pasty - 13297 przepisów (strona:600/887)

Naleśniki nadziewane i zapiekane z nutellą 360

naleśników 10 łyżek nutella 400 ml pszennej mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka oczyszczonej sody 1 łyżeczka soli 275 ml mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty masło lub olej do smażenia Przed rozpoczęciem smażenia naleśników przygotuj medaljong z nutelli. Rosmaruj po łyżce nutelli w kształcie medaljonu na folii i włóż do zamrażalki. Zamrożone medaljong oderwij

codojedzenia
Tagliatelle z krewetkami i pesto 186

lubię nudy w kuchni, dlatego cieszą mnie różne akcje tematyczne w znanych sieciówkach. Dzięki nim można czasami znaleźć godne uwagi nie tylko produkty, ale także przepisy. Dzisiejsza pasta pochodzi z propozycji Biedronki z gazetki Odkryj smaki krajów Morza Śródziemnego. Ps. Czy wy też macie manię zbierania różnych gazetek z przepisami? :) Składniki na 2 porcje: 250g mrożonych krewetek Opakowanie świeżego makaronu

Fabryka pomysłów
Dżem truskawkowy 206

będzie odpowiednio słodki. W tym roku dżem truskawkowy zrobiłam z dodatkiem wanilii – świetnie pasuje do truskawek. Jeśli nie macie wanilii w laskach, można użyć do dżemu 1 łyżeczkę pasty lub 1-2 łyżki ekstraktu albo pominąć ten smakowy dodatek. Dżem truskawkowy: 2,5 kg truskawek – słodkich i dojrzałych 0,5 kg cukru ziarenka z jednej laski wanilii

Poezja smaku
Słonecznikowa pasta kanapkowa 206

Znudzeni ciągle tymi samymi kanapkami? No to czas na kolejną nietypową i bardzo zdrową pastę kanapkową. Do dzieła! Składniki: 200 g ziaren słonecznika 5 ząbków czosnku 5-6 łyżek oliwy z oliwek garść kiełków słonecznika do posypania sezam i mak do posypania sól, pieprz do smaku Przygotowanie: - słonecznik umyć, namoczyć 10 minut - słonecznik zagotować w świeżej

Pora na pora i pomidora
Makaron w pomidorach (Pasta con pomodori) 161

jagodzianka" Jesteś głodny, nie masz czasu – zrób makaron w stylu włoskim! Makaron w pomidorach to jedno z najłatwiejszych i najszybszych … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron w pomidorach (Pasta con pomodori) pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Paczka z Lidla 193

wspólny wieczór z ukochana osobą przed telewizją, jak i wielkiej imprezy. 5, Ciasteczka i babeczki, orzeszki fajne do poczęstunku dla niezapowiedzianych gości jak i tych zapowiedzianych.  6. Pasta z czarnych oliwek fajny dodatek do kurczaka 7. Karczochy, które nie wiem jeszcze jak smakują i jestem dalej w poszukiwaniu inspirację na nie:) Niedługo będą przepisy z każdym produktem oddzielnie tylko

pichciszto
Conchiglie rigate con la salsa 232

Dziś na obiad muszelki! Pasta con la salsa. Jak za dawnych czasów. Sos bardzo łatwo przygotować, makaron sam sie gotuje.Do dania użyłam muszelek Malma. Tradycyjną salsę włoską ubogacimy nieco,zrobimy trochę "po naszemu". Niestety muszę zaufać butelce przecieru pomidorowego, gdyż "takich jak ja chcę" pomidorów na włoską salsę, niestety tutaj nie znajdę , nigdy. Ponad 15 lat pobytu we Włoszech ,wyczuliło

Z Kuchni Do Kuchni
Kila pomysłów na... 165

Dzisiaj przedstawię wam kilka pomysłów na pyszny obiad, kilka nowych odkrytych połączeń w których się zakochałam i kilka klasyków, bez których nie wyobrażam sobie życia.  Buraczane naleśniki nadziane pastą ricotta-feta z buraczkiem, i tymiankiem Nowe-stare połączenie w wersji naleśników zdecydowanie do powtórzenia! Placki z białej kaszy gryczanej, z podsmażoną cebulką z kurkami, śmietana Ostatnimi czasami naszło mnie

More food, love and dreams
Tuńczyk tataki na ogórku i mango 193

imbiru 1 g trawy cytrynowej 1 ząbek czosnku 150 ml soku z pomarańczy   skórka z ćwiartki pomarańczy SOS WASABI 1 łyżka majonezu 1 łyżka pasty wasabi Filet z tuńczyka obsmażyć po kilka sekund z każdej strony. Odłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Odstawić w chłodne miejsce doostygnięcia, lub na krótko do naczynia

Jemy Pijemy
Makaron po chińsku krok po kroku 166

kiełków fasoli mung. Zamieszać. Dodać 2-3 listki kapusty pak choi. Zamieszać. Do wszystkiego dołożyć makaron ( sojowy, ryżowy). Zamieszać. Polać sosem sojowym i dodać szczypiorek. Na wierzch dodać ostrą pastę z papryki. Zjeść ze smakiem

Jemy Pijemy
Szpinak cejloński stir fry , krótko smażony po tajsku. Stir fry ceylon spinach. 169

można dodać mniej 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego ( można zastąpić ostrygowym ) 1/2 łyżeczki cukru 1-2 łyżki oleju do woka lub zwykłego Powinna być jeszcze pasta z żółtej soi ale nie miałam ;) Szpinak umyć i osuszyć, odciąć twarde końcówki. Pokroić je na ok 5-6 cm kawałki ( liści nie kroić ). Zostawić w miseczce. Czosnek ugnieść

Jemy Pijemy
Schab pieczony faszerowany warzywami 315

dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab rozcinamy ostrym nożem, aby powstał duży płat mięsa. Mięso nacieramy mieszanką przypraw i ziół z każdej strony, jedną stronę smarujemy zawartością słoiczka z relish (pastą) i dokładnie zwijamy. Mięso obwiązujemy wędliniarskim sznurkiem, aby po upieczeniu mięso miało ładny kształt. Przyprawione mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy pokrywką i wstawiamy do lodówki na 12 godzin

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Napar z liści świeżej mięty 219

właściwości: Działa uspokajająco, przeciwwymiotnie, dezynfekująco, uśmierza ból, udrażnia drogi oddechowe i jest dobra na dolegliwości żołądkowe, a także odświeża oddech-nie bez przyczyny jest składnikiem gum do rzucia oraz past do zębów. Zawiera w sobie między innymi karoten, rutynę czy witaminy A i C a także żelazo, magnez, wapń oraz potas. Składniki: (na 1 -2 porcje) 5-6 gałązek świeżej

KreatywnePiny
Kalafior zapiekany pod serowym beszamelem 400

Czosnek obraż i pokroić w cieniutkie plasterki i włożyć razem z maśłęm do rondelka. Gdy masło się rozpuści wsypać łyżkę mąki i dokładnie mieszać ok 1 minuty (powstanie gęsta pasta). Ciągle mieszając wlać małym strumieniem mleko (ja robię to trzepaczką ręczną) i gotować aż powstanie gęsty, gładki beszamel. Dodać oba sery, sól i gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszać.  3. Różyczki

Kto ugości moich gości?
Penne z paprykowymi klopsikami i suszonymi pomidorami 195

świeżego tymianku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2-3 łyżki siekanego cienkiego szczypiorku tarty parmezan KLOPSIKI 100-150 g mięsa mielonego wołowego 50 ml zimnej wody 1 szalotka 1 łyżka pasty paprykowej (lub dwie łyżki słodkiej papryki w proszku) 1 łyżka ajvaru 1 płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku 1/2 płaskiej łyżeczki płatków chili 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego pieprz, sól

Kuchnia Prezydentowej