostu natnij na krzyż, tak aby niepotrzebna wilgoć z farszu mogła odparować. Moja drobna uwaga, faszeruj i sklejaj już na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, bo trudno przenieść paszteciki, tak aby się nie rozlazły. Tu poniżej możecie zobaczyć jak to u mnie wyglądało (ten po lewej), z kolejnym uratowałam sytuację przenosząc na papierze. Piecz około 20 minut w temp

greenscarf
Paszteciki z mięsem 305

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Paszteciki z mięsem to idealny dodatek do czerwonego barszczu, danie na przyjęcie lub jako przekąska do zabrania ze sobą np. pracy. Smakują na ciepło i zimno. Możemy zrobić większą ilość i zamrozić na później. Takie paszteciki posmakują każdemu, są miękkie i kruche(...)dużą ilością farszu. Ja zrobiłam je z mięsem drobiowym, które ugotowałam a później zmieliłam z podsmażoną cebulką. Ciasto możecie wykorzystać do zrobienia pasztecików z innym farszem np. z kiszoną kapustą. Polecam Post Paszteciki z mięsem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Paszteciki z mięsem 254

pieczenia pasztecików przymierzałam się od dawna, ale gdzieś zgubiłam swój przepis na ciasto. Swoją drogą chyba pora uporządkować zeszyt z przepisami ;) Musiałam zatem poszukać innego, sprawdzonego przepisu. I znalazłam dwa, które spodobały mi się, jednym z nich jest przepis znaleziony na blogu  smaczna pyza . Świąteczne paszteciki z mięsem powstały własnie z tego przepisu :) Farsz(...)ulubionymi ziarnami - ja użyłam czarnuszki, która uwielbiam :) Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać  na gorąco lub na zimno. Wspaniale takie paszteciki smakują z barszczem :)  Paszteciki są niezwykle kruche, a jednocześnie miękkie. Polecam Wam wypróbowanie tego przepisu, który sprawdzi się również do przygotowania rogalików :) Przy okazji pozdrawiam serdecznie Izę , od której

Codzienna kuchnia niecodzienna
PUSZYSTE DROŻDŻOWE PASZTECIKI. TYM RAZEM Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I GRZYBAMI LEŚNYMI 11

pyszne! Mięciutkie, puszyste i delikatne. I proste do zrobienia. Najpierw przygotujcie sobie dowolny farsz, a potem to już pójdzie migiem 😁 Bo farsz, jak przy wszystkich pasztecikach może być oczywiście dowolny. Ja zrobiłam go z kiszonej kapusty, pieczarek i suszonych grzybów. Wyszedł pyszny! A, że zrobiłam go oczywiście sporo, to nie wykorzystany w pasztecikach posłużył na obiad jako dodatek do karkówki(...)sosie własnym.  Składniki na farsz:  (tak jak wspomniałam sporo mi zostało, myślę, że do pasztecików wystarczy połowa) 500 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 cebula duża garść suszonych grzybów  ziele angielskie liść laurowy sól pieprz olej Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku, zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy 20 minut. Po ugotowaniu

Walijskie Pichcenie
Paszteciki wigilijne z kapustą i pieczarkami 47

Paszteciki wigilijne z kapustą i pieczarkami Wraz z barszczem smakują obłędnie w czasie świątecznej kolacji. Spokojnie można przygotować je wcześniej i zamrozić, potem rozmrozić w dniu serwowania i podgrzać chwilę w piekarniku przed samym podaniem, będą smakować jak świeżo upieczone. Polecam!     Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 50g świeżych drożdży 125g(...)zimnego masła 4 żółtka jaj 2 całe jajka 1 jajko + 2 łyżki mleka – do posmarowania pasztecików 2 łyżki sezamu do posypania Farsz: ok 500g pieczarek ok 500g kapusty kiszonej 1 cebula 1-2 łyżki masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele angielskie       *** Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki

Blog z Apetytem
Paszteciki z mięsem do barszczu idealne 35

Chrupiące pierogi vel paszteciki i empanadas z farszem mięsnym idealne do barszczu. PASZTECIKI Z MIĘSEM SKŁADNIKI NA FARSZ 600 gramów antrykotu wołowego; 2 ćwiartki z kurczaka; jarzyna do rosołu; 2 cebule; 2 wiejskie jajka; suszony majeranek; suszony cząber; słodka mielona papryka; gęsi lub wieprzowy smalec; CIASTO NA PASZTECIKI 600 gramów mąki pszennej; 200 ml letniej... Artykuł Paszteciki z mięsem

Kuchnia Tomka
Kapuśniaczki 61

Kapuśniaczki, czyli małe paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami to najlepszy dodatek do barszczu. Zazwyczaj robię je z ciasta drożdżowego, ale tym razem postanowiłam coś zmienić i kapuśniaczki zrobiłam z ciasta z dodatkiem piwa. Ciasto to jest bardzo proste, a do jego zrobienia potrzebujemy tylko 4 składników. Kapuśniaczki upieczone z ciasta piwnego są kruche i delikatne. To ciasto przypomina swoją(...)wyraziste w smaku. Kapuśniaczki z farszem z kapusty kiszonej i grzybów możemy przygotować nie tylko z okazji świąt Bożego Narodzenia, ale będą one też świetną przekąską podczas każdej imprezy. Paszteciki te są nie tylko smaczne, a ich zrobienie jest proste i szybkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Kapuśniaczki: Ciasto: 200 g schłodzonego masła 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki jasnego

Danka Pichci
Paszteciki wigilijne z kapustą i pieczarkami 57

Paszteciki wigilijne z kapustą i pieczarkami Wraz z barszczem smakują obłędnie w czasie świątecznej kolacji. Spokojnie można przygotować je wcześniej i zamrozić, potem rozmrozić w dniu serwowania i podgrzać chwilę w piekarniku przed samym podaniem, będą smakować jak świeżo upieczone. Polecam!     Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 50g świeżych drożdży 125g(...)zimnego masła 4 żółtka jaj 2 całe jajka 1 jajko + 2 łyżki mleka – do posmarowania pasztecików 2 łyżki sezamu do posypania Farsz: ok 500g pieczarek ok 500g kapusty kiszonej 1 cebula 1-2 łyżki masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele angielskie       *** Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w plasterki

Blog z Apetytem
Paszteciki mięsno warzywne 91

Pomysł na te paszteciki, to moja kolejna propozycja w stylu zero waste. Od zawsze mam problem z przerobieniem mięsa i warzyw z rosołu, więc tym razem postanowiłam je spożytkować w ten sposób. Jeśli i Wy nie lubicie marnować jedzenia, to myślę że ta propozycja przypadnie Wam do gustu- tym bardziej że przy karnawale często szukacie przekąsek, które możecie zrobić wcześniej(...)później tylko odgrzać i poczęstować swoich gości. Te paszteciki sprawdzą się doskonale, zwłaszcza z filiżanką czerwonego barszczu! Składniki na ok 50 sztuk: 250ml mleka 20g świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru 100ml oleju 60g jogurtu naturalnego 1 małe jajko 1 płaska łyżeczka soli ok 600g mąki pszennej Farsz- waga podana jest już po gotowaniu: 200g obranego mięsa z rosołu 200g

Kuchnia w czekoladzie
PASZTECIKI Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 85

Pyszne paszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowo - serowym. Można usmażyć je na oleju lub upiec w piekarniku, są pyszne, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg mąki pszennej  około 300 ml mleka  60 g świeżych drożdży  1 jajko  1 łyżeczka cukru  1 łyżeczka soli  2-3 łyżki oleju 1 łyżka octu ( koniecznie ) FARSZ PIECZARKOWO - SEROWY(...)ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia.  Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, wycinamy paski szerokości około 5 cm i wzdłuż rozkładamy farsz. Każdy pasek sklejamy i tniemy na 3 - 4 paszteciki. Brzegi ciasta dokładnie sklejamy.  Paszteciki odkładamy na 10 minut aby wyrosły. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi

Kulinarne Fantazje Marioli