papryka w occie - 3457 przepisów (strona:86/231)

Sałatka z tuńczykiem i makaronem foglie spinaci 301

Składniki: pół opakowania makaronu foglie spinaci 1 puszka (17 dag) tuńczyka w leju roślinnym w kawałkach 1 czerwona papryka 5 ogórków gruntowych pół puszki kukurydzy 2 dymki 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki octu z białych winogron sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al dente.  Dodajemy tuńczyka razem z olejem.  Paprykę i ogórki kroimy w małą kostkę

Qchnia po prostu
FUTOMAKI PO POLSKU 195

Chciałam uprzedzić, że jestem amatorką w robieniu sushi 😉   Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 4 arkusze nori 4 listki sałaty 1/2 awokado 1/2 mango 1/4 papryki 50 g łososia wędzonego szczypiorek sezam 2 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki sosu chili Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania kaszy. Kaszę jaglaną(...)kasza wchłonie całą wodę. Podczas gotowania kaszę co jakiś czas mieszamy, aby nie przywarła do dna. Studzimy. W kubku mieszamy ocet ryżowy z solą i cukrem. Otrzymaną mieszanką zalewamy kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy. Przygotowujemy składniki. Sałatę, szczypiorek i paprykę myjemy i osuszamy. Każdy liść sałaty przedzieramy na pół. Paprykę kroimy w cienkie słupki. Awokado i mango obieramy ze skórki

Kuchnia MagdaLeny
Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami 246

szalotek 4 ząbki czosnku 2 gałązki suszonego tymianku  2 gałązki świeżego rozmarynu sól i pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 szczypta słodkiej papryki 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki octu balsamicznego  Purée z ziemniaków i młodego groszku: 4 ziemniaki 2 spore garści mrożonego, młodego groszku 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta gałki muszkatołowej

Wino Francja Kuchnia
BBQ sos idealny na grilla 185

kawałek chili lub sproszkowane chili w małej ilości - 3 liście laurowe - 3 ziela angielskie - 3 goździki  - 2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej - 1/2 łyżeczki ostrej papryki wędzonej - 5 cm świeżego imbiru - 1 łyżka octu spirytusowego - 1 łyżka musztardy - 1 łyżeczka sosu sojowego - 6 łyżek cukru - 1/2 szklanki wody - 1/2 szklanki keczupu  - 1 szklanka soku jabłkowego, najlepiej świeżo wyciskanego - olej

Apetyczna babeczka
Burger ze śliwkowym sosem bbq 181

pomidory malinowe bez skórki 0,5 papryczki chili z nasionkami 2 łyżki oliwy 2 łyżki powideł śliwkowych 2 łyżki sosu sojowego łyżka sosu worcestershire łyżka octu balsamicznego łyżka miodu 0,5 łyżeczki wędzonej papryki Pozostałe składniki na 4 burgery: 4 bułki hamburgerowe 600 g wołowiny mielonej sól morska pieprz duża cebula szalotka łyżeczka musztardy francuskiej olej Dodatki (jakie lubicie): rukola

Kierunekuchnia
Hamburgery 187

lubię ")  Sos: 1 mała cebula 1 malutki ogórek konserwowy 1 ząbek czosnku 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 szczypty słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki cukru 0,5 łyżeczki octu winnego (można zamiast niego dać zwykły ocet lub odrobinę kwasku cytrynowego) Mięso: 400 g mielonego mięsa wołowego 0,5 pęczka natki pietruszki ok. 50 ml wody sól

Simply Food
Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami 292

szalotek 4 ząbki czosnku 2 gałązki suszonego tymianku  2 gałązki świeżego rozmarynu sól i pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 szczypta słodkiej papryki 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki octu balsamicznego  Purée z ziemniaków i młodego groszku: 4 ziemniaki 2 spore garści mrożonego, młodego groszku 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 szczypta gałki muszkatołowej

Wino Francja Kuchnia
KECZUP Z CUKINII 163

jest pyszny! KECZUP Z CUKINII 1,5 kg obranej i wydrążonej cukinii 0,5 kg cebuli 2 łyżki soli 2 szkl cukru 1 szkl octu 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka papryki ostrej mielonej 400 g koncentratu pomidorowego Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posolić i odstawić

Pieguskowa Kuchnia
Kolorowa sałatka na zimę 223

Hej! Dziś miałam ciężki dzień. Cały czas w kuchni ☺ , a to chlebuś, a to buraczki i jeszcze sałatki na zimę żeby zatrzymać lato w słoiku. Teraz

Tylko pysznie
Fit salatka z kalafiora 178

cytryną i miętą. SKŁADNIKI: 1 mała główka kalafiora 2 pomidory lub garść koktajlowych 1 główka sałaty 2 jajka 100 ml jogurtu greckiego 1/2 łyżeczka papryki wędzonej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich kilka kropli octu jabłkowego lub winnego sól pieprz Jajka gotujemy na twardo. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Do jogurtu dodajemy, przyprawy oraz ocet i wkładamy

Kuchnia od dwojga
Surówka weekendowa w 5 minut. 1867

Pyszna surówka, łatwa w wykonaniu i smaczna, dobry dodatek do każdego posiłku. Ucieramy na tarce główkę ~1 kg kapusty, ogórka, paprykę. Dodajemy łyżkę cukru, pół łyżeczki soli, łyżkę octu, cztery łyżki oleju.  Wszystko dokładnie mieszamy.  Przekładamy do miseczki, ozdabiamy zieleniną i serwujemy. Smacznego

chleba naszego
Sałatka z grillowaną dynią, pieczarkami i suszonymi pomidorami 196

opakowanie ciemnych pieczarek pół dyni piżmowej 5 sztuk suszonych pomidorów mix sałat olej pieprz ząbek czosnku Marynata do dyni: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki octu winnego pół łyżeczki wędzonej lub zwykłej czerwonej papryki szczypta cynamonu łyżeczka miodu Dynię pokrój w plastry. Włóż je do wcześniej przygotowanej marynaty na 30 minut. Pieczarki przetnij na połówki, posyp solą i pieprzem

AZgotuj!
Ketchup z dyni 207

pizzy. Składniki: 3 kg dyni (obranej) 1 kg papryki (po usunięciu gniazd nasiennych) 1 kg cebuli (obranej) 2-3 papryki chili 2 łyżki soli Składniki zalewy: 0,8 kg przecieru pomidorowego (najlepiej własnego) 1 szkl. octu 0,4 kg cukru  2 łyżki bazylii 2 łyżki oregano  1 łyżka curry 1 łyżka papryki słodkiej Przygotowanie:    Dynię, cebulę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ryba po japońsku 225

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ryba po japońsku to danie, które przygotowuję nie tylko na święta, ale również na wiele innych rodzinnych

Marta Gotuje
Sałatka z tuńczykiem i ajwarem 253

pomidor 100g kiełki lucerny dodatki: goja żurawina dynia prażona suszona pokrzywa otręby żytnie sos: 2 łyżeczki ajwaru 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu 10% 4 łyżeczki oliwy z oliwek Przygotowanie: Kapustę pekińską, fenkuł oraz paprykę pokroić w drobne paski. Pomidora oraz tuńczyka pokroić w kostkę. Całość posypać kiełkami lucerny. Sos przygotować najlepiej dzień wcześniej, dobrze wymieszać i pozostawić w lodówce

Pij soki wyciskane
Buraczki marynowane z czosnkiem 237

możemy je pokroić i też będą super. Nie wyobrażam sobie zimy bez buraczków w piwnicy, czy to marynowanych w całości jak te, czy tartych z papryką (przepis tu: KLIK ). Spróbujcie! Zalewa: 3/4 szklanki octu 3 szklanki wody 0,5 szklanki cukru 1 łyżka soli buraczki ćwikłowe kilka ząbków czosnku ziele angielskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Buraczki umyć, włożyć do garnka, zalać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kurczak w sosie pomidorowym 186

ząbki czosnku - przyprawa do kurczaka - 4 łyżki oliwy z oliwek - 400 g pomidorków koktajlowych - mieszanka przypraw włoskich - 1 mała cebulka PASTA PAPRYKOWA: - 1 upieczona papryka bez skóry - 1 łyżeczka miodu - 1/2 łyżeczki octu winnego - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego W/w składniki miksujemy na gładką masę. W rozgrzanym woku rozgrzej oliwę, i obsmaż z każdej strony kurczaka zamarynowanego w przyprawie. Dodaj posiekany

SMYKWKUCHNI
Duszona karkówka z cebulką 214

duże cebule olej do smażenia, sól, pieprz Sos: 500ml przecieru pomidorowego łyżka stołowa musztardy łyżka stołowa pikantnego ketchupu łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżeczka pieprzu łyżeczka octu łyżeczka sosu sojowego lub maggi Mięso kroimy w plastry grubości ok. 1,5cm, delikatnie rozbijamy przez folię, posypujemy solą i pieprzem i obsmażamy krótko, po ok. 1 minucie

Aromatyczne Podróże
Stek ze Strusia z kaszą jaglaną w prażonej cebuli z musem z wiśni peruwiańskiej ,figi i śliwki kalifornijskiej 205

łyżki wody różanej 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka pieprzu świeżego mielonego 2 szczypty soli 2 łyżki octu balsamicznego z fig Składniki do kaszy : 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1/2 szczypiorku drobno posiekanego 1/4 ogórka zielonego kilka czarnych oliwek 2 cebule prażone warstwami na patelni 1 torebka kaszy jaglanej Spo sób

Viola cooks with passion