pasty - 13297 przepisów (strona:410/887)

Wiosenna pasta do kanapek 156

mając pomysłu na brokuła, a wiedząc, że mam go w lodówce i muszę natychmiast użyć- wymyśliłam śniadanie: pastę brokułowo- jajeczną z dodatkiem rzodkiewki. I chyba przekonałam się do brokuła, z którym nigdy w zgodzie nie żyłam... Składniki: 1 brokuł 2 jajka 4 duże rzodkiewki 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo. Różyczki brokuła wrzucamy

Kuchnia w czekoladzie
Pasta kanapkowa 133

wątróbkę, przysmażoną cebulkę, majonez, uprażony na suchej patelni sezam oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczka i w zamkniętym możemy pastę przechować max 3 dni, oczywiście w lodówce. Dla mnie najlepsza z dodatkiem pomidora

Kuchnia w czekoladzie
spaghetti ragu 181

Proponujemy Wam kolejne włoskie danie - spaghetti ragu, typową włoską i bardzo popularną pastę, którą można przyrządzić na bardzo wiele sposobów. Warto podać ją z lampką wina ze słonecznych regionów Italii, by jeszcze bardziej poczuć tamtejszy klimacik. Składniki : 500 g mięsa mielonego (z indyka, które jest lekkie i zdrowe) 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki 2 selery naciowe

zobacz ich smak
Twarożek z pomidorem i szczypiorkiem 148

porcja śniadaniowa. Świeży twaróg z pomidorem i szczypiorkiem. Wprawdzie gdzieś tam wyczytam ,że pomidor i twaróg to złe połączenie. No cóż czasami łamię zasady niełączenia i dzisiaj zajadamy smaczną pastę twarogową z pomidorem. SKŁADNIKI:  25 dag twarogu  1 pomidor  pół pęczka szczypiorku z cebulką  2 łyżki jogurtu naturalnego  sól pieprz do smaku. WYKONANIE Twaróg rozdrabniamy

W kuchennym oknie Ewy
Zupa gulaszowa węgierska 201

łyżki) 6 ząbków czosnku 3 łyżki papryki słodkiej w proszku pomidory w puszce 3 czerwone papryki bulion warzywny (około 1.5 litra) liść laurowy 2 marchewki 4 ziemniaki majeranek pasta paprykowa węgierska ostra sól, pieprz Jak robimy? Cebulę siekamy w kostkę, mięso w grubą kostkę, marchewkę w talarki, czosnek przez wyciskacz do czosnku Rozgrzewamy patelnię, dodajemy smalec i szklimy cebulkę

Snejkusiowe Przepisy
Purée z bakłażanów - baba ghannouj 99

Purée z bakłażana czyli arabska pasta baba ghannouj czyt. ganusz. Ale to jest pyszne i aromatyczne, wcale się nie dziwię że w kuchni arabskiej tak jest to danie popularne. Zachęcam do spróbowania, tahinę której tu użyłam zrobiłam sama, można jednak zakupić ją w sklepie z orientalną żywnością. Tutaj przepis na tahinę domowej produkcji [ klik ] Purée z bakłażanów - baba ghannouj. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z makreli 145

Pasta z makreli     Składniki  1 wędzona makrela 50 g masła 100 g koncentratu pomidorowego 30% Sól, pieprz Sposób przygotowania Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy ości i rozdrabniamy w blenderze lub widelcem. Do tak przygotowanej ryby dodajemy koncentrat pomidorowy, masło pieprz i sól. Całość mieszamy i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy na tostach, przed podaniem dekorujemy

Miód i pieprz
Pasta z bobu humus 156

Pasta z bobu humus Składniki 500 g bobu 8-10 ząbków czosnku 70 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania Bób zalewamy wodą i gotujemy, aż stanie się miękki (około 20 minut), studzimy go i obieramy z łupin. W oddzielnym naczyniu podgrzewamy oliwę, a następnie wrzucamy do niej ząbki czosnku w łupinach, smażąc go na niewielkim ogniu około

Miód i pieprz
makaron i sezonowe warzywa 155

Pasta Primavera to Włoski makaron i warzywne danie. Primavera to danie z warzyw sezonowych. Mieszanka warzywa w makaronie, różni się w zależności od lokalizacji i upodobań, Składniki 2-3 marchewki, obrane i pokrojone w cienkie paski 2 cukinie pokrojone w paski 2 papryki pokrojone w paski 1 cebula, pokrojona w piórka bazylia świeża 2 łyżki masła klarownego,lub 50ml oliwy

w mojej kuchni
Pasta sojowa z pieczarkami i orzechami 164

pieprz i paprykę. Mielimy orzechy i ziarna słonecznika. Kiedy pieczarki będą już gotowe wkładamy wszystkie składniki do jednego garnka, mieszamy i blendujemy. Doprawiamy dużą ilością pieprzu, soli i papryki. Pastę można używać do smarowania, kanapek i grzanek lub jako masę do ciast

Weganka gotuje
Pasta rzodkiewkowa 122

natka pietruszki (1/3 pęczka) sól Przygotowanie: Rzodkiewkę i pietruszkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tofu dzielimy na kawałki. Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Solimy. Pastę można stosować np. do kanapek, grzanek, pierogów

Weganka gotuje
Smarowidło z czerwonej fasolki 166

Składniki: czerwona fasolka (1 puszka) sól pieprz ziołowy majeranek Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Odcedzamy fasolkę. Dodajemy przyprawy. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę.  Pasta świetnie nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z awokado 134

przygotowania: 5 min. Przygotowanie: Ważne żeby awokado, którego użyjemy było miękkie. Awokado obieramy ze skórki. Wyjmujemy pestkę. Pozostałą część wrzucamy do miski. Dodajemy oliwki, wyciskamy czosnek i wszystko blendujemy. Pasta doskonale nadaje się do smarowania kanapek

Weganka gotuje
Pasta z pieczonej papryki i marchewki 181

Pyszna pasta do kanapek z pieczonej papryki i marchewki, doprawiona słodką i ostrą papryką, cynamonem i sokiem z cytryny. Wyśmienicie sprawdzi się na przyjęciu czy imprezie. Można podać ją również na krakersach. Składniki: z przepisu z bloga Jadłonomia 2 czerwone papryki 3 marchewki sok wyciśnięty z połowy cytryny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/8 łyżeczki cynamonu

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania