Składniki:puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) około 140g1 jajko ugotowane na twardoząbek czosnku, drobno posiekanyłyżka drobno posiekanej cebuliłyżka majonezu lub gęstego
Smakowity Blog KulinarnySezon na bób w pełni. Zajadamy się nim często, najczęściej w postaci ugotowanych ziaren, czasem polanych roztopionym masłem :) Ostatnio jednak ugotowałam
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki:200g ugotowanego, obranego bobu2 łyżki serka mascarponeząbek czosnkusól, pieprz Przygotowanie:Bób z serkiem mascarpone miksujemy blenderem na jednolitą masę. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem
Smakowity Blog KulinarnyNaprawdę fajne połączenie smaków. Aromatyczne kabanosy, ostry chrzan, szczypiorek... U mnie bardzo lubiana przez domowników. Pałaszowana z ciemnym chlebem pełnym pestek słonecznika (naszym ulubionym). Cóż
Malinowe PocałunkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiZamiast masła do kanapek pyszna i zdrowa pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparów i anchois.Jeśli ktoś nie lubi sardeli niech z nich
SzczyptaSmaQKupiłam wędzonego pstrąga i zastanawiałam się co tu z niego zrobić, oprócz tego że zjeść go ot tak na kanapce. Postanowiłam zrobić z niego pastę o
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis ten zobaczyłam wczoraj na blogu Łukasza pod ciekawą nazwą "Smalec z fasoli" i od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Przeczucie mnie nie myliło - wyszło
Kto ugości moich gości?Nie wiem jak Wy, ale ja mam różne fazy z jedzeniem. Miewam okresy, w którym jadam tylko sery, a potem wędlinę. Czasem jest też tak
Fabryka pomysłówJak pisałam ostatnio, na nowo odkrywam zapomnianą kaszę jaglaną. We wpisie Jak ugotować kaszę jaglaną wymieniłam jej dobroczynny wpływ na nasz organizm
Kulinarne przygody GatityŚniadania dla 4 osobowej rodziny to nie lada wyzwanie. Każdego dnia trzeba wymyślać co raz to coś nowego. A kiedy dopada nas zwątpienie i
Malinowe PocałunkiKanapki zapewne często goszczą na Waszych stołach. Bo zazwyczaj, przygotowujemy je na szybkie śniadanie lub kolację. Absolutnie nie mam nic przeciwko, sama je bardzo lubię. Kombinuję
Kuchnia w opałachZ serii: "Awokado w roli głównej" Wczorajsza kolacja to po prostu hit ! Nawet mój tato, który ostatnim razem zraził się do awokado zjadając "zielony kamień", po
Kuchenny Skrawek NiebaDawno temu miałam okazję posmakować tej pysznej pasty. Tak przypadła mi ona do gustu, że od tamtej pory regularnie ląduje na moim stole. Nie jest ani
Szybko SzybkowarPasty kanapkowe to świetny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację. Stanowią one ciekawe urozmaicenie i dodatek do kanapek. Takie pasty kanapkowe można serwować ze świeżym pieczywem i nie tylko. Domowa pasta świetnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników, farsz do jajek czy baza do przekąsek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Przepisów i pomysłów na pasty kanapkowe jest naprawdę mnóstwo. Na moim blogu znajdziecie różne ciekawe pasty kanapkowe, jak na przykład: Pasta kanapkowa z 3 składników Pasta brokułowa Pasta jajeczna Pasta z tuńczyka Pasta kanapkowa w 5 minut W dzisiejszym wpisie przygotowałam dla Was przepis na pastę z selera naciowego. Połączyłam go z jajkami i tuńczykiem. Składniki te, moim zdaniem idealnie
Przepiski.pl