pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:14/176)

Groszek ptysiowy 110

domu, to od razu przystępują do opróżnienia magazynku. Groszek przygotowujemy oczywiście z ciasta parzonego z tego samego ciasta możemy przygotować eklery, słomki ptysiowe , gniazdka – pączki hiszpańskie. Groszek ptysiowy pieczemy w piekarniku co pozwala przygotować dużą ilość w krótkim czasie. Z podanej porcji ciasta wyjdzie naprawdę duża porcja groszku, proponuje więc z części ciasta przygotować słomki ptysiowe. W ten sposób

SprawdzonaKuchnia.pl
Serniczek upieczony na Święto Trzech Króli...przepyszny 113

ostudzonego 2 duże jaja 1/3 szklanki brązowego cukru ziarenka z 1 laski wanilii szczypta soli 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej tortowej paczka kakaowych herbatników polewa czekoladowa Nastawiłam piekarnik na 160 stopni. Ser przełożyłam do miski, dodałam śmietanę i wymieszałam blenderem na niskich  obrotach. Dodałam wyskrobane nożem z przepołowionego strąka  ziarenka wanilii . Dodałam cukier

Gotuj Sam!
KURCZAK PIECZONY Z WARZYWAMI 280

warzywami. Kilka składników… chwila roboty… i pyszny niedzielny obiad mamy gotowy! Ps. podczas przygotowań do Tłustego Czwartku i przy okazji przepisu na pyszne, pieczone pączki mówiłam Wam o swoim nowym piekarniku parowym i dzisiejszy obiad oczywiście przygotowałam również w nim. Ma większe wnętrze niż mój stary piekarnik, więc duży kurczak i blacha z warzywami bez problemu

Ostra na Słodko
PIECZONE PĄCZKI CZEKOLADOWE 139

wycinamy na środku mniejsze koła pączki odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (zachowując odstępy), przykrywamy i zostawiamy je na 15-20 minut do ponownego wyrośnięcia pączki pieczemy 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C gotowe studzimy ,polewamy roztopioną czekoladą   i posypujemy np. migdałami. Źródło: http://wypiekizpasja.blox.pl/2015/01/Pieczone-paczki-czekoladowe-z-dziurka.html

Słodkie zapomnienie
Pączki II 175

Będę nieskromna - to najlepsze pączki jakie do tej pory zrobiłam ;) Na blogu znajduje się przepis na pączki, do którego ten dzisiejszy jest bardzo podobny, jednak różnią

Opowieści z piekarnika
Pączki z piekarnika (pyszne ) 215

bardziej tradycyjne pączkipączki hiszpańskie  i  oponki skąpane w czekoladzie  ,ale dzisiaj przy tym całym kalorycznym szaleństwie proponuję coraz bardziej popularne pączki nie smażone ,a pieczone w piekarniku. Jak dla mnie przepis dla mnie jest strzałem w dziesiątkę. Mięciutkie, puszyste, delikatne. Ciasto w smaku przypominające najdelikatniejsze bułeczki maślane. Pachną wanilią i są wprost obłędne... Czy powtórzę

vaniliowoczekoladowa
Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym 495

wyglądzie. Pączki, jak większość wypieków drożdżowych, są najsmaczniejsze pierwszego lub drugiego dnia, jednakże i po tym czasie mogą nam smakować. Wystarczy podgrzać je krótko w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, a uzyskamy znów mięciutkie pączki. Z poniższego przepisu można przygotować 10 sztuk, nieco mniejszych od tradycyjnych. Do przygotowania ciasta wykorzystałam mrożone purée z dyni. Pączki dyniowe z nadzieniem orzechowym Składniki: ciasto

Smakołyki Bereniki
Pyszne ciastka z kleikiem ryżowym 162

średnio miękkiego masła 120 g margaryny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy) 3 jajka 1 szkl. cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 paczka kleiku ryżowego (użyłam Nestle - 160 g ) Piekarnik nagrzać do 180°C . Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce aż się dobrze połączą. Łyżką kłaść spłaszczone porcje ciasta na blasze

Posadzone i zjedzone
Przepis na najlepsze domowe pączki – lepsze niż z cukierni 198

pożądanej konsystencji. Pączki smaruj lukrem przy użyciu pędzelka. Wskazówki: Pączki do wyrastania potrzebują odpowiednio wysokiej temperatury. W pomieszczeniu powinno być ok. 25° jeśli jest chłodniej pączki mogą dłużej wyrastać. Ten efekt można zniwelować nagrzewając piekarnik do 30°C i wstawiając tam miskę z zaczynem, a później z ciastem. Stare przepisy mówią, że ciasto na pączki powinno być wyrabiane do momentu

Słodki Blog
Ekspresowe mini pączki 189

lodówki i formuj z niego niewielkie kulki, wielkością przypominające mandarynki. Pączki umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu aż będą złotobrązowe. Następnie gotowe pączki przełóż na talerz, posyp cukrem pudrem i podawaj Ekspresowe mini pączki najlepiej smakują w tym samy, w którym je przygotowaliśmy Smacznego Artykuł Ekspresowe mini

365 dni dookoła kuchni
Frittata ze szpinakiem, chorizo i soczewicą 180

To miała być frittata z cieciorką , ale nieuważna kucharka otworzyła nie tę puszkę co trzeba. I tak powstała frittata z soczewicą, pieczona w piekarniku. Smaczna i

Stare Gary
nietłuste pączki z piekarnika 150

Wczoraj zobaczyłem wpis na blogu Kolorowa kuchnia Elki  i się zdziwiłem :) Pączki ! ... nie klasyczne smażone, a upieczone w piekarniku. Musiałem spróbować. Moje wyglądają inaczej niż oryginalne, ale zrobiłem je specjalnie dla dzieci :) Dlatego są takie kolorowe :) Potrzebujemy 3 szkl. mąki, pół szkl. mleka, pół kost. drożdży, pół kost. masła, dwa żółtka, jajko, pół szkl. cukru, cukier waniliowy, szczyptę(...)odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 30-60 minut... jak ciasto wyrośnie, to zabieramy się do lepienia :) Odrywamy po małym kawałku ciasta, "kulkujemy", rozpłaszczamy...nakładamy dżem :) i zalepiamy. Gotowe pączki układamy na blaszkę, w foremkach do babeczek, żeby jeszcze trochę "podrosły"... ...smarujemy rozbitym jajkiem... ...i wstawiamy do pieczenia na 20 min w temperaturze 185 st. C ... Jak widać na zdjęciu

chleba naszego
Odchudzone i błyskawiczne faworki 133

UMIAREM! Po co mamy opychać się pięcioma, siedmioma, dziesięcioma? Wystarczy jeden, by podtrzymać tradycję i sprawić sobie przyjemność. Ciekawą opcją może być przygotowanie pączków samemu z użyciem każdej innej mąki niż zwykła pszenna oraz przy użyciu piekarnika, zamiast garnka z litrem oleju. Wtedy spokojnie możemy pozwolić sobie na więcej niż jednego pączka Prostszą i mniej czasochłonną alternatywą mogą być pączki(...)części i nacinamy w środku tworząc otwór. Jeden z końców przekładamy przez otrzymaną dziurkę. Tak przygotowane faworki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy 12-13 minut, aż ładnie się zarumienią. Na koniec faworki obsypujemy cukrem pudrem lub ksylitolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Odchudzone i błyskawiczne faworki pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Pączki pieczone z budyniem 207

papierem do pieczenia lub silikonem. Zostawiać odstępy, ponieważ pączki jeszcze wyrosną. Przykryć ściereczką i odstawić do ponownego wyrośnięcia na 30minut. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec 13-19minut - to zależy od wielkości pączków. Ja swoje piekłam 19minut. Ostudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

W kuchni u Moniki