pasty - 13297 przepisów (strona:566/887)

Orientalna sałatka z ryżem i tuńczykiem 169

Bardzo ważne przy przygotowywaniu tej sałatki jest to, aby wszystkie składniki bardzo drobno posiekać, by były podobnej wielkości. Jeśli chcecie możecie także wszystkie zmiksować na jednolitą masę i pyszna pasta do pieczywa gotowa :) Składniki (na ok. 6 porcji): 200 g suchego białego ryżu 2 puszki tuńczyka w oleju 1 czerwona papryka 1/2 papryczki chilli (bez pestek) pęczek natki pietruszki

MyCookBook.pl
Kilka pomysłów na... 178

pomidorowa z ciecierzycą, kalafiorem z brokułami i tahini (vegan) makaron z sosem z sera z ziemniaka, z brokułami (vegan) kluski śląskie z serem z ziemniaka (vegan) gofry marchewkowe z pastą z zielonego groszka i pomidorami  brownie z batatów i daktyli (vegan

More food, love and dreams
Tapenada czyli pasta z czarnych oliwek 163

Znajomi u drzwi a ty nie wiesz czym ich przyjąć? Jeśli macie w domu czarne oliwki to można przygotować szybką, francuską pastę tapenadę jako przekąskę. Dzisiaj macie przepis na klasyczną tapenade, a tutaj znajdziecie wersję z suszonych pomidorów, równie pyszną. Taka przekąska zaspokoi i głód i podniebienia nawet bardzo wybrednych gości. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pizza rustica siciliana. Rustykalna pizza sycylijska. Po mojemu. 166

tamtejszej ludności. Jej najsurowszym sędzią i sekundantem był śp.teść. Sycylijczyk z krwi i kości, człowiek nasiąknięty swoją matką i jej kulinarnymi zwyczajami. Nieraz zdarzało się, że talerz z "pastą" lądował na elewacji domu sąsiada. Tak. Sycylijczycy tak mają, wszystko dzieje się na ulicy. Ale jednej jedynej rzeczy nie mógł jej nigdy "wyrzucić"- każdej pizzy, impanaty czy słynnej scacciata siciliana

Z Kuchni Do Kuchni
Moje #kuchenneskarby - Mój największy skarb 175

kotlety z cieciorki i pieczonej marchewki, hummus z zielonego groszku, a także receptury znane z bloga: dip czosnkowy z kiszoną cytryną , hummus z południowych Włoch , śródziemnomorskie grzanki serowe oraz pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem .  Zapisałam sobie w nim też dwie receptury rodzinne - na barszcz wigilijny mojej Mamy oraz racuchy Dziadka mojego Męża. Może zastanawiacie się

Chilli Czosnek i Oliwa
Aromatyczne spotkanie w Boollywood Lounge 143

restauracji. A oto nasze menu: Na wstępie Dim Sum , indochińskie pierożki z nadzieniem z kurczaka Samosa , chrupiące pierożki z kruchego ciasta z nadzieniem ziemniaczanym, zielony groszkiem i przyprawami Hommos , pasta z ciecierzycy z dodatkiem Tahini oraz przypraw Chicken Lollypop , chrupiące skrzydełka z kurczaka w sosie BBQ Mix Pakora , mix chrupiących warzyw smażonych w orientalnej panierce Pomiędzy Lentil (Shorba) , zupa krem

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z sosem z kurka czerwonego 171

Makaron z sosem z kurka czerwonego czyli pasta e cocci – jedno z najbardziej włoskich dań, prosto z Neapolu czy Sorrento. Co prawda przekazaliśmy Wam już przepis na kurka pieczonego , ale opcja zrobienia z niego sosu do makaronu jest tak samo pyszna. Sos z kurka jest bardzo delikatny, lekki i wręcz wykwintny, choć bardzo prosty w wykonaniu. Makaron z sosem

Pociąg Do Kuchni
Zapiekanka a’la tortilla hiszpańska 284

Składniki 0,5 kg mięsa mielonego ok. 1 kg ziemniaków 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka pasty z suszonych pomidorów 20 dkg pieczarek 3 cebule 5 jajek 20 dkg sera żółtego … Czytaj dalej Zapiekanka a’la tortilla hiszpańska

czarrna od kuchni
Sos szpinakowy - do makaronu, kurczaka, tarty 147

szpinak przez 15 minut, wlewamy kremówkę, mascarpone i całość dalej gotujemy (na małym ogniu) przez 20 minut. Doprawiamy do smaku solą, ewentualnie pieprzem. Masło mieszamy z mąką na gładką pastę, dodajemy kilka łyżek sosu szpinakowego i mieszamy na gładką masę. Połączoną zaprawę dodajemy do sosu szpinakowego, cały czas mieszając zagotowujemy sos i zdejmujemy z ognia

Gotowanie i blogowanie
Pasta z wędzonej makreli 237

Pasta z wędzonej makreli... Potrzebujemy: 1 makrela wędzona (ok. 250 g) 1 mała cebulka 2-3 łyżki majonezu (możemy zastąpić jogurtem lub śmietaną) świeżo mielony czarny pieprz ew. koperek Makrelę dokładnie obieramy i rozdrabniamy. Ja obieram palcami, jednak szybciej ość wyczujemy niż zobaczymy... Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do makreli. Dodajemy majonezu i pieprzu do smaku, mieszamy

Pelusiowa Kuchnia
Pomidorowa pasta z wędzonej makreli 187

Pomidorowa pasta z wędzonej makreli... Potrzebne będą: 1 wędzona makrela ok. 250 g 1 cebula 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz, papryka słodka łyżeczka masła (do smażenia) Makrelę dokładnie obieramy i rozdrabniamy. Ja obieram palcami, jednak szybciej ość wyczujemy niż zobaczymy... Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, masło rozpuszczamy na patelni i przesmażamy na niej cebulkę

Pelusiowa Kuchnia
Bulion wege z makaronem z naleśników, Fusilli Jerry (Seinfeld) 284

świeżo mielonym pieprzem i solą. Wymieszaj, posyp resztą natki pietruszki i podawaj.   The Fusilli Jerry   (season 6, episode 21) Kramer, ‘ The hard part is to find the pasta that captures the individual’ :). Vegetable broth with pancake noodles  An easy to make, very strong and tasty soup. You can serve it solo, with noodles, buckwheat or millet leftovers

Qlinarnie i Qlinarnie
HUMMUS SZPINAKOWY 290

Sami przyznacie – nic tak nie cieszy pod koniec lutego jak soczysta zieleń na talerzu. Złaknieni światła i koloru, nieco wyprani z witamin i energii, potrzebujemy

Mam To Na Widelcu
Steki z indyka z sambal oelek 258

ostrym wydaniu. Danie zainspirowane książką „One pot stop”, gdzie właśnie ostry sos chilli połączony został z syropem klonowym. Ja zdecydowałam się na sambal oelek – gęstą, indonezyjską pastę na bazie ostrych papryczek. Wyrazista marynata sprawia, że nijaki indyk nabiera ognistego charakteru. Danie przygotowuje się błyskawicznie i szczególnie powinno przypaść do gustu panom. Ja takimi daniami także nie gardzę

Poezja smaku
Rośliny strączkowe – porady 189

białko, błonnik i minerały. Z powodzeniem mogą zastąpić mięso kilka dni w tygodniu Łatwe w przechowywaniu i przyrządzaniu. Duża różnorodność pod względem smaku, kształtu i koloru Idealne do sosów, past i potrawek Można stosować do bezglutenowego pieczenia, zobacz, brownie z czarnej fasoli     The post Rośliny strączkowe – porady appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia