poznaliście nasionek chia, czas najwyższy! PUDDING CHIA Składniki na pudding: - 25 g nasion chia - 60 ml mleka kokosowego - 60 ml mleka 2% Składniki na kruszonkę: - 20 g otrąb owsianych - 20g płatków migdałowych - 20 g wiórków kokosowych - 5 g oleju kokosowego - 15 g masła orzechowego - 20 g gorzkiej czekolady Składniki na mus truskawkowy: - garstka truskawek - pół łyżeczki ksylitolu Moi drodzy
Zgrabne GotowanieStaram się więc zawsze wykorzystać go na maksa. Zawsze na pierwszy ogień idą koktajle, dziś zapraszam więc na prosty koktajl z dodatkiem siemienia lnianego. Gdy dodamy do niego płatki owsiane lub jęczmienne otrzymamy pyszne i zdrowe śniadanie. Koktajl truskawkowy Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka truskawek 1 mały banan 1 łyżka cukru pudru
Kulinarne przygody Gatitycytryny Arbuza blendujemy z umytymi i pozbawionymi szypułek truskawkami. Dodajemy sok z cytryny lub grejfruta. Jeśli owoce były słodkie, koktajl nie powinien potrzebować dosładzania. Do owoców można dodać płatki owsiane i zblendować wszystko razem, koktajl będzie na dłużej radził sobie z naszym głodem ;) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkamargaryny lub masła (miękkiego) 5 żółtek łyżeczkę suszonego majeranku ½ łyżeczki soli łyżkę posiekanego świeżego oregano łyżeczkę proszku do pieczenia 2,5 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki zmielonych otrąb owsianych 4 łyżki kwaśnej śmietany. Wszystkie składniki wsadziłam do miski i hakiem do ciasta z grubsza wyrobiłam. Zbiłam ciasto w zgrabną kulkę, owinęłam w folię i wsadziłam
ladykitchenSpróbuj zamienić ziemniaki na szpinak! Oto moja szpinakowa propozycja. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 10 placków. Produkty 150 g szpinaku, 2 jajka, 4 łyżki mąki owsianej, 4 łyżki mleka, 100 g twarogu półtłustego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło do smażenia. Sos: 1 pomidor, 4 łyżki jogurtu greckiego, kilka liści świeżej bazyli. Przygotowanie Szpinak rozmroź i odsącz
Fit&Fast Kitchenprzepisu! PS Osoby, które miały okazję spróbować wypieku były zadowolone! SKŁADNIKI - 3 starte na średnich oczkach marchewki (220g) - 2 jajka - 25g rozpuszczonego masła (można użyć oleju kokosowego) - 150g płatków owsianych zmielonych na mąkę (albo mąka jakakolwiek) - 100g namoczonych we wrzątku daktyli - 5g kakao (opcjonalnie) + cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona (szczypta) + 80ml wody WYKONANIE: 1. Zetrzyj marchewki na tarce
fitolarun.blogspot.comblaszkę małe ciasteczka. Odstawić do stężenia masy, na około 2-3 godziny. Z podanych proporcji wyszło mi 28 ciastek. Do wykonania ciastek wykorzystałam przepis na ciasto z płatkami owsianymi
Zrób to smacznieJeśli mikrofali nie macie, skrzystajcie z piekarnika, jednak tutaj babeczkę trzeba potrzymać ciut dłużej, bo około 14 minut. Moja podstawowa i zarazem pierwsza wersja mug cake'a zawierała otręby owsiane i orkiszowe. Później babeczki zaczęłam robić z różnymi mąkami. Zarówno do pierwszej, jak i drugiej wersji dodawałam jogurt naturalny, a ostatnio zaczęłam eksperymentować z mlekiem. Przypuszczam, że w niedalekiej przyszłości
Tetiisheribiałkową od mocnysklep.pl , a całość polałam syropem karmelowym 0 kcal Walden Farms . Składniki: 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 jajka 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa) 100 ml mleka Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować na gładką masę. Będzie dość rzadka. Jeśli smażymy na patelni ceramicznej lub teflonowej nie ma potrzeby smarowania jej tłuszczem, jeśli
Chocolate Muffin BlogDrukuj Prosty chleb pszenny z chrupiącą skórką window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g aktywnego zakwasu żytniego 550 g mąki pszennej chlebowej 50 g mąki pszennej razowej lub otrąb owsianych (ja dałam pełnoziarnistą) 1 łyżeczka słodu (dałam 1 łyżkę miodu) 1 łyżka soli 300 g letniej wody (dałam 350 g) opcjonalnie: 1/4 - 1/2 łyżeczki suchych drożdży opcjonalnie: 2 łyżki kminku
Mieszam w Garnkuotrębów orkiszowych lub pszennych 300 g mąki pszennej typ 750 100 g mąki pszennej typ 1850 1 łyżeczka soli Dodatkowo: mleko do posmarowania bułek przed pieczeniem płatki owsiane Przygotowanie: Dzień przed pieczeniem Mieszamy w misce składniki zaczynu i odstawiamy w temperaturze pokojowej na 12-16 godzin do fermentacji. W dniu pieczenia Otręby zalewamy wodą i odstawiamy na kilka minut.Następnie
Smakowity Blog Kulinarnybywam tak rzadko, ale wszystkie moje sprzęty potrzebne do pracy się buntują! SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTA: - 50g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut - 30g wiórków kokosowych - 70g płatków owsianych - 30g orzeszków ziemnych WYKONANIE: (moja tortownica... a w zasadzie patelnia wypełniona folią aluminiową ma średnicę 20cm) 1. Z namoczonych daktyli odlej wodę, jednak ich nie wyciskaj z jej nadmiaru. 2. Wszystkie
fitolarun.blogspot.comPyszne, delikatne placuszki na maślance z dodatkiem botwinki i sera feta. Idealne na śniadanie, kolację lub dodatek do obiadu. Polecam :) 0,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki maślanki 2 jajka 100 g sera feta pokrojonego w kosteczkę mały pęczek botwinki (łodygi i liście) szczypta soli i pieprzu łyżeczka posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy
Mienta blogCiacho z bardzo dużą ilością orzechów, bezą o smaku krówki i ciastem kruchym. Ci co nie na redukcji to zapraszam! ;-) SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 200 g masła - 200 g mąki owsianej - 200 g mąki pszennej - 3 żółtka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru szybko zagnieć ciasto i schłodź w lodówce przez 30 minut MASA ORZECHOWA: - 2,5 szklanki
SMYKWKUCHNImarchewkowej pyszności. W tym poście znajdziecie przepisy na moje ulubione wersje omleta. A jaki omlet najczęściej gości na waszym talerzu? OMLET KLASYCZNY 3 białka, 2 żółtka 40 g mąki owsianej cynamon Białka ubij na sztywno, dodaj żółtka oraz mąkę i 1-2 łyżeczki cynamonu. Zamieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni spryskanej PAM-em lub olejem kokosowym. OMLET ZAPIEKANY Z BANANEM
Tetiisheri