Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, bez wyszukanych składników, a taka smakowita. Tym razem użyłam filetów z makreli, polecam jednak śledziowe. 2 puszka filetów śledziowych w oleju 3 jajka na twardo cebula średniej wielkości płaska łyżeczka musztardy Jajka i cebulę pokroić w drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę
Praktyczna plBardzo prosta pasta z forum Smaczny.pl. U mnie w domu "dyżurna", z jajkami w roli głównej. Myślę, że ilość składników nie ma większego znaczenia. Najlepiej dostosować ją do własnych upodobań. Potrzebujemy: kilka jajek ugotowanych na twardo kawałek żółtego sera kilka łyżek majonezu Jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać majonez, wymieszać. W takiej postaci idealnie pasuje
Praktyczna plBardzo prosta i bardzo łatwa w przygotowaniu pasta do smarowania pieczywa. Powstała w celu przemycenia do jadłospisu natki pietruszki. U mnie w domu jest to niezmiernie trudne zadanie. Przykładowa ilość składników: 20 dag kiełbasy (np. toruńskiej, podwawelskiej itp.) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu pieprz Kiełbasę obraną z osłonki, zmielić razem z natką pietruszki, dodać majonez. Przyprawić
Praktyczna plSzybki dodatek do kanapek.... Ja kocham wszelkiego rodzaju warzywne pasty kanapkowe... Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli czerwonej 3 wafle ryżowe bezglutenowe garść ziaren słonecznika 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego szczypta soli ząbek czosnku Wszystkie składniki miksujemy razem do uzyskania jednolitej masy...Blender troszkę się będzie męczył, ale mój udźwignął ciężar
NaKońcuJęzykajuż pokrojonego na sześć równych plasterków ;) Kapary, pietruszkę i czosnek drobno siekamy, dodajemy sok z cytryny, oliwę, świeży pieprz i dokładnie mieszamy. Do każdej roladki dodajemy jedną łyżeczkę pasty. Gotowe
My Culinary Artprzepadała specjalnie za awokado (lub tzw. smaczliwką :-), dopóki nie zrobiłyśmy kolejnego podejścia do przyrządzenia go w taki sposób, żeby miało jakiś konkretny smak. I tak powstała pasta. :-) Przepis jest banalnie prosty, czas wykonania też błyskawiczny- więc tym zabieganym jak najbardziej polecamy! Składniki: 1 dojrzałe awokado (musi być miękkie) 1 duże jajko 0,5 czerwonej cebulki sok z 1/4 cytryny
kuchnia do kwadratuBardzo smaczna a zarazem łatwa w wykonaniu pasta jajeczna. Świetny pomysł na śniadanie. Składniki : 6 jajek natka pietruszki sól i pieprz majonez lub musztarda Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodzieSzybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Czytaj dalej
w kuchni i w ogrodzieSzybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Gotujemy jajka na pół miękko, tzn. ok. 4-5 minut i od razu studzimy w zimnej wodzie. W tym czasie odlewamy na sitku sos z tuńczyka. Siekamy pietruszkę. Ostudzone i obrane
prawdziwe jedzenieEkspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z zalewy groszku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki zblendowałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku i gotowe :-) Przepis bierze udział
Kulinarny PamiętnikDzisiaj przepis na kolejną pastę kanapkową - tym razem pomidorowo-paprykowa z białym serem. Parę minut i kilka podstawowych składników wystarczy do wyczarowania pysznego dodatku do chleba na śniadanie czy kolację. Składniki: kostka białego sera półtłustego mały koncentrat pomidorowy 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka czerwonej papryki słodkiej szczypta papryki ostrej sól, pieprz posiekany szczypiorek do posypania Przygotowanie: Ser rozgniotłam i wymieszałam
Kulinarny PamiętnikPasta to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju kanapek. Ma idealną konsystencję a dzięki ogórkom również ciekawy smak. Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - 6 jajek - cebula - 2 ogórki kiszone - 10 dag sera żółtego - pęczek szczypiorku - sól, pieprz - 2 łyżki majonezu - ½ małego jogurtu naturalnego Wykonanie Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Cebulę obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć papierowym
Świat SmakuSmaczna pasta z białego sera, rzodkiewki i szczypiorku - idealna do chleba lub krakersów. Składniki: 250 g twarogu 10 rzodkiewek pęczek szczypiorku 3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany 2-3 łyżeczki startego świeżego imbiru 2-3 łyżeczki chrzanu sól, pieprz Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce, szczypiorek posiekać. W miseczce rozdrobnić ser i wymieszać z rzodkiewką i szczypiorkiem, dodać jogurt, imbir
wyzwania kuchenneMoże nie wygląda zbyt apetycznie..ale smakuje dobrze..takiej pasty jeszcze nie robiłam ..a pomysł na nią podpatrzyłam w książce Michela Morano -Moje Smaki..ja zamiast śledzia wędzonego dałam makrelę..i w sumie robiłam na oko..nie ważyłam ani ryby ani marchewki.. 125 g śledzia wędzonego [ dałam makrelę wędzoną] 250 g marchewki 1 łyżka różowego pieprzu
Moje domowe kucharzenieprzekąska żeby dodać energii i zaspokoić pierwszy głód. Dobrym pomysłem są po prostu orzeszki do pochrupania, ale to by było zbyt oczywiste. Miałam ugotowany bób więc przygotowanie tartinek z pastą bobowo-pistacjową nie zajęło mi wiele czasu. Małe kanapeczki zaciekawiły smakiem, zaintrygowały i nasyciły na jakiś czas. Szybko zniknęły a to oznacza, że smakowały. A może przygotujecie cały Talerz kolorowych
Smaczna Pyza