pasty - 13297 przepisów (strona:453/887)

warzywa z patelni z kurczakiem 396

marchewki  2 kawałki (plasterki) dyni  1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy  szklanka ugotowanego makaronu (jaki macie choć grubszy najlepszy) pałki z kurczaka (1 na osobę)  pasta curry - żółta, sól i pieprz do smaku,  łyżka śmietany i ewentualnie łyżeczka mąki do zagęszczenia woda  Przygotowanie: cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni (można na łyżeczce

Gotowanie z pasją
warzywa z patelni z kurczakiem 173

marchewki  2 kawałki (plasterki) dyni  1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy  szklanka ugotowanego makaronu (jaki macie choć grubszy najlepszy) pałki z kurczaka (1 na osobę)  pasta curry - żółta, sól i pieprz do smaku,  łyżka śmietany i ewentualnie łyżeczka mąki do zagęszczenia woda  Przygotowanie: cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni (można na łyżeczce

Gotowanie z pasją
Więcej warzyw na talerzu Magdalena Gembacka- recenzja 174

rozdziałów. Przepisy podstawowe Dodatki i przekąski Śniadania Do chleba. Zupy Dania główne Sałatki i surówki Na słodko Czego tu nie ma: zdrowy ketchup,pizza z cukinią, twarożek z migdałów, pasta czekoladowa z batatów i daktyli,barszcz z soczewicą i pieczarkami. Pyszne desery takie jak choćby lody bazyliowe z awokado. Książka jest godna polecenia i wiele się można z niej nauczyć

Sama słodycz i szczypta chili
Poniedziałek: BUDDHA BOWL. MISKA BOSKICH SMAKÓW I ZDROWIA 139

łyżeczki pieprzy kajeńskiego 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki soli plus sól do przyprawienia tofu Łyżka oleju Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki pasty tahini (lub łyżeczka oleju sezamowego) Łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka ciepłej wody do rozrzedzenia gdyby sos był za gęsty Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni

Niedzielny kucharz
Tradycyjny tatar wołowy 162

czasem marynowane grzyby. Całość oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar

nietylkopasta.pl
Menu na tydzień: 4 szybkie dania i jedno w stylu wolnym 120

składników. Pyszne i niezwykle sycące danie, idealne na lunch. U nas z dressingiem w wersji light. Czwartek: SPAGHETTI Z KREWETKAMI W MAŚLANYM SOSIE Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pastę z owocami morza! Dopóki go nie poznaliśmy, wierzyliśmy, że to danie dobrze smakuje tylko we Włoszech. Krewetki możecie też jeść bez makaronu – ze świeżą chrupiącą bagietką, maczając pieczywo w pysznym maślanym

Niedzielny kucharz
San Thai - oryginalna kuchnia tajska w Warszawie 138

warzywami, które jest dostępne w wersji GAI – 34 zł , GUNG (krewetki) – 45 zł i PED (kaczka) – 42 zł. Curry podawane jest z dodatkiem ryżu jaśminowego. Warto wspomnieć, że pasty curry przygotowywane są tu na miejscu. Do wyboru są trzy rodzaje: czerwone (ostre), zielone (średnie) i żółte (łagodne). Jak wiadomo, na deser zawsze jest miejsce, więc mimo, iż pękamy

Kulinarne przygody Gatity
Halloween Pomysły na słone przekąski 287

wycisnąć z woreczka. Serek przekładamy do woreczka strunowego i obcinamy mały rożek. Malujemy kości serkiem na krakersach. Jajka z pająkami Do przygotowania jajek z pająkami będzie nam najpierw potrzebna pasta jajeczna. Ugotowane na twardo jajka przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka. Żółtka kruszymy widelcem na mniejsze kawałki. Na tarce trzemy ser i jedno białko jajka (można wybrać te, których nie udało

Ciastkozercy
Najlepsze przepisy z dynią w roli głownej 194

dyni z ananasem i białym winem. Jest pysznie! Składniki na zupę z dyni i ananasa: kilo dyni pokrojonej w kostkę 75 g masła puszka mleka kokosowego szklanka bulionu łyżka pasty curry 2 łyżki sosu rybnego otarta skórka i sok z limonki sok z cytryny łyżka miodu 1,5 cm kawałek imbiru startego na tarce pół łyżeczki papryki w płatkach pół

Ugotowane pozamiatane
Łosoś z warzywami i sosem chrzanowym 229

Dietetycy i lekarze zalecają spożywanie ryb przynajmniej 3 razy w tygodniu. Mają one w sobie zdrowe kwasy tłuszczowe – omega-3 oraz wiele innych składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PAPRYKARZ SZCZECŃSKI 187

Domowy paprykarz szczeciński, to świetny sposób na wykorzystanie ryby lub/i ryżu pozostałego z obiadu. Jest pełen smaku, pożywny i zdrowy. Najczęściej przygotowuję go z wędzonej ryby

cool and minty
Falafel z ciecierzycy i marzenie o byciu kimś innym 138

bazie jogurtu z koncentratem pomidorowym i przyprawami z czosnkiem. Co prawda smakuje inaczej, ale również jest smaczny. SOS JOGURTOWY Z TAHINI DO FALAFEL: 2 rozgniecione ząbki czosnku 1/2 szklanki pasty sezamowej tahini 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny sól, kumin i ostra papryka do smaku Miksujemy oryginalny sos tahini z czosnkiem i sokiem z cytryny

W Kawiarence
Ciasto czekoladowe szybko zamieszane, bez jajek i mleka, w pół godziny gotowe... 133

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wody 1/3 szklanki oleju 1/4 szklanki białego octu winnego (może być jabłkowy) 1 łyżeczka pasty z wanilii (można zastąpić ekstraktem waniliowym lub cukrem z wanilią) Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj formę 23x23 cm - wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wrzuć mąkę, cukier, kakao, proszek

Lejdi of the house
Pasta z jajek na krakersach 117

pieprz, sól paczka krakersów Jajka gotujemy na twardo. Wkładamy do blendera, dodajemy przyprawy według uznania, sos majonezowy,musztardę i miksujemy. Szczypiorek siekamy,rzodkiewkę w plasterki. Na … Czytaj dalej Pasta z jajek na krakersach

gotuj ze mną
Faszerowane ziemniaki 150

rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka zmięknie, następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć chwileczkę. Dodać mielone mięso, bazylią,doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja dodałam pastę curry, ale można ją pominąć. Smażyć wszystko około 5 minut. Mięso musi być przesmażone. Doprawić ponownie do smaku jeśli jest to konieczne. Przygotowanie – za pomocą dużej łyżki wydrążyć środki

Kuchnia Pokoleń