pasty - 13297 przepisów (strona:78/887)

Zero waste inspirujące warsztaty z Piotrem Kucharskim i Sokołowem 152

często zostanie jej dwie, trzy łyżki. Wtedy możecie z niej zrobić dodając cebulę, czosnek, bułkę tartą i resztki mięsa ( np. wędlin ) – przepyszne krokieciki do tego sos, z resztki pasty pomidorowej i obiad lub pyszna przekąska gotowa. Ha! jakie to proste prawda ?     Przepis na to cudne wykorzystanie resztek : Krokieciki z kaszy mazurskiej z sosem z Pasty „Wieprzowina(...)oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek posiekanej natki pietruszki 2 jajka bułka tarta sól i pieprz olej z pestek winogron do smażenia sos: 3-4 łyżki pasty Sokołów Wieprzowina z grillowaną papryką 3-4 łyżki oliwy z oliwek garść orzechów włoskich kmin rzymski czarnuszka wędzona papryka sól i pieprz rzeżucha do dekoracji Mamy ugotowaną kaszę. Cebulę

Kuchnia na wzgórzu
Pasta z makreli do chleba 184

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu pastę z makreli wędzonej i twarogu.  Do przygotowania pasty będziemy potrzebowali: 1 makrela wędzona 300 g twarogu (chudego, tłustego lub półtłustego) 4 jajka ugotowane na twardo około 5 łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany do smaku: sól, pieprz Link do filmiku z przygotowaniem: pasta z makreli Przygotowanie : Makrelę(...)ości. Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach. W misce ucieram ser z jogurtem, do utartego sera dodaję jajka, makrelę, doprawiam solą i pierzem i całość dokładnie mieszam – pasta z makreli jest gotowa. Pasta na kanapki z makreli i twarogu jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Klasyczny hummus 199

łyżka soku z cytryny – 1 mały ząbek czosnku – 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego – sól i pieprz – 3 łyżki oliwy z oliwek – 3 łyżki pasty tahini Przygotowanie: Odsączoną ciecierzycę umieścić w pojemniku melaksera, rozdrabniacza lub blendera. Dodać kilka łyżek zalewy lub wody z gotowania ciecierzycy i zacząć miksować na pastę. W międzyczasie dodawać resztę w składników(...)cytryny, czosnek, pastę tahini, około 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu, olej sezamowy lub oliwę oraz kumin (kmin rzymski) Miksując stopniowo dodawać więcej zalewy aby uzyskać odpowiednią konsystencję pasty. Jeśli hummus będzie gęsty można dodać wody. Gotowe Podawaj z pieczywem, ulubionymi warzywami. Posyp czarnuszką i ostrą papryką Artykuł Klasyczny hummus pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
TOP 10 najpopularniejszych wpisów z 2018 roku oraz blogowa ANKIETA - daj mi znać, jak mogę zmienić bloga dla Ciebie! 167

różnego rodzaju sałatki, ale też warzywne kotleciki i placuszki. Więc jeśli nie macie w pracy możliwości podgrzewania obiadów, to koniecznie zapoznajcie się z tym wpisem ;) 3. Domowe tahini (pasta sezamowa) - jak zrobić i do czego wykorzystać? We wpisie znajdziecie przepis na domową pastę tahini ze zdjęciami krok po kroku, ale także moje rady, na co zwrócić uwagę, aby pasta się(...)utrzymaną w klimacie jesieni <3 Znajdziecie tu przepisy na pyszne i proste do zrobienia zupy krem, do których wykorzystałam pyszne oliwy aromatyzowane. 8. 12 przepisów na domowe pasty do chleba (wegetariańskie) Moje ulubione, sprawdzone pasty do chleba. Tyle pysznych przepisów zebranych w jednym wpisie - lubimy to, prawda? :) Wpis ten robi furorę ilekroć opublikuję go na Facebooku, zyskując niebotyczną

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta z mięsa z rosołu z warzywami suszonymi 178

Jeśli po ugotowaniu rosołu nie ma komu zjeść mięsa na którym go ugotowaliśmy to możemy przygotować pyszną pastę do chleba. Wymaga to trochę zachodu, ale warto to zrobić. A gdy nie damy rady zjeść pasty na bieżąco to możemy przechować ją w słoiczkach, zagotować dwukrotnie ( dzień po dniu) i otworzyć słoiczek kiedy przyjdzie nam na nią ochota :) Tym sposobem(...)się nie zmarnuje, a na pastę skuszą się i ci którzy wcześniej na mięso nie mieli ochoty... Składniki : ok. 60 dag gotowanego mieszanego mięsa z rosołu;  kurczak, wołowina, mięso wieprzowe z golonki ok. 30 dag wątróbek z indyka sól, pieprz czarny i ziołowy mielony majeranek, oregano, papryka ostra kilka kropek maggi, gałka muszkatołowa  ok. 10 dag mieszanki suszonych

Proste Potrawy
Szybkie przekąski na święta i nie tylko 4175

leniuchowanie   Oto moje  szybkie przekąski na święta i nie tylko:   Pierwsza przekąska to  Wrapy z kurczakiem, warzywami i pastą z białej fasoli . Zamiast przygotowywać smarowidło do tortilli, użyłem pasty z białej fasoli z dodatkiem suszonej śliwki (link) . To produkt z bez konserwantów(...)glutenowy i w 100% wykonany z naturalnych składników. Bardzo fajnie komponuje się z kurczakiem i warzywami.   Wrapy z kurczakiem, warzywami i pastą z białej fasoli   Składniki:   300 g piersi z kurczaka ½ łyżeczki przyprawy curry w proszku ½ łyżeczki papryki słodkiej w proszku 2 łyżki oleju roślinnego

kuron.com.pl
Pad Thai z kurczakiem 223

Pad Thai z kurczakiem to danie wywodzące się z kuchni tajskiej. To makaron smażony z kurczakiem z dodatkiem jajka i kiełek fasoli mung. Przygotowanie jest niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapki z pastą z awokado, z jajkiem i dwoma serami 164

Dawno nie jadłam awokado. Czekało na parapecie kilka dni na swoją kolej. Awokado najlepiej smakuje mi przygotowane w formie pasty z jajkiem na twardo.  Przygotowałam dzisiaj  kanapki z pastą z awokado z jajkiem , do której dodałam dwa sery: wyrazisty grana padano i delikatny serek capri. To było naprawdę udane śniadanie! Kanapki z pastą z awokado, z jajkiem(...)Przygotowanie: Awokado przekrawamy. Delikatnie przekręcamy. Usuwamy pestkę. Przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ. Dodajemy do blendera. Do awokado dodajemy sok wyciśnięty z 1/4 limonki. dodajemy olej rzepakowy. Miksujemy na pastę. Na koniec doprawiamy do smaku. Miksujemy raz jeszcze. Każdą kromkę chleba smarujemy sporą warstwą pasty. Ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupek. Kroimy na plasterki. Jajka układamy

Moja smaczna kuchnia
Czosnkowa pasta z białej fasoli 153

Mistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej fasoli. Pasta z fasoli to żadne odkrycie – w sieci można znaleźć wiele przepisów na pastę z fasoli z pieczonym

Vegan Taste
Czwartek: Polędwiczka adobo 176

pochodzi od hiszpańskiego „adobar” – marynować. Jest to mieszanka ostrych przypraw, ziół i czosnku oraz wina lub octu. W przeszłości rzeczywiście używano jej do konserwowania mięsa, obecnie pasta jest powszechnie stosowaną przyprawą w krajach hiszpańskojęzycznych. Występuje w różnych lokalnych odmianach i wariacjach, może mieć postać pasty, albo sosu, być paląca jak ogień albo łagodna. Np. na Filipinach jest(...)podsmażyć na złoto. Można pokrojone włożyć do marynaty i potem usmażyć plastry. My proponujemy Wam dzisiaj wersję najzdrowszą, bo pieczoną. Adobo z tego przepisu jest gęste, ma postać pasty, która doskonale przylega do mięsa. W stosunku do oryginalnej receptury z Eatingwell dodaliśmy dwie łyżki wina, które dodatkowo zmiękcza mięso. Zamiast niego możecie dodać łyżkę octu winnego. albo w ogóle

Niedzielny kucharz
Czosnkowa pasta z białej fasoli 146

Mistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej fasoli. Pasta z fasoli to żadne odkrycie – w sieci można znaleźć wiele przepisów na pastę z fasoli z pieczonym czosnkiem, natomiast

Vegan Taste
Pasta z nasion słonecznika i ricotty 159

Prosta pasta z nasion słonecznika i ricotty z dodatkiem soku z cytryny i tahini. Idealna w kanapkach, na grzankach czy jako dip do chrupiących warzyw lub krakersów. Słonecznik koniecznie należy uprażyć, dzięki temu wydobywamy z niego przepyszny, orzechowy aromat. Pasta jest delikatna i łagodna w smaku. W konsystencji przypomina serki w kubeczkach, szczególnie o smaku orzechowym. Polecam również inne przepisy(...)Pasty do kanapek “.   The post Pasta z nasion słonecznika i ricotty appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
curry z wołowiny (Bangladesz) 256

Składniki: 1 kg wołowiny 1 kubek posiekanej w piórka cebuli 2 łyżki pasty z imbiru (zblendowany imbir z odrobiną wody i soli) 1 łyżka pasty z czosnku (zblendowany czosnek z odrobinąwody i soli) 100 g jogurtu (typ grecki albo bałkański) 12 niewielkich ziemniaków 1/4 kubka rodzynków 1/2 kubka oleju   1 łyżka pasty z czosnku (zblendowany czosnek, z odrobiną wody(...)zielonego kardamonu 6 ziaren czarnego pieprzu 2 liście laurowe. W głebokim garnku (woku?) rozgrzać olej. Dodać składniki garam masala i przesmażyć. Dodać cebulę i smażyć na złoto. Wrzucic mięso, pastę z imbiru, pastę z czosnku iresztę przypraw. Wymieszać dokładnie. Posolić do smaku. Włożyć obrane ziemniaki, ponownie dokładnie wymieszać. Dodać jogurt, łyżkę cukru, rodzynki. Podlać 1/2 kubka wody i mieszając dusić

stajnia gołębie od kuchni
Pasta z wędzonej makreli 174

Kolejna propozycja na pyszną, zdrową, a przede wszystkim bogata w białko pastę kanapkową. Uwielbiam wędzone ryby ale nie lubię bawić się w ich obieranie wyciąganie ości itp. W przypadku tej pasty nic się nie stanie jeśli w rybce zostanie jakaś ostka, blender sobie z nią poradzi :) Wszystkie moje pasty, których przepisy dodałem albo będę dodawał są pastami białkowo - tłuszczowymi(...)jako dodatek do prawdziwego zdrowego chleba stworzą idealny pełnowartościowy posiłek. Ja czasem nie potrzebuje nawet chleba i wcinam pasty łyżką jako samodzielną kolację. Przetestujcie ten przepis bo naprawdę warto. Składniki: - 150g obranej wędzonej makreli - 4 jajka ugotowane na twardo - 50 g sera białego - łyżka majonezu - 2 łyżki śmietany 18% - garść świeżej pietruszka  - sól, pieprz do smaku Wszystkie składniki blendujemy

Smacznie Pysznie Kalorycznie

Proponowane wyszukiwania