pasta z kurczaka - 1096 przepisów (strona:24/74)

Curry z kurczakiem, mlekiem kokosowym i marchewką! 254

zastosowanie zdrowych składników, tj. chili, pietruszka, olej kokosowy czy też kasza jaglana. Tak więc mogę Wam rzec: Na zdrowie i Smacznego! ;-) SKŁADNIKI: - pierś z kurczaka podwójna - 2 marchewki - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki pasty z dyni - chili z ziarenkami (ostre! ;-) ) - odrobina imbiru świeżego - puszka mleka kokosowego - natka pietruszki - curry oryginalne - kasza jaglana ugotowana  - sól,  - 1 łyżka oleju kokosowego

SMYKWKUCHNI
Curry z kurczakiem i cukinią 496

mnie w towarzystwie cukinii oraz obowiązkowo ryżu :) Zaletą tego dania jest jej prostota oraz szybkość wykonania (około 30 minut). Spróbujcie :) Składniki: Duża pierś z kurczaka duża cebula średnia cukinia 3 łyżki przyprawy curry łyżka pasty curry (można pominąć, jeżeli nie macie) 2 ząbki czosnku łyżka czerwonej słodkiej papryki  1/3 łyżeczki czerwonej ostrej papryki 1/2 szklanki wody (może być więcej

ChilliJemy
Kurczak Curry Panny Dahl 363

zmienionej formie. Składniki na 2 porcje: Cebula; chili - bez nasion; ząbek czosnku; 1 łyżeczka imbiru; 2 łyżki oliwy; 1 łyżeczka curry w proszku; 1 łyżeczka pasty curry zielonej (opcjonalnie); 2 pojedyncze filety z kurczaka; sól, pieprz; 200 ml mleka kokosowego; szczypior.   Drobno posiekaną cebulę, chili i czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy imbir i curry. Mieszamy chwilę podsmażając. Kurczaka kroimy

Miksturownik
Zupa Salsa - rozgrzewająca i aromatyczna 134

pół paczki warzyw na patelnię - puszka kukurydzy - puszka pomidorów - 3 małe papryczki chilli - woreczek kaszy jaglanej - 3 łyżki śmietany 18 volt - 1,5 łyżeczki pasty curry - przyprawy: kumin, ostra papryka, majeranek, kolendra Gotujemy pałki z kurczaka, po 15 minutach do wywaru dodajemy warzywa na patelnię, po kolejnych 10 minutach wrzucamy papryczki chilli, pomidory oraz kukurydzę z puszki ( w obu przypadkach

upichcona
Cukinia faszerowana makaronem z suszonymi pomidorami 309

suszonych pomidorów słoik czarnych oliwek 20 dag żółtego sera w kostce 2 piersi z kurczaka (jeśli ktoś nie chce w farszu mięsa to rezygnujemy z kurczaka) majonez około 2 -3 łyżek(oryginalnie powinna być pasta łososiowa) zioła prowansalskie sól, pieprz przyprawa papryki w proszku ponadto: 1 cukinia 2 plasterki sera suszone zioła (dowolne wg uznania) Farsz: Makaron penne gotujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Zielone curry z kurczakiem, krewetkami i trawą cytrynową 212

Składniki (3-4 porcje): 1 pierś z kurczaka 1 szkl. krewetek średnich  (rozmrożonych, oczyszczonych) 1 czubata łyżka pasty curry zielonej imbir długości kciuka 1/2 cebuli  1 szalotka 2 łodygi trawy cytrynowej 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 ząbki czosnku  1/2 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżeczka kolendry mielonej 2 łyżki sosu rybnego 2 listki limonki kaffir(...)masło i wrzucamy przygotowane składniki. Smażymy ok. 1 minuty po czym dodajemy zieloną pastę curry - smażymy kolejne 3 minuty. 2. Do woka dodajemy mleko kokosowe, łodygi trawy cytrynowej rozgniecione nożem (lub rozbite młotkiem jeżeli będą wyjątkowo oporne), mieloną kolendrę, olej sezamowy i doprowadzamy do wrzenia. 3. Kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy do woka, dodajemy liście kaffiru i cukier. Gotujemy

Tajskie smaki
Żółte curry 177

jest w tak optymistycznym kolorze, że szarą zimą aż żal nie zrobić ponownie. ŻÓŁTE CURRY  (Golden curry) Składniki: 1 filet z kurczaka 1 papryka żółta 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pasty z tamaryndowca lub  sok z 1/2 cytryny lub limonki 1 łyżeczka sosu rybnego 1 łyżeczka sosu sojowego 3 liście kafiru 3 łyżeczki(...)patelni lub woku, szklimy na nim cebule i czosnek. Następnie na patelnię dodajemy curry i kurczaka. Kiedy kurczak się ładnie obsmaży na patelnię wrzucamy pokrojona paprykę i liście kafiru. Na końcu, gdy papryka już zmięknie wlewamy mleko kokosowe i mieszamy. Dodajemy łyżeczkę pasty z tamaryndowca, łyżeczkę sosu rybnego i sojowego.  Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem

Bon appetit mon amie
Kurczak Balti 157

nasiona kardamonu 1 laska cynamonu 1 łyżka chilli pudru 1 lyzka garam masala (mieszanka zielonych ziół) 1 lyzka czosnkowej pasty 1 lyzka imbrowej pasty (obie pasty dostepne w sloiczkach lub tubkach ) 700g piersi z kurczaka bez skóry pokrojonego w kostke okolo 2.5 cm do 3 2 lyzki naturalnego jogurtu 2 lyzki świeżej kolendry jak nie ma to mielonej lyzke

Viola cooks with passion
Zupa Kwaśny kurczak 194

łagodniejsze smaki proponujemy zabielenie śmietaną. Smakuje równie dobrze. Składniki 2 filety z kurczaka (ok 500 g) 1 duża marchew mały seler 200 g pieczarek 4 ziemniaki por (biała część) 200 g kapusty kiszonej 1/2 szklanki kwasu z kapusty kiszonej 1 l bulionu drobiowego łyżka masła łyżeczka pasty curry (zielonej) łyżka sosu chili  liść laurowy sól ,pieprz Przygotowanie   Normal(...)MicrosoftInternetExplorer4 Marchew ,seler ,ziemniaki ,filety z kurczaka kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy na plasterki ,pora w piórka. Warzywa i kurczaka smażymy na maśle około 10 min. Następnie dodajemy kapustę kiszoną ,smażymy 5 min. Całość zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,liść laurowy ,sos chili oraz sok z kiszonej kapusty. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
TYDZIEŃ KUCHNI AZJATYCKIEJ: POTRAWKA Z KURCZAKA Z MAKARONEM I WARZYWAMI 229

KURCZAKA Z WARZYWAMI I MAKARONEM:   Składniki: 1 opak makaronu von ton pół puszki mleczka kokosowego 500 g piersi z kurczaka 2 marchwie 1 mały brokuł 1 papryka czerwona pół puszki kukurydzy garść fasolki szparagowej 1 szkl bulionu pasta curry - zielona ostra Wykonanie: Marchew obieramy, brokuła dzielimy na różyczki. Wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy ok 10 minut. Odcedzamy. Na niewielkiej(...)ilosci oleju obsmażamy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka oprószone solą, pieprzem i słodką papryką. Kiedy się zetną, dokładamy wszystkie warzywa ( marchew kroimy w plastry, paprykę również). Obsmażamy ok 5 minut, dolewamy bulion. Po ok 5 minutach dokładamy makaron, kiedy wchłonie płyn dolewamy mleczko kokosowe. Doprawiamy niewielką ilością pasty curry

Z Majeczką w kuchni
Kurczak z mango i papryczką chilli 179

kurczaka, łyżka kurkumy, imbiru i chili, tłuszcz do smażenia, mango w puszcze, 2 cebule, 1 papryczka chili, 2 łyżki żółtej pasty curry, mleko kokosowe w puszcze, sól, pieprz, 2 łyżeczki chili w proszku. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawami. Smażymy na patelni aż mięso się zarumieni. Mięso przełożyć do garnka

Pobite gary Barbary
Tom Kha Gai 180

grzybów słomianych (lub pieczarek, najlepiej ciemnych i małych, ale białe też mogą być) • 150g filetów z piersi kurczaka • 1 gałązka trawy cytrynowej • 4 listki cytrynowe • 4 plasterki świeżego kłącza galangi     (albo świeżego imbiru) • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry •  1 łyżka smabal oelek • 2 łyżki koncentratu pomidorowego     • 0,2 l mleczka kokosowego(...)dodać pokrojone piersi kurczaka, grzyby, pokrojoną w ukośne paseczki trawę cytrynową, liście cytrynowe,galangę lub imbir. Gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki. Następnie dodać mleczko kokosowe, cukier, sok z cytryny, sos rybny i rozgniecione chili i pastę curry. Zagotować. Doprawić tak, by zupa była jednocześnie kwaśna, słodkawa i pikantna. Posypać przed podaniem kolendrą. Przygotujcie chusteczki, jak będziecie jeść

Kuchnia Prezydentowej
Grillowany kurczak 237

Polecamy :) Składniki: 2 piersi kurczaka, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1 łyżeczka sumaku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 1/3 łyżeczki mielonej kolendry, 1 łyżeczka pasty harrisa, 4 łyżki oliwy z oliwek, sok z 1/3 limonki, sól, pieprz Piersi kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć, a następnie pokroić na dłuższe paski. W misce wymieszać ze sobą przyprawy, dodać sok z limonki i oliwę

Plate of Joy
Kurczak w mleku kokosowym i szparagami / Chicken with coconut milk and asparagus 226

Scroll down for recipe in English Kurczak w mleku kokosowym i szparagami (3-4 porcje) Składniki: 250 g ryżu, ugotowanego lub makaronu ryżowego 250 g filetów z piersi z kurczaka, pokrojonych w plasterki 1 puszka 400 ml mleka kokosowego 100 ml bulionu drobiowego 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 100 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i pokrojonej(...)kolendrę i chili i smaż kolejne 5 minut mieszając od czasu do czasu. Przełóż do pojemnika blendera, dodaj sos rybny i zmiksuj na pastę. Do tej samej patelni wlej mleko kokosowe wraz z bulionem, dodaj kurczaka, fasolę szparagową i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i dopraw całość sokiem z limonki, solą, pieprzem i cukrem. Gotuj całość przez 15 minut

karmelowy
Tajskie zielone curry (Thai Green Curry) 213

słoika, powierzchnię zalać olejem kukurydzianym i włożyć do lodówki. Może być przechowywana w lodówce ok. 2 miesięcy.  Składniki zielonego curry: 50-60 g zielonej pasty curry 2 łyżki oleju kukurydzianego 250 g piersi kurczaka 400 g mleczka kokosowego 1 łyżka oleju sezamowego 2-3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 5 listków limonki kaffir 1 łyżka cukru(...)pokrojonej w grube półplasterki 2-3 łyżki soku z limonki 20-30 liści bazylii tajskiej świeża kolendra zielona cebulka pokrojona na ukośne krążki 1 . Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pastę, cały czas mieszając, aż zacznie intensywnie pachnieć.  2 . Dodać "kożuch" z mleczka kokosowego ( zazwyczaj osadza się przy wieczku puszki), smażyć jeszcze chwilę, dodać mięso, wlać resztę mleczka, sos sojowy

Kuchnia Prezydentowej