panierki - 1149 przepisów (strona:12/77)

Zdrowe święta! 118

ciast – używajmy mąki z pełnego przemiału, płatków owsianych,  puree z fasoli, otrębów.  Słodkie dżemy zastąpmy owocami, cukier miodem.          Nie katujmy ryb ciężką panierką , zamiast tego pieczmy je w piekarniku, w folii – gwarantuje, że będą smaczniejsze od tych panierowanych. Podobnie z krokietami - zróbmy panierkę z płatków owsianych i upieczmy je w piekarniku(...)szybciej się najemy          Uwaga na alkohol – wzmaga apetyt!          Jeśli nie mamy wpływu na menu, starajmy się zdejmować panierkę z ryb , wybierać sałatki bez majonezu. Kolację zacznijmy od niskokalorycznych potraw, dzięki temu zjemy mniej tych tłustych. Uzupełniajmy dania warzywami – szybciej się nasycimy.          Delektujmy się smakiem, jedzmy

Powiedz dietom nie
Zwykły niezwykły kotlet schabowy 135

mówiąc już o smaku. Stwierdziłam, że skoro mam takie fajne opinie na temat schabowego:) to chętnie się podzielę moim sposobem przygotowania. A wystarczy sól, pieprz, mocne ubicie, dobrze przyrządzona panierka i... trochę serca :) Składniki: kotlet schabowy bez kości mąka jajko bułka tarta sól pieprz Mięso oczyścić, umyć i bardzo mocno ubić - ja lubię gdy mięso jest "przezroczyste":) Mam wtedy pewność(...)będzie dobrze usmażone Panierka musi być podwójna:) Tak więc najpierw przyprawić solą i pieprzem, a następnie obsypać mąką, potem zamoczyć w jajku i na koniec w bułce tartej. Powtórzyć namoczenie w jajku (pomijając mąkę) i znowu w bułce tartej. Taka podwójna panierka powoduje, że kotlet jest chrupiący Rozgrzać olej (niedużo, kotlet nie może pływać w tłuszczu) na patelni i smażyć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Najprostszy na świecie dorsz w panierce 233

Najzwyklejsza, bez żadnych udziwnień. Najprostsza na świecie! Składniki: 1 filet z dorsza 2-3 łyżki soku z cytryny tymianek pieprz ziołowy  sól olej rzepakowy do smażenia Na panierkę: 1 jajko mąka bułka tarta Rybę po rozmrożeniu umyć i bardzo dokładnie(!) osuszyć ręcznikiem papierowym Następnie, na środku, wzdłuż dorsza, przesunąć palcem w miejscu ości, przekroić w tym miejscu rybę(...)niewiele, ale będą na tyle wyczuwalne (są spore), że łatwo się je usunie Rybę polać sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem oraz przyprawić tymiankiem Teraz panierka: w kolejności najpierw mąka... Ja dorsza musiałam pokroić w kawałki, ponieważ był na tak duży, że nie zmieściłby mi się na patelnię :) ... potem jajko... ... i bułka tarta Jeśli zostanie jeszcze jajko, to czynność

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dorada - filety 122

Składniki: 2 świeże Dorady przyprawy: sól czosnkowa, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie sok z 1/2 cytryny oliwa z oliwek ewentualnie mąka jeśli chcemy mieć rybę w panierce Przygotowanie: Ryby myjemy i filetujemy. Pozbywamy się ości, najlepiej jak jest to tylko możliwe. Skórkę pozostawiamy. Z każdej strony filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy delikatnie przyprawiamy. Odstawiamy do lodówki na jakieś(...)godziny. Jeżeli mamy ochotę na rybkę w panierce to tuż przed smażeniem obtaczamy ją w mące. Ja zrobiłam dziś wersję z panierką i bez. Smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Smacznego

ClauditteMissCooking
Przegrzebki zapiekane w panierce 137

Przegrzebki zapiekane w panierce i podane w oryginalnych muszlach, to proste w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowne,  świąteczno-noworoczne danie włoskie. Lekka panierka idealnie podkreśla  ich delikatny smak, dlatego przeważnie są podawane jako starter( antipasto), na zaostrzenie apetytu. Nie można przygotować ich z wyprzedzeniem, ponieważ ponownie podgrzane stają się gumiaste. Można natomiast wcześniej  bardzo dokładnie je umyć(...)dokładnie myjemy, najlepiej kuchenną  szczoteczkę. W częściach jadalnych odcinamy szare połączenia między koralem a orzechem i kilkakrotnie płuczemy w wodzie, starając się wyelimonować ziarenka piasku. Przegrzebki zapiekane w panierce Skladniki na 4 osoby: 8 połówek muszli z przegrzebkiem 100 gr bułki tartej 2 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki ½ szklanki oliwy z oliwek ( u mnie Monini) sól/pieprz

Mia Cucina Sofieta
Kurczak w panierce z orzechów włoskich 139

chrupanie, a kiedy talerze były już puste (naprawdę do ostatniego okruszka czyste), moja mama powiedziała..."kto by pomyślał, zwykłe orzechy.." i już wiedziałam, że jest kupiona. Niby to "tylko" panierka, a jednak całkowicie zmienia zwykłego kurczaka w elegancką potrawę. Przyrządzałam go już z parmezanem, z "oszukanym" parmezanem, a nawet z goudą i, ku memu zaskoczeniu, zawsze jest tak samo dobry(...)Przepyszny, rzekłabym.  Możecie podać go z pieczonymi ziemniaczkami lub z mashem z ziemniaków ze śmietanką i masłem.  Do dzieła! KURCZAK W ORZECHOWO-SEROWEJ PANIERCE Składniki (dla 2 osób): 2 mniejsze piersi z kurczaka lub 1 duża 4 łyżki drobno posiekanych, a wcześniej zrumienionych na patelni orzechów włoskich 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka posiekanej

Gotowanie to kochanie
Kotlety rybne z miruny 259

zrobię fishburgery :) Już nie mogę się ich doczekać :D Składniki dla 4 osób: mięso z 3 całych ryb, miruny (można kupić gotowe filety) 3 jajka ( do kotletów i do panierki) pęczek koperku łyżka soku z cytryny 1 duża cebula  szczypiorek 1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mleku bułka tarta do panierki mąka do panierki sól, pieprz cytrynowy Mięso

Bon Appetit Małgorzaty
Domowe fishburgery 211

jest świetny sposób by zachęcić dzieci do jedzenia ryb. Składniki na kotlety rybne: 4 filety z morszczuka  (kiedyś robiłam także z miruny) 3 jajka ( do kotletów i do panierki) pęczek koperku łyżka soku z cytryny 1 duża cebula szczypiorek 1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mleku bułka tarta do panierki mąka do panierki sól, pieprz cytrynowy Dodatkowo: bułki

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety rybno – ziemniaczane 192

ok.200 g * natka pietruszki – 1 pęczek * cytryna – 1 szt * liść laurowy – 2 szt * cebula – 1 szt * masło – 1 łyżka * olej – 300 ml * panierka owsiana / bułka tarta * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do garnka wkładamy oczyszczone filety rybne , dodajemy liście laurowe , plaster cytryny , odrobinę pietruszki i gotujemy ok. 5 minut. Odcedzamy i rozdrabniamy. Dodajemy zeszkloną(...)maśle cebulę i ugotowane wcześniej , ugniecione ziemniaki. Doprawiamy solą , pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę. Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ ( Provitus ) – KLIK ! Do panierowania wykorzystałam Panierkę Owsianą , którą sprezentował mi bdsklep.pl

Ostra na Słodko
Ryba w Płatkach Kukurydzianych 210

Chrupiąca panierka z soczystym mięsem rybnym w środku. Alternatywa, dla tradycyjnej ryby w bułce. Podajemy ją z ulubionymi surówkami i ziemniakami w dowolnej postaci (od frytek po puree). Ryba w Płatkach Kukurydzianych -  Składniki: ok. 4 filety z białej ryby ciasto:          2 łyżki maki pszennej          3/4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)łyżka octu          1/3 łyżeczki proszku do pieczenia          75 ml mleka panierka:              ok. 100 g płatków kukurydzianych                2 łyżki mąki  przyprawa do ryby sól pieprz olej do smażenia Ryba w Płatkach Kukurydzianych -  Sposób przygotowania

Słodka Strona
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 507

nawet odrobina masła nie wypłynie podczas smażenia:) Jajko ze szczyptą soli roztrzepujemy widelcem. Roladkę zanurzamy w jajku, a następnie obsypujemy dokładnie bułką tartą, dłońmi "przyklepując" delikatnie panierkę. Jeśli ktoś lubi grubsze panierki wtedy można zastosować sposób bułka-jajko-bułka-jajko-bułka. Na zdjęciu jest kotlet z taką własnie grubszą panierką. Opanierowany

Codzienna kuchnia niecodzienna
Twister jak z KFC 423

świeżo zmielonego pieprzu. Całość otulona pszenną tortillą. Pyszny, domowy fast food. Zapraszam! Składniki: 1 filet z kurczaka; 1/2 główki sałaty lodowej; 1 średni pomidor; Opakowanie tortilli (4 sztuki); Panierka do kurczaka: 100 g mąki pszennej typu 500; 1 łyżeczka mielonego imbiru; 1 łyżeczka białego pieprzu; 1 łyżeczka czosnku granulowanego;; 1 łyżeczka słodkiej papryki; 1 łyżczka soli; 1/2 łyżeczki proszku(...)łyżki majonezu; 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu; 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego; sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Dodatkowo: Zimna woda; Olej do smażenia; Toster/ gofrownica. Sposób wykonania: Przygotować panierkę: mąkę dokładnie wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, imbirem i proszkiem do pieczenia. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błonek i pokroić w cienkie paski. Przygotować 2 miseczki: do jednej wlać

Gospodyni Miejska
MINTAJ Z SEZAMEM 177

pszennej - 30g sezamu - przyprawa "Kucharek" - olej do smażenia Sposób przygotowania: Dokładnie rozmrażamy nasze filety z mintaja. Rozmrożone kroimy na połówki i delikatnie posypujemy przyprawą "Kucharek". Przygotowujemy roztrzepane jajko do panierki. W podłużnym naczyniu przygotowujemy panierkę: wsypujemy bułkę tartą, dodajemy mąkę, sezam i dokładnie mieszamy. Przygotowane filety namaczamy w jajku, następnie dokładnie obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju

Mentor Smaku
Smażony bakłażan w chrupiącym cieście kukurydzianym (bez glutenu, mleka i jajek) 169

Testowałam już wiele bezglutenowych panierek, z których większość rozczarowała mnie bo wyjątkowo nie lubię gdy podczas smażenia panierka mięknie, a co gorsze odpada i przywiera się do patelni. Ostatnio używałam tylko mąki kukurydzianej, która  sprawdza się  całkiem dobrze,  zwłaszcza przy smażeniu ryb. Bakłażan jest jednak gąbczasty i wchłania podczas smażenia dużo tłuszczu - aby temu zapobiec dodałam(...)ciasta mielone siemię lniane. Efekt okazał się rewelacyjny - panierka jest bardzo chrupiąca i świetnie trzyma się plastrów bakłażana. Polecam :) Składniki: bakłażan 1 szt sól pół łyżeczki pieprz czarny szczypta papryka słodka pół łyżeczki mąka kukurydziana 3 łyżki siemię lniane mielone 1 łyżka woda  około pół szklanki Przygotowanie: Bakłażana obrać ze skórki, pokroić na plastry grubości

głodny alergik

Proponowane wyszukiwania