pasty - 13297 przepisów (strona:157/887)

Gulasz z halibuta po tajsku 118

bidi-language:#0400;} Lubicie smaki Azji, ryby ,przy tym nie stronicie od szybkich oraz aromatycznych dań, to serdecznie zapraszamy. Wszystko max 25 minut. Składniki: 2 szalotki 2 łyżki pasty tom kha 1 łyżeczka żółtej pasty curry 4 łyżki oleju sezamowego 1 kawałek pora 2 duże pomidory 500 g filetów halibuta 3 liście kaffiru 1 łyżeczka cukru palmowego 400 ml mleka(...)piórka pora, szklimy na oleju sezamowym (najlepiej użyć woka). Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienne, miąższ kroimy w ósemki. Do cebuli i pora dodajemy pomidory, liście kaffiru, pastę curry i tom kha. Smażymy kilka minut, dodajemy rybę, pokrywamy przyprawami. Wlewamy 2/3 mleka kokosowego, dodajemy cukier palmowy i suszoną kolendrę. Dusimy. W tym czasie w pozostałym mleku kokosowym rozrabiamy mąkę

R'n'G Kitchen
Sylwestrowe przekąski na 15 sposobów 101

smaczne! 11. Tartaletki z kapustą i śliwkami Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Wykorzystując ten przepis możecie wykorzystać świąteczne resztki. Takie tartaletki z pewnością wszystkim zasmakują. 12. Pomidorowa pasta z cieciorki Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Pomidorowa pasta z cieciorki może posłużyć wam do przygotowania niewielkich kanapeczek dla gości. Możecie też wykorzystać ją jako dip do warzyw lub chipsów(...)stać przy piekarniku. Dlatego też warto zaopatrzyć się w dobry przepis na ciasto bez pieczenia. Biały lion to ekspresowe ciacho, które podbije serca waszych bliskich. Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł Sylwestrowe przekąski na 15 sposobów pochodzi z serwisu

okolicepalnika.pl
Roladki schabowe w sosie paprykowo-śmietanowym 135

garść suszonych pomidorów w połówkach 2 łyżeczki, suszonych pomidorów wiórki 1 papryka czerwona grubościenna 1 papryka zielona grubościenna 4 ząbki czosnku 2 szalotki 2 łyżki pasty paprykowej ( pieczona zblendowana papryka, zawsze na jesieni robię kilka słoików ) można pominąć lub zastąpić pastą pomidorową, będzie nieco inaczej ale nadal smaczne 2 łyżki brązowego cukru, płaskie sól, chilli do smaku 200 ml słodkiej(...)resztę suszonych pomidorów . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nakryj pokrywką i duś na małym ogniu około 10 minut, pilnując żeby się nie przypalało. Po tym czasie zalej 1 szklanką wody, dopraw pastą z pieczonej papryki, mielonymi suszonymi pomidorami, resztą wyciśniętego praską czosnku , brązowym cukrem, solą i chilli do smaku. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem następne 10-15 minut, po czym zalej

Ogrodnik w podróży
Pasta z czarnuszki z goździkami i anyżem na odporność 133

próbę ze względu na smog ale także na różnicę temperatur, na przesilenie zimowe, na osłabienie organizmu po zimie. Dlatego małe wsparcie nam się przyda. Takim wsparciem jest ta pasta która nie dość że smakuje wybornie to jeszcze wzmacnia nasz organizm. Czarnuszka podobno "leczy wszystko oprócz śmierci". Goździki i anyż działają bakteriobójczo i odkażająco, chronią przed infekcjami. Polecam zrobić(...)taką pastę. Pasta na wzmocnienie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tahini 124

Idealna pasta sezamowa, czyli sprawdzony przepis na Tahini . Zobacz jakiego sezamu użyć, oraz jak prawidłowo go uprażyć i zmiksować na uniwersalną pastę. Z tahini zrobisz zarówno do hummus, jak i słodkie desery. - tylko 2 składniki - proste i szybkie wykonanie - szerokie zastosowanie pasty sezamowej

AniaGotuje.pl
Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną 122

Kolejny przepis na wykorzystanie pasty z orzechów włoskich . Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną to oryginalne połączenie smaków. Kawa jest pyszna, sycąca i banalnie prosta do przygotowania. Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję Składniki: 2 szklanki chudego mleka 1 pełna łyżka pasty z orzechów włoskich 5 – 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej miód Dodatkowo: bita śmietana(...)dekoracji 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy do szklanek, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy orzechami włoskimi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zaint sować: → Kawa z białą czekoladą i tahini → Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Kawa

Oryginalny smak
Masło orzechowe z pastą tahini i syropem z mniszka lekarskiego 92

Pół kilo fistaszków,  mocny blender i mamy tradycyjne masło orzechowe. A może trochę pomieszać, połączyć, zakręcić… Do podstawowego  przepisu dodajcie pastę z tahini, co wzbogaci masło orzechowe o chałwową nutę. Jeżeli lubicie słodkie masło, dodajcie miodu, syropu klonowego, syropu z agawy lub bardziej sezonowo –  “majowego miodku”  , czyli syropu z mniszka lekarskiego. Składniki(...)orzeszków arachidowych (ziemnych) niesolonych 3 łyżki pasty tahini 3-4 łyżki syropu z mniszka – majowy miodek szczypta soli Wykonanie Na suchej patelni  delikatnie podprażamy orzeszki ziemne, cały czas mieszamy pilnując, żeby się nie przypaliły . Orzeszki przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę soli  i miksujemy tak długo, aż uzyskamy gładką, tłustą masę. Następnie dodajemy sezamową pastę tahini , miód mniszkowy

Tajemnice Smaku
Dyniowe kimchi 171

Znaczy to, że przygotowując kimchi możemy zawsze eksperymentować i odkrywać nowe smaki. Składniki KIMCHI 1 kg dyni 1 kg kapusty pekińskiej 2 – 3 l wody 3 łyżki soli PASTA KIMCHI 200 ml wody 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka cukru 100 g świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 20 g gochugaru 1 łyżka sos sojowy 1 łyżka sos rybny(...)obciążamy (ja kładę okrągłą deskę drewnianą i na niej stawiam słoik/słoiki  z wodą), odstawiamy na około godzinę. W czasie kiedy kapusta z dynią się maceruje przygotowujemy pastę kimchi .  Zagotowujemy 200 ml wody  razem z mąką ryżową, cały czas mieszamy, aż powstanie nam kleik, dodajemy cukier i odstawiamy z ognia do przestudzenia.   Do przestudzonego kleiku

Tajemnice Smaku
Hummus z grzybami, harissą i oliwą truflową 109

Hummus, czyli pasta na bazie ciecierzycy jest doskonałym dodatkiem do chleba, sałatek, pity lub warzyw. Kombinacji i przepisów na hummus jest wiele, warto eksperymentować i modyfikować to danie. Tym razem proponuję wersję z grzybami, oliwą truflową i pikantną mieszanką przypraw harissą. Do hummusu możemy dodać grzyby świeże, suszone (wcześniej namoczone, zagotowane i drobno posiekane) lub obsmażone i rozdrobnione pieczarki. Możemy(...)czyli koncentrat grzybowy borowikowy w słoiczku. Składniki puszka ciecierzycy 100 g ugotowanych lub obsmażonych i rozdrobnionych grzybów (ja dodałam gotowy koncentrat borowikowy Leśne skarby ) 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki harissy (lub więcej, będzie bardziej pikantnie) 1 łyżka oliwy truflowej lub oliwy z oliwek sól do podania oliwa truflowa i sezam

Tajemnice Smaku
Domowe bazy do zup 123

wrzuć do garnka z ziołami i przyprawami i zalej wodą do przykrycia. 2. Gotuj do miękkości, po czym zmiksuj z częścią wywaru do powstania gęstej pasty, dodaj olej i wymieszaj. 3. Zamroź w małych foremkach lub woreczkach do lodu.   2. Pasta drobiowo-warzywna - przepis Do przygotowania pasty będziesz potrzebować: 500g nóżek z kurczaka

Z notatnika dietetyka
Pâtè z drobiowych wątróbek 100

Cześć! Przepis na taką pastę z wątróbek dostałam od mojej siostry ciotecznej. Dziękuję Aniu :* Dla tych, co kochają podroby a dla tych co nie przepadają to pomysł na przemycenie do menu bardzo zdrowej wątróbki w postaci pasty. Składniki: * 0,5 kg wątróbki drobiowej * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1/3 szklanki czerwonego wina * 1 łyżka tahini (będą potrzebne ziarna sezamu(...)tygodni.  Żelatynę rozpuściłam w 1/5 szklanki gorącej wody i dodałam do masy.  Wszystko przyprawiłam jeszcze solą, pieprzem i zblendowałam na gładką masę.  Można do tej pasty dodać zioła, jeśli lubimy. Polecam zrobić takie pate. Jest to naprawdę smaczny dodatek np. na kanapki. Notatki: * żeby uzyskać bardziej miękką formę tego pate’ nie dodawać żelatyny Smacznego! Lidka Artykuł Pâtè

Pieprzyć z Fantazją
Pieczony łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim (Salmone in crosta di sfoglia con spinaci) 200

czosnku 1 żółtko  s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 600 g di filetto di salmone senza pelle 500 g di spinaci 3 cucchiai di senape 2 rotoli di pasta sfoglia 2-3 cucchiai di burro 1 spicchio d'aglio 1 tuorlo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania rozpoczynamy od oczyszczenia, umycia i osuszenia szpinaku. Szpinak podsmażamy na maśle z drobno posiekanym(...)spinaci a raffreddare. Nel frattempo riscaldate il forno a 175 gradi. Lavate e asciugate il filetto di salmone, poi massaggiatelo con un pizzico di sale e pepe. Srotolate la pasta sfoglia sulla leccarda coperta da carta da forno. Adagiate il filetto di salmone sulla pasta. Spennellate il filetto con 2-3 cucchiai di senape. Per ultimo coprite il filetto

La grande e la piccola cuoca
Pieczone bataty o smaku curry 143

Znalazłam cudowną w smaku pastę curry. Bardzo ją polecam. Dodaję ją do wielu potraw.Po pierwszym użyciu, wiem, ze nie zamienię ją na żadną inną. Do kupienia jest przez internet albo w sklepach ekologicznych. Pieczone bataty o smaku curry. 2 bataty duże 2-3 łyżeczki pasty curry  Cosmoveda oliwa trochę sól do smaku Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę(...)Dodajemy 2-3 łyżeczki pasty curry i trochę oliwy i lekko solimy. Nacieramy bataty. Wstawiamy do pieca nagrzanego na 190-200 stopni C 15- 20 minut. Podałam z rukolą i pomidorkami

AZgotuj!
Przepis na Wigilię: Pieczona makrela 155

łyżeczki kolendry (najlepiej w warunkach, ale może być mielona), 2 łyżeczki soli, pół łyżeczki kminu (najlepiej ziarnistego), wlej 2 łyżki oleju, wsyp przesiekaną pietruszkę i utrzyj całość na pastę. Krok 2 Osusz makrele ręcznikiem lub ściereczką. Ostrym nożem zrób 3 nacięcia z boku każdej ryby. Natrzyj obydwie tuszki ziołową pastą od środka i na zewnątrz. Wciśnij pastę w cięcia

Niedzielny kucharz