danie powstało pod wpływem sprzątania zamrażalki. Zobaczyłam w niej paczkę mrożonych warzyw chińskich oraz część kaczki (kupuję w całości i porcjuję). W szafce znalazła się paczka makaronu, a resztę dobrałam już pod kątem przypraw, które lubię. Dodatek orzeszków, powoduje, że mamy co chrupać jedząc. Dla mnie rewelacja! Składniki na 3 porcje: 1 podwójny filet z kaczki 250 g makaronu chow
Fabryka pomysłówMłodzież wtrząchnęła i była zadowolona , więc odhaczam jako pyszne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na około 3 osoby : 1 pierś z kurczaka ,pojedyncza 1/2 paczki suszonych grzybów mun – około 15-20 g (są lekkie,ale mocno „rosną” w wodzie ) 2 szalotki 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 3 ząbki(...)płaska świeżego startego imbiru 1 pęczek cebulki dymki 1 płaska łyżka prażonego sezamu 1/2 strąka zielonego chilli 1 płaska łyżeczka glutaminianu sodu ( tak było w oryginale , ja pominęłam ) 1 paczka makaronu do dań z woka olej do smażenia -około łyżki sól do smaku Pierś z kurczaka płukamy i kroimy , a w zasadzie siekamy bardzo drobno i cienko . Dodajemy do nich
Ogrodnik w podróżyWstyd się przyznać, ale jeszcze kilka lat temu robiłam taki makaron wyłącznie na bazie gotowego sosu z paczki. Teraz to jedno z moich popisowych dań i jeśli tylko chcę ugłaskać jedzeniem mojego Mężczyznę – serwuję mu właśnie to. Pierwsze podejście do carbonary, wiele lat temu, skończyło się makaronem z jajecznicą. Kolejne niepowodzenie zostawiło mnie z wodnisto-śmietanowym czymś, z pływającymi(...)powierzchni, mało widowiskowymi farfoclami ściętego żółtka. Sos Knorr z paczki był dobry, ale nie dlatego jestem fightrerką, żeby posiłkować się – i w przenośni, i dosłownie – gotowcami. Nie dałam się pokonać jajkom i śmietanie. Carbonara dzisiaj to najszybsza odpowiedź na „co na obiad?”, „o, goście przyszli!”, i „kochanie, a może byśmy…?” Makaronowy ideał. Comfort food. Do carbonary ja osobiście najbardziej
Karo in the KitchenSMACZNEGO ! Uwagi: Orzechy nerkowca (Cashews) lepiej kupowac w paczkach, a nie te sprzedawane luzem na wagę. Te w paczkach są chronione przed światłem, wilgocią i powietrzem, dzięki czemu spowalnia się szkodliwy dla nich proces utleniania. Uważj na nerkowce, które mają pleśniowy, stęchły smak. W takich orzechach moga znajdować się pleśnie zw. aflatoksynami, bedące przyczyną poważnych dolegliwości ze strony układu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Robicie już przetwory z malin? Dżemy, soki, konfitury ? Mam pewną alternatywę : malinowy curd. Do bułeczek śniadaniowych, kruchych ciastek, gofrów, naleśników....jako nadzienie do pączków. Słodki, delikatnie malinowy. Tylko cztery składniki : maliny, cukier, masło i jajka. Wieczorem mam najwięcej czasu, a że nie trzeba używać do tego miksera, blendera czy innego głośnego urządzenia zabrałam się za curd koło 21-szej(...)Całość gotuję na małym ogniu ( od czasu do czasu mieszając ) do czasu aż masa zgęstnieje. Ja dziś pokusiłam się o naleśniki z malinowym curdem, ale w planach mam też pączki z tym nadzieniem. Ciekawa jestem jak wyjdzie :) Wkrótce na blogu pojawi się też lemon curd. W planach również lime curd i orange curd
apetytnapieczeniePropozycja dla wszystkich ciaskożerów. Zamiast zajadać się ciastkami, można jednym wielkim! I powiem tu nieskromnie, znacznie lepszym niż te z paczki. A świeże maliny, to idealne zwieńczenie tego deseru! Składniki: 3 paczki ciasteczek typu Oreo 300 g serka mascarpone łyżka soku z cytryny 0,5 litra mleka 500 ml śmietany 30-36% 80 g masła 20-30 g żelatyny cukier
Karczma Honoriettyosobnych garnkach gotujemy soczewicę oraz ziemniaki, odcedzamy. Do ugotowanych dodajemy posiekaną chili, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli – wszystko razem dokładnie ugniatamy. Z masy formujemy 10 pączków. W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy kurkumę, szczyptę soli, 2 łyżki oliwy oraz mąkę – mieszamy aż powstanie gładkie ciasto. Każdy pączek obtaczamy w cieście i smażymy na rumiano na mocno
Ostra na Słodkodostałam paczkę z portalu CreativeMagazine.pl "zobacz TUTAJ" , w paczce były same pyszności od Kresto, Beach Flower, Rapso teraz tylko przy użyciu tych dobrej jakości smakołyków tylko piec i gotować smaczne domowe jedzonko również były akcesoria kuchenne takie jak fartuszek, obieraczka, łyżka do sałatek, reklamowa torba na zakupy
W Mojej Kuchni Lubiękilo ryżu, zamiast 250g; litrowy sos sojowy, zamiast buteleczki 200ml. Doliczając przesyłkę, i tak wychodzi to bardzo korzystnie. I nie trzeba się martwić o wytrzymałość tych produktów- w dużych paczkach nori znajduje się pochłaniacz wilgoci, dzięki czemu paczka może być długo otwarta. Sos sojowy należy trzymać w lodówce; wtedy po roku nadal będzie się nadawał do spożycia. Także jedynym wyjściem
Wegańska kuchnia orientalnaciasteczkami OREO. Bawiła mnie reklama telewizyjna, w której chłopiec uczył ojca jak właściwie je jeść, ale jakoś nigdy nie znalazłam w nich nic urzekającego. Aż trafiłam w promocji dwie paczki tych ciasteczek i wypróbowałam przepis Kasi z bloga "Gotuj z Cukiereczkiem". I zdziwienie moje było wielkie! Ciacho jest pyszne, mleczne, delikatne. Nie jest specjalnie skomplikowane, a smak powala! ;) Składniki(...)ciasteczka oreo 2 paczki (około 30 ciasteczek), masło 80g (50g+50g), mleko 400ml, śmietana kremówka 300g, aromat cytrynowy 10ml, żelatyna 20g, mleko 1/2 szklanki, cukier puder do smaku Wykonanie: Do przygotowania dolnej i górnej warstwy (czarna warstwa) użyłam po 15 ciasteczek. 30 ciasteczek przepoławiamy na pół i wyjmujemy z nich biały krem, krem przekładamy do miseczki. Ciemną część
Cakes By Kejtnich robię kisiel. Ale miałam ogromną torbę mrożonych jeżyn i chciałam je użyć na raz. Owoce mogą być różne. Jakie akurat są w lodówce. 1 kg mrożonych jeżyn, paczka mrożonych ( 500 gram)truskawek duży jogurt naturalny grecki firmy Zott ( ma 10% tłuszczu i przepadam za mim) xylitol po 2 łyżki na każdą warstwę lub cukier 2 opakowania(...)podgrzałam je aż puściły sok, zmieliłam na mus i przetarłam przez sito ( pozbywając się skórek i pestek) dodałam łyżeczkę ekstraktu z wanilii. Do otrzymanego musu dodałam prawie całą paczkę żelatyny i 2 łyżki xylitolu. Wymieszałam i wylałam na wierzch tortownicy. Włożyłam do lodówki na ok 1-5 łyżki godziny. Na wierzch ułożyłam rozmrożone wiśnie. Jeśli nie chcecie długo czekać
AZgotuj!Tłusty czwartek już tuż..tuż. Faworki już były, teraz pora na przepyszne, mięciutkie mini pączki serowe. Nie ukrywam, że to nasz debiut w przygotowaniu pączków. Przepisów w internecie jest mnóstwo. Inspirując się innymi przepisami a także informacją od mamy powstały te oto pączusie. Nie ukrywam, że jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów naszej pracy, ponieważ znikały z talerza w bardzo szybkim
Pan i Pani Smith w kuchniproporcji powstanie truskawkowy dżem, delikatnie tylko uperfumowany zapachem róży. Jeśli chcemy otrzymać dżem o bardziej intensywnym zapachu należy podwoić ilość różanych płatków. Jak dla mnie jest wprost idealny do pączków, lecz sprawdzi się również w naleśnikach, kanapkach, rogalikach, a nawet jako sos do lodów, bitej śmietany, czy racuchów. Polecam, bo naprawdę warto! Jeśli chodzi o wybór kwiatów(...)gotujemy 20-30 minut, po tym czasie dodajemy dżemix (możemy go wymieszać z łyżką cukru, co zapobiegnie stworzeniu się grudek), gotujemy jeszcze 3 minuty (jeśli zamierzamy nadziewać nim pączki warto go teraz zmiksować blenderem, żeby pozbawić dżemu grudek), przekładamy do wyparzonych słoiczków (cały czas gotując), zamykamy, stawiamy do góry dnem i pozostawiamy, aż wystygną. Gotowe! Jeśli chcemy
Rozpustne gotowanieMój Mąż jest Zasłużonym, Honorowym Dawcą Krwi, co wiąże się z tym, że często oddaje krew. Za to dostaje czekoladę i dość sporą paczkę prażonych, solonych orzeszków ziemnych, za którymi nie bardzo przepadamy :(. Nazbierało się kilka paczek, więc postanowiłam zrobić z nich masło orzechowe i to było to! Jest pyszne! Polecam! Składniki na masło orzechowe: 150 g prażonych, solonych orzeszków
Rozpustne gotowanieBardzo fajny galaretkowiec z jabłkami. Prosty ,przede wszystkim smaczny. Składniki paczka maślanych herbatników pełnoziarnistych Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek (najlepiej szarej renety) 1 cytryna 150 g cukru łyżeczka cynamonu 2 łyżki żelatyny paczka biszkoptów Galaretka pomarańczowa: 1 kg pomarańczy 150 g cukru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 500 ml wody 2 łyżki żelatyny Przygotowanie Normal 0 21 false
R'n'G Kitchen