papryki faszerowane - 2038 przepisów (strona:22/136)

Papryka faszerowana fetą 125

pewnego sklepu. Przeczytałam go i bardzo mnie zainteresował - połączenie papryki z fetą - to musi byc pyszne! Nie czekajac długo postanowiłam wypróbować podpatrzony przepis, wprowadzając do niego własne modyfikacje.  Paprykę faszerowaną fetą dodaję do kulinarnej akcji Shinju - Paprykujemy 4 . Właśnie w związku z tą akcją, we wspólnym gotowaniu, postanowiliśmy nafaszerować to cudowne warzywo i podzielić się naszymi przepisami. Papryki nadziewali

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 134

Papryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej – z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 10 porcji (połówek papryk) potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Papryka faszerowana serem feta 155

Papryka  faszerowana  to  smaczna przekąska lub danie na kolacje . Zamiast tradycyjnego ryżu i  mięsa  użyłam   mojego ulubionego sera  feta i oliwki . Polecam  szczególnie wegetarianom .       składniki na 2 porcje 2 papryki średniej wielkości opakowanie 300 g sera feta 1 jajko łyżeczka bazylii pieprz garść oliwek przepis  Papryki myjemy

Smakowite Dania
Przekąski i przystawki na różne okazje 235

Daktyle z boczkiem Bułeczki drożdżowe faszerowane Bagietka faszerowana Bruschetta z kaki i mozzarella Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem Dietetyczna galaretka z kurczaka Cukinia faszerowana sałatką jarzynową Galareta wieprzowa Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście(...)ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki schabowe panierowane Roladki z tortilli z szynką i warzywami naleśnikowe roladki i klops drobiowy faszerowany papryką , Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami Sylwestrowe kanapeczki. Mini kanapeczki Tartinki z łososiem i serkiem Tatar ze śledzia na pumperniklu Łódeczki Caprese. Kanapki z sałaty rzymskiej Koreczki Caprese Pieczarki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
38 najlepszych pomysłów na kasze 209

śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z komosy ryżowej

Moja smaczna kuchnia
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 136

niebawem. na razie mamy jeszcze lato, wiec cieszmy się nim. Dosyć tej mojej pisaniny, przejdźmy do konkretów-czyli do garów :P Dziś przychodzę do Was z przepisem na świetną paprykę faszerowaną.  Bazą farszu jest bardzo zdrowa kasza jaglana, powinna ona często pojawiać się na naszych stołach, ponieważ ma bardzo korzystny wpływ na nasz organizm, oraz zawiera wiele witamin

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 214

Czerwone papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem, cukinią i krewetkami. Podane z aromatycznym i bardzo szybkim w przygotowaniu sosem pomidorowo-bazyliowym oraz opcjonalnie także z jogurtem naturalnym i świeżymi, chrupiącymi kiełkami. Aby papryki szybko się upiekły, przed włożeniem do piekarnika, zblanszowałam je we wrzątku, a następnie wypełniłam kaszą jaglaną, którą wcześniej ugotowałam, a następnie  podsmażyłam z pokrojoną w kostkę cebulą

cool and minty
Faszerowana papryka 151

Kolejna propozycja na smaczny obiad. Tym razem na naszym stole króluje papryka faszerowana mięsem z indyka a następnie zapiekana. Bardzo fajna propozycja na obiad a także na bardziej sytą kolację;) Spróbujcie a na pewno nie raz powrócicie do niej. Składniki: 10 czerwonych papryk 1,5 kg fileta z indyka 5 cebul 300 gram żółtego sera 300 gram pieczarek 3 woreczki

Krakowskie smaki Ani
Paprykowe kaszaloty z mięsem 111

Kaszaloty, czyli czerwone papryki faszerowane zdrowa kaszą wymieszaną z soczystym, dobrze doprawionym mięsem, z dodatkiem delikatnie ostrej cebuli, aromatycznego czosnku i pachnącej natki z pietruszki to fajny pomysł na pełnowartościowy, sycący obiad. Składniki: 6 czerwonych papryk Farsz: 800g mięsa mielonego z łopatki 150g kaszy gryczanej 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 6 łyżek posiekanej natki z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Faszerowane tuńczykiem papryki 145

Papryka faszerowana i zapiekana w piekarniku, to świetny pomysł na pyszny obiad. Jeżeli mamy mało czasu możemy przygotować je dzień wcześniej a potem do piekarnika i obiad gotowy :) Składniki: - 4 duże czerwone papryki - 100 g sera żółtego - 1 puszka tuńczyka - 1 puszka czerwonej fasoli - 100 g kuskusu - 3 suszone pomidory - szczypta soli, pieprzu i oregano - 1 łyżeczka oliwy Przygotowanie

Zainspirowana w kuchni
Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski 228

Jesień zbliża się nieubłaganie, ale ja lubię tę porę roku, ponieważ niesie ona z sobą mnóstwo wspaniałych darów - cudownych warzyw. Dziś postanowiłam to maksymalnie wykorzystać i przygotowałam papryki faszerowane ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski . Farsz typowy dla kuchni hinduskiej jest mocno doprawiony ziołami oraz lekko ostry dzięki sporej ilości papryczki chilli. Polecam wszystkim fanom jesiennych warzyw takich jak papryka

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 140

Papryka faszerowana to moje ulubione danie z dzieciństwa. Dzisiaj w troszkę innej odsłonie, zdrowszej - z komosą ryżową, kurczakiem i groszkiem w sosie pomidorowym. Zapraszam. Do przygotowania 8-10 porcji potrzbujemy: - 4-5 czerwonych papryk - 5 łyżek komosy - 2 filiżanki groszku - pierś z kurczaka (ok 400g) - koncentrat pomidorowy Całość zaczynamy od przygotowania papryk - przecinamy na połówki i wycinamy gniazda nasienne. Komosę

Szybko Tanio Smacznie
Faszerowane papryki w cieście francuskim 92

nadaje paprykom zupełnie innego wymiaru. Spróbujcie! Składniki na 10 papryk: – 5 podłużnych papryk – 125g serka śmietankowego – 125g sera cheddar – 1 mały pęczek szczypiorku – 1 dymka – 1 ząbek czosnku – 2-3 łyżki mleka – sól, pieprz – 1 arkusz ciasta francuskiego – 1 żółtko – 1 łyżka majonezu – ziarna pieprzu czarnego Papryki myjemy(...)łyżki mleka, jeśli nie – pomijamy ten składnik. Przekrojone papryki wypełniamy przygotowaną masą. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski za pomocą zwykłego noża lub noża do pizzy. Paskami owijamy papryki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z papryk smarujemy żółtkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-17 minut, aż się

Be Fit Be Strong
Papryka faszerowana 124

zazwyczaj z daniem wegetariańskim. Teraz można poszerzyć ten aspekt o danie wegańskie. W przypadku naszego przepisu wystarczy zastosować ser wegański lub nie zastosować żadnego sera żółtego. Akurat w temacie faszerowanej papryki nie musimy jej traktować jako zapiekankę, tylko danie duszone. Składniki: 4 papryki 400-500g pieczarek (w zależności od wielkości papryki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 300g serka tofu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Papryka faszerowana kaszą jaglaną 162

Papryka faszerowana kaszą jaglaną, czerwoną soczewicą i warzywami - tak mnie dzisiaj jakoś naszło na bezmięsny obiad ;) Danie inspirowane jest przepisem ze strony Naturalna kuchnia wegańska . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 4 równej wielkości czerwone papryki 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 duży pomidor

My Culinary Art
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 142

Papryki faszerowane przygotowałam na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące, po upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
Papryka z farszem meksykańskim 133

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk czerwonych Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym, odsączoną fasolą

e-PrzepisyKulinarne