Lodowy deser...na pokuszenie! 244pokuszenie! Składniki -lody u mnie zuppa inglese -truskawki -suszone morele Skworcu - są przepyszne - nie twarde i nie gumowate -Migdałowy Przylądek- mieszanka prażonych ziaren słonecznika,sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe od Ziarenkowo -sos do deserów u mnie mango -możesz ale nie musisz dodać łyżkę ulubionego alkoholu na smaczek- opcjonalnie Na sam dół pucharka pokrój trochę truskawek, na to wsyp
Z Kuchni Do Kuchni
Dlaczego mięsa nie lubię... 318świadoma tego, co jem :) Ja wegetarianizm bardzo polecam, a POWOLI zwracam się w stronę weganizmu. Zachęcam też do wprowadzania małych zmian w swojej diecie - trochę rzadziej mięso, częściej warzywa, orzechy, nasiona i strączki - Twój organizm podziękuje Ci za to :) Smacznego! :) Dla ćwiczących
pyszne zdrowości
Ranna rosa 371wykładamy papierem do pieczenia wylewamy najpierw jasne ciasto, następnie równomiernie rozprowadzamy na nim ciemne. Kulki kokosowe Wszystkie składniki łączymy ze sobą, z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane kulki wkładamy na 30 min. do zamrażalnika. Schłodzone układamy na ciemnym cieście w rzędach, lekko je wciskając. Pieczemy w 180 stopni C 45 min. Upieczone ciasto studzimy. Schłodzoną
kgwjanczewo
Płatki ryżowe z bakaliami 250mlekiem, świetnie smakuje z odrobiną oleju kokosowego lub zalane niewielką ilością ulubionego soku naturalnego. Składniki: (1 porcja) 1/2 szklanki płatków ryżowych 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka posiekanych orzechów nerkowca, włoskich lub laskowych 1 łyżka posiekanych migdałów 5 pokrojonych truskawek 1 - 2 łyżki oleju kokosowego (płynnego) 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Składniki polać płynnym olejem
Kuchcik gotuje
Ciasteczka żytnie z miodem 337mąki dodać smalec, jaja i przestudzoną masę z melasą i cukrem. Wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto, może być dość twarde. 3. Ciasto dzielimy na małe części, wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę, rozgniatamy ją lekko nożem i wierzch każdego ciastka nacinamy nożem. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C, pierniki układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut
Apetyczna babeczka
Żytnie naleśniki czekoladowe z truskawkami i nektarynką 220łyżki mąki żytniej razowej 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka ciemnego kakao Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Naleśniczki smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej. Podajemy z jogurtem i orzechami. Obok układamy owoce. Smacznego
Chocolate Muffin Blog
Dwukolorowa owsianka z truskawkami i kiwi 197Chciałabym Wam udowodnić, że śniadanie wcale nie musi być nudne. Do codziennej owsianki wystarczy dodać kilka kawałków ciekawych owoców, np. mango czy kiwi. Ciekawą propozycją są też różnorodne orzechy takie jak włoskie czy ziemne, ale także nerkowce czy pistacje. W ten sposób uczynimy nasze śniadanko nie tylko pyszne, ale również bardzo wartościowe :) Składniki : 300 ml mleka 4 łyżki
Chocolate Muffin Blog
Kokosowo-migdałowe pralinki 199zaspokojenia słodkiego głodu. Uwielbiam ciasta, jednak w takich awaryjnych momentach perspektywa czekania, aż się upieką i przestygną, nie jest zbyt pocieszająca. Dlatego w moich kuchennych szafkach zawsze plątają się orzechy i suszone owoce, które utarte w blenderze i uformowane w małe słodkie pulpeciki stanowią atrakcyjną przekąskę –pyszną i zdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek przypominających słynne Rafaello. Słodka
Roślinna - blog wegański
Sałatka z kaczką, wędzonym tofu i sosem hoisin 174potrzeby odgrzewania. Dodatkowo do sałatek zawsze przemycam bogactwo różnych smaków i składników odżywczych. Bazą tej sałatki jest mięso z piersi kaczki i wędzone tofu. Do tego szeroka gama warzyw, orzechy i pyszne azjatyckie sosu - hoisin i słodki chilli. Pycha
Milion Smaków
Ciasteczka z kardamonem i cynamonem 226Wsypać wymieszaną mąkę z kardamonem i cynamonem wlać mleko i ponownie zmiksować . Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Z ciasta odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego i formować z nich kulki układając na blaszce w niewielkich odstępach . Następnie odcisnąć na kulkach wzory ze stempelków do ciastek . ( stempelki dostępne w empiku lub na stronie aledobre.pl
Wypieki Uli
Migdałowa jaglanka z musem truskawkowym 205śniadanie ? Zadajesz pytanie ? Jaglanka dobra na każdy dzień. Raz z bakaliami, raz z orzechami, a w czerwcu obowiązkowo z TRUSKAWKAMI ! Nie jadłeś jeszcze ? pora nadrobić zaległości i przygotować zdrowy, sycący posiłek. Pamiętaj, o śniadaniu nie wolno zapominać - to najważniejszy posiłek dnia. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 1/3 szklanki napoju migdałowego Alpro ( zamiennie mleko 2%) 200 g truskawek łyżeczka miodu
kolorowotorcikowo
Zupa krem z młodej marchewki z dodatkiem pesto z jej natki 211jako zielona aromatyczna pasta przyrządzana głownie z liści bazylii; tymczasem prawda jest taka, że do tego domowego można wykorzystać dowolne, bogate w wiele zdrowych rzeczy zielone liście. Wybór orzechów także jest duży; nie muszą to być koniecznie orzeszki pinii, słonecznik czy migdały też będą super. Wszystko zależy od Twojej kreatywności. W oryginalnym przepisie w skład wchodzi także parmezan, który
Roślinna - blog wegański
Chleb na zakwasie z ziarnami 181Bardzo ważnym składnikiem , bez którego chleb raczej nie wyjdzie jest ZAKWAS. Poza ziarnami można dodać również suszone pomidory, orzechy, wędzone lub suszone śliwki, żurawinę , rodzynki, cebulę, bazylię itp. itd. Co kto lubi :) Zamiast wody gazowanej można dodać piwo ale wówczas zamiast cukru miód. Tak wymieszana masę zostawić do wyrośnięcia na 12 godzin. Po 12 godzinach pod przykryciem ciasto pięknie
Jemy Pijemy
Ciasto marchewkowe z wędzonym akcentem 154wanilinowym na gładką masę. Stopniowo dolewać olej, kolejno mąkę, proszek do pieczenia, sodę , sól, cynamon, suszony imbir, likier, sok z marchewki , skórkę z pomarańczy, sok z pomarańczy, marchewkę i orzechy. Formę obsmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piec w nagrzanym 180*C piekarniku przez około 60-65 min. JA pod koniec włączyłam termoobieg
Jemy Pijemy
Obfita fotorelacja- Tajlandia od kuchni. Thai food ! ! ! Jedzenie w Tajlandii :) 275owocami morza. Coś wspaniałego ! ! ! Trawa cytrynowa, galangal, chilli, sok z limonki, liście limonki kafir, kolendra, ojjj czego tam nie było :) Tom Kha Mniam ! Kurczak na słodko z orzechami nerkowca. Zielone curry z tajską bazylią. Nie pamiętam jak to się nazywało ale było w gęstym sosie i z owocami morza. Kolejna pyszna zupa Tom Kha z mlekiem kokosowym. Przysmak Królewicza
Jemy Pijemy