się rozrzedziła i było bardzo trudno przewrócić ten omlet...Jednak jakimś cudem udało mu się finalnie skończyć w całości :) Jakiś czas temu przyszła do mnie duża i ciężka paczka od Primavika - w ramach kontynuacji współpracy. Na pewno większość z Was kojarzy Primavikę, w końcu jest ona na polskim rynku już baaardzo długo i wciąż się rozwija wprowadzając coraz(...)nowe produkty oraz ulepszając je. Co znalazło się w mojej paczce? Od lewej: masło orzechowe Active , hummus oliwkowy , hummus paprykowy , cieciorka w sosie pomidorowym , paprykarz wegetariański , pasztet sojowy z pomidorami , pasztet pomidorowy z cieciorką , wege pulpety w sosie pieczeniowym , wege sznycelki , masło migdałowe , tahini , masło z nerkowców , mix orzechowy crunchy , deser słoneczna pomarańcza z ziarnami A tutaj zgraja maseł
breakfast of dreamswyglądu niepozorne. Jednak w środku kryje się niezwykle delikatne i żółciutkie ciasto. Pączki są przepyszne. Polecam wszystkim miłośnikom tych drożdżowych słodkości. 600g mąki+ do podsypania* op. drożdży instant 2 jajka w temp pokojowej 7 łyżek cukru pudru 400g puree z dyni cukier waniliowy łyżka rumu szczypta soli 50ml ciepłego mleka łyżka gęstej śmietany 100g roztopionego masła cukier puder(...)czasie wyrobić i rozwałkować na grubość 1,5cm. Szklanką o śr. 8,5cm i kieliszkiem wykrawać krążki. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na ok 45 minut. Olej rozgrzać, smażyć pączki z obu stron. Jeszcze ciepłe posypać obficie cukrem pudrem. * ilość mąki zależy od gęstości puree z dyni. Jeśli jest zbyt wodniste będziesz potrzebować trochę więcej mąki. Ciasto ma być elastyczne
Smakołyki Asiorzechowym Acitve Primavika ~ Przepis taki sam jak na wczorajsze gofry >>KLIK<< ale zamiast odżywki białkowej - 20g mąki kokosowej :) W tamtym tygodniu przyszły do mnie dwie paczki. Dzisiaj podzielę się z Wami zawartością jednej z ich :) Była to mała i niepozorna paczka, ale po otworzeniu...moim oczom ukazało się 18 czekolad! Jest to nowa seria czekolad Terravity
breakfast of dreamsJakiś czas temu dzięki współpracy ze Streetcom otrzymałam słodką niespodziankę.....paczka wypełniona była samymi ciasteczkami.Miałam wiele planów związanych z ich wykorzystaniem,niestety nie udało się.Wszystko było tak smaczne,że musiałam w ekspresowym tempie robić zdjęcia dla słodkiej kampanii.Oto co znajdowało się paczce PRYNCYTORCIK: okrągły wafelek,który zdobył serce mojego męża.Słodkie nadzienie oraz wyrazista w smaku polewa
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: masa 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3 szklanki mleka paczka kokosu kostka masła dodatkowo duża paczka herbatników 2 białe czekolady Wykonanie: Ugotować budyń z cukrem w 3 szklankach mleka i dokładnie go ostudzić. Gdy już wystygnie wsypać do niego kokos jednak zostawić ok 4 czubate łyżki na dekorację. Razem z kokosem dodawać po łyżce budyniu do masła i powoli
Pychotkaaakocham babki rosą wysokie i takie zostają. Składniki: 2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 25 dag margaryny 1 1/2 szklanki cukru 6 jajek 6 łyżek oleju 1 paczka proszku do pieczenia 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżki octu Wykonanie: Margarynę utrzeć z olejem, cukrem i jajkami na gładką masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie
Pychotkaaawoli Pani Walewska odwzorowałam na herbatnikach. Teraz sama się zastanawiam czy aby kopia smakiem nie przebiła oryginału. Wykonałam w blaszce o rozmiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe, jeżeli są bez cukru dodać 4 łyżki 900 ml mleka 1,5 kostki miękkiego masła dżem śliwkowy mała paczka bez płatki migdałów Wykonanie: Ugotować budyń
Pychotkaaajakoś przejdzie. Pewnie to uraz z dzieciństwa do słynnych „niemieckich” gotowych spodów do ciasta, które wypalały język, a moja mama smarowała je kremem z paczki (proszek łączyła z margaryną), kładła na to jakieś owoce i zalewała galaretką z paczki- groza. Nie to nie po mamusi mam talent do wypieków ;-). W tym cieście sporo avocado, bo i w samym
greenscarfOponki to taki odpowiednik donut’ów, czyli pączków z dziurką, ale zrobiony nie z ciasta drożdżowego, a z mąki z dodatkiem twarogu. Są bardzo smaczne, mięciutkie, puszyste i o wiele szybsze do wykonania niż klasyczne pączki (nie trzeba wyrabiać ciasta drożdżowego, czekać na jego wyrośnięcie itd.). Co ważne, nie nasiąkają tłuszczem przy smażeniu. Można je polukrować lub posypać cukrem pudrem
MyCookBook.plDoskonała alternatywa dla drożdżowych pączków Składniki serek homogenizowany waniliowy, 300g jajka, 3 sztuki mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl proszek do pieczenia, 1 i 1/2 łyżeczki sól, szczypta cukier drobny, 50g cynamon, 1 łyżeczka Przygotowanie W misce mieszamy widelcem serek i jajka aby się dobrze połączyły. Mąkę mieszamy z proszkiem i solą, dodajemy do masy jajecznej. Wszystko dokładnie mieszamy. Olej(...)180st. Za pomocą dwóch łyżek nakładamy niewielkie porcje na gorący olej. Smażymy, aż się zrumienią. Wykładamy na ręcznik papierowy. W małej miseczce mieszamy cukier z cynamonem, obtaczamy jeszcze ciepłe pączki
Gotowanie moimi oczamiNiedawno kurier przyniósł mi bardzo aromatyczną paczkę, pełną herbatek marki TEEKANNE. Ucieszyłam się, bo bardzo lubimy wszelkiego rodzaju herbaty, zwłaszcza jesienią kiedy wieczorami zaszywamy się pod kocem przy kominku, z filiżanką aromatycznego naparu. W zasadzie wszystkie smaki był dla mnie nowością, dlatego trochę potrwało zanim przetestowaliśmy wszystkie a było co testować bo w paczce znalazło się aż 10 rodzajów
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazaskoczy.. wybrać mogłam tylko trzy propozycje i wybór padł na takie oto słodkości. Osoby, które wygrały proszę o kontakt i podanie adresów do wysyłki, które przekażę sponsorowi nagród. Pączki z ryżu p.Iwony 2,5 szklanki ryżu ugotowanego 6-7 łyżek mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka wiórki kokosowe do smażenia olej cukier puder konfitura(...)jajkami, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać wszystko dokładnie ma powstać gęste ciasto. Z ciasta nabierać niewielkie porcje na środku ułożyć porcję konfitury i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem. Tiramisu wegańskie, bezglutenowe p.Justyny Składniki
Moje domowe kucharzeniedlatego był niski. Masa * 2 czerstwe bułki kajzerki(małe) * 2 szklanki mleka * 0,5 szklanki cukru * 1 cukier waniliowy * 1 kostka margaryny * 0,5 kostki masła * 1 paczka wiórków kokosowych Kruszonka * 1 paczka wiórków kokosowych * 1 łyżka masła * 0,5 szklanki cukru Ponadto * słoik dżemu porzeczkowego Do dzieła!!! Kajzerki moczymy w mleku. Odciskamy. Odciśnięte mleko gotujemy z wiórkami aż wiórki
sierotka maRysia w kuchnibazie piwa koźlak jednak i on nie nadał pikanterii całemu daniu. Deser to było dosłownie królewskie zakończenie posiłku i dla moich kubków smakowych strzał w dziesiątkę. ,,Kawa z pączkiem" nie była zwykłą kawą ze zwykłym pączkiem choć na pierwszy ,,rzut oka" tak właśnie wyglądała. Gdy kelnerzy podali nam deser miałam ochotę od razu skosztować łyczka delikatnej kawki i tu zaskoczenie
sierotka maRysia w kuchnipierogów i klusek, chleba i bułek, ciast i pizzy. TYP 500 pszenna – mąka wrocławska, poznańska. Wysokoglutenowa, bardzo lepka. Idealna na kluski, polskie makarony, pierogi, naleśniki, do ciast drożdżowych, pączków, racuchów, ciast półfrancuskich i ucieranych. Nadaje się do zagęszczania potraw i do zasmażki. TYP 550 pszenna – mąka luksusowa. Lekko kremowa w kolorze. Do ciast drożdżowych, pączków, faworków, placków smażonych
Karo in the Kitchen