 Łosoś pieczony w migdałach 1043
Łosoś pieczony w migdałach 1043Łosoś "lubi" chrupiącą panierkę a ja lubię łososia w takiej formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś
Szefowa kuchni PIECZONY DORSZ POD  PISTACJOWO-ZIOŁOWĄ PANIERKĄ I WIELKANOCNE PISANKI 263
PIECZONY DORSZ POD  PISTACJOWO-ZIOŁOWĄ PANIERKĄ I WIELKANOCNE PISANKI 263Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu. Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków
Przepisy Aleksandry Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 242
Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 242Ryby są jednym z moich ulubionych dań obiadowych i najbardziej smakują mi przyrządzone w prosty sposób, bez zbędnych panierek i przypraw. Zazwyczaj rolę główną odgrywa parowar, w którym lądują wszystkie składniki, przez co nie musimy się przejmować mieszaniem i pilnowaniem, żeby się nie przypaliło ;) Warzywa zachowują więcej składników odżywczych i naprawdę mają pełniejszy smak. Pstrąg łososiowy z dodatkami(...)kawałki, oprószyć koperkiem i wstawić do parowaru na 40 minut. Po 20 minutach dołożyć pokrojone bataty (posypać mieszanką ostrych przypraw) i marchewki. 15 minut przed końcem parowania dołożyć rybę. Podawać doprawione solą i pieprzem z dodatkiem oleju tłoczonego na zimno (np. kokosowego
FitKot Dorsz w migdałach z sosem winnym 316
Dorsz w migdałach z sosem winnym 316Ryby górą! Kto może ich nie kochać? Zawierają wiele cennych składników odżywczych, minerałów i zdrowych tłuszczy, które są niezbędne w naszej diecie. Moją ulubioną rybą jest dorsz. Jego mięso jest delikatne, rozpływające się w ustach. Dzisiaj przedstawiam Wam filety z dorsza w migdałowej panierce. Podaję je z sosem żurawinowym na bazie czerwonego, wytrawnego wina. Proste, smaczne a wykonanie całego(...)cukier trzcinowy i masło. Zdjąć z ognia. Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju. Rybę oprószyć mąką, wymoczyć w jajku i w płatkach migdałów. Smażyć z jednej strony na średnim ogniu przez około 5 minut sprawdzając, czy migdały się nie przypalają. Powtórzyć czynność na drugiej stronie ryby. Polecam podawać z żytnim chlebem na zakwasie. Smacznego
Jaglusia Karp smażony na głębokim tłuszczu 184
Karp smażony na głębokim tłuszczu 184moich faworytów na wigilijnym stole. 1. Karpia dokładnie czyścimy . 2. Następnie kroimy go w dzwonki 3. Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i Vegetą i pozostawiamy na dwie godziny 4. W międzyczasie kroimy dużą cebulę, oraz przygotowujemy panierkę z bułki tartej i mąki. 5. Po dwóch godzinach zaczynamy smażyć przygotowanego karpia. 6. Wlewamy na patelnię olej i po nagrzaniu
Tradycyjna Kuchnia Ryba wpływa na wszystko 356
Ryba wpływa na wszystko 356smakują tak samo"- nieprawda! Ich różnorodność jest ogromna i każdy na pewno wybierze coś dla siebie, wystarczy trochę się rozejrzeć. Przygotowując ryby warto też pamiętać, aby możliwie jak najmniej ingerować w naturalny smak i zrezygnować z grubej panierki z jajek i bułki tartej będącej wyłącznie gąbką dla tłuszczu. Odpowiednie przyrządzenie może się okazać kluczem do sukcesu, dlatego warto eksperymentować
peanutbuttermonster Mintaj w warzywnym sosie 259
Mintaj w warzywnym sosie 259ciepło lub zimno. Ok. 1 kg mintaja 1 jajko Bułka tarta do panierki 4 marchewki 1/4 selera 1 korzeń pietruszki 2 cebule 0,5 szklanki wody 3 kiszone ogórki 2 papryki konserwowe marynowane Orzech (klik) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, pieprz, cukier, lubczyk Rybę rozmrażamy. Kroimy ją na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w jajku(...)muszą mieć konsystencję marmolady. Pod koniec gotowania dokładamy pokrojone w drobną kosteczkę kiszone ogórki i paprykę konserwową. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem, odrobiną cukru i lubczykiem. Warzywami przekładamy kawałki ryby. Podajemy na ciepło lub zimno
VioletoweKucharzenie Filet z morszczuka po kaszubsku 205
Filet z morszczuka po kaszubsku 205mojej kuchni,doskonale sprawdza się na różnych uroczystościach rodzinnych oraz podczas Świąt. Zamiast morszczuka można użyć dowolnej ryby. 500 g mrożonego filetu z morszczuka sól pieprz olej do smażenia 2 duże cebule 2 łyżki oleju 4-5 ogórków konserwowych panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka zalewa: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oleju(...)liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego Filet rozmrozić,pokroić na mniejsze kawałki,przyprawić solą i pieprzem. Mąkę zmieszać z bułką tartą,jajka roztrzepać w miseczce. Kawałki ryby obtaczać w mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć
Kolorowa kuchnia Elki Fish Burger 213
Fish Burger 213Składniki:bułka żytniafilet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna)surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju)sałatasos czosnkowy (tu: Heinz z plastikowej butelki - łyżeczka od herbaty)panierka: bułka tarta (1,5 łyżki), otręby pszenne (1 łyżka), jajko, trochę mąkiPrzygotowanie:1. Filet obtaczamy cienko w mące, następnie w jajku
Malowane smakiem Fish burger - kolejny fast food 163
Fish burger - kolejny fast food 163Bułka i ryba ? Czy to smaczne rozwiązanie ? Dzisiaj kolejny pomysł na domowy fast food w wersji rybnej. Składniki dostępne w każdej lodówce. Ja wykorzystałam akurat smażone filety z mintaja w panierce. Do tego lekka sałatka i sosy. Dobra ciepła ciabatta. Polecam spróbować takiego domowego Fish Burgera . Składniki : * ciabatta bądź inna bułka * 2-3 kawałki smażonego mintaja w panierce
Magiczne Życie Marty Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 248
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 248odrobiny oliwy. Udko już takiego dodatku nie potrzebowało, ponieważ samo w sobie jest tłuste. Podobnie też ma się rzecz z rybami - łosoś, halibut cz śledź można spokojnie upiec bez dodatku tłuszczu, zaś w przypadku dorsza - świetnie sprawdzi się panierka w uzdrowionej wersji, np. z otrębów czy płatków migdałów. Oczywiście mięso możemy pokroić drobniej i nadziać je na dołączone
Poranek na słodko Kotlety rybne 271
Kotlety rybne 271rozmaryn czy tymianek, wariantów jest mnóstwo ;) I mieszamy! Na rozgrzanej patelni z połową łyżki oliwy kładziemy uformowane w kotleciki mięso ryby i smażymy aż do przyrumienienia. Można też zmielić trochę orzeszków i obtoczyć w nich kotlety, będzie chrupiąca panierka ;) Swoje kotlety podałam z chipsami z jarmużu i rzodkiewkami. Smacznego
Jak gotować i nie zwariować Ryba w warzywach 189
Ryba w warzywach 189małym ogniu jeszcze ok. 5 minut, żeby smaki się przegryzły. Doprawiłem solą , sokiem z cytryny. Smak powinien być słodko-kwaśny. Ryby wypłukałem pod bieżącą wodą , osuszyłem papierowym ręcznikiem. Skropiłem sokiem z cytryny, przykryłem i wstawiłem do lodówki. Przygotowałem panierkę : rozmąciłem jajko z zimnym mlekiem, na drugi talerz wysypałem mąkę. Na patelnię wlałem olej, rozgrzałem. Wyjąłem z lodówki filety , osuszyłem
R'n'G Kitchen Paluszki rybne z kaszą bulgur 245
Paluszki rybne z kaszą bulgur 245Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne paluszki rybne w chrupiącej panierce. Podane z kaszą bulgur i surówką z kapusty. Są świetnym pomysłem na
Marta Gotuje Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce 200
Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce 200Dzisiaj piątek więc proponuje na obiad smażoną rybkę w bardzo oryginalnej i smacznej panierce. Ma delikatny cytrynowy posmaczek i jest fajnie chrupiąca. Przepis od Agaty z bloga Wanilia i Kardamon. Składniki: 6 filetów z limandy (u mnie mintaj) kawałek pora 2 jajka 2 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżki bułki tartej mąka kukurydziana do panierowania sól morska do smaku pieprz(...)papierowym,oprószyć grubo pieprzem cytrynowym. Płatki kukurydziane przesypać do woreczka foliowego pokruszyć drobniutko.Por umyć posiekać drobno nożem wymieszać z płatkami i bułką tartą. Jaja rozkłócić widelcem z solą . 2. Rybę panierować kolejno w mące kukurydzianej jajku i na końcu w porowo-kukurydzianej panierce.Smażyć na rozgrzanym oleju ryżowym lub roślinnym z obu stron na rumiano. podawać z surówką z kapusty
Na Ciasteczkowych Papierach Sola w chrupiącej panierce 221
Sola w chrupiącej panierce 221nadają do panierowania. Jeżeli jeszcze dodamy do nich trochę zmielonych płatków kukurydzianych, wyjdzie nam wspaniała chrupiąca panierka. Jej główna zaletą oprócz chrupkości jest to, że w przeciwieństwie do tradycyjnej bułki tartej wchłania znacznie mniej tłuszczu, dzięki czemu cała potrawa jest mniej kaloryczna. Rybę zaserwowałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.” Czytaj więcej
Wiem co jem