orzechowy - 3000 przepisów (strona:126/200)

Kalerosse w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes 293

zawiera duże stężenie witaminy E, która doskonale wpływa na wzrok, wspomaga pracę mięśni i wzmacnia naczynia krwionośne oraz odporność całego organizmu. Unikalne połączenie charakterystycznych nut brukselki ze słodkawym, lekko orzechowym posmakiem jarmużu daje zbalansowany, delikatny i jedyny w swoim rodzaju efekt. Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek

karmelowy
Samotna, zimowa, brukselkowa zupa, której nie musisz jeść sam 193

pozwoliła mi zjeść wszystkie miniaturowe kapusty, które znajdowały się w tej mrożonej mieszance. Wszystkie, tzn. wszystkie dwie, bo tyle dokładnie było ich w torebce. Pamiętam, jak niesamowite smakowały. Słodki, orzechowy smak. Nieco kremowa konsystencja. Oczywiście po zjedzeniu tych dwóch małych brukselek odczułam niedosyt. Za każdym kolejnym, razem kiedy moja mama przynosiła do domu worek mrożonych warzyw czułam ekscytację. Liczyłam

Jem więc Jestem
KARMELOWO - PIERNIKOWE TRUFLE BAJADERKI 181

sparzonych wrzątkiem daktyli - 3 łyżki miodu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - 3 łyżki kakao - 2 szczypty kardamonu - 3 szczypty cynamonu - 3 łyżki sparzonej wrzątkiem żurawiny - 2 łyżki masła orzechowego - 1 cukier waniliowy Wykonanie: Daktyle i żurawinę zmiksuj blenderem. Masło stop w rondelku dodaj wszystkie pozostałe składniki, masę ugnieć tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. W dłoniach formuj kule i odkładaj

SMYKWKUCHNI
Dyniowe ciasteczka jaglane - bezglutenowe, wegańskie :) 181

podwieczorek. Ich barwa może świadczyć, że są ciasteczkami korzennymi, pierniczkami. Jednak nic z tych rzeczy. To po prostu jaglane słodkości, których kolor jest wynikiem połączenia dyniowego puree z pastą orzechową. Ciacha wychodzą miękkie, a z brzegu lekko chrupiące. Są słodziutkie, kruche i nieco suche, także szklanka mleka czy napoju roślinnego będzie tutaj dobrym dodatkiem :)  Składniki: 200 g mąki jaglanej

Zdrowie na języku :P
Kawa mrożona 201

małego szczęścia” . Kto ma ochotę na szklaneczkę? Składniki: porcja espresso lub 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej opcjonalnie cukier, słodzik – ile kto potrzebuje, może być też 20 ml syropu orzechowego 250 ml zimnego mleka 6 kostek lodu Wykonanie: 1. Jeśli przygotowujemy kawę mrożoną na bazie kawy rozpuszczalnej to wsypujemy ją do filiżanki i zalewamy ok. 50 ml wrzątku i słodzimy

Mama z miasta
HELIO - Pyszne Produkty 153

powoli zaczynają się unosić zapachy Świątecznych potraw. Dziś mam przyjemność testować i próbować pysznych produktów HELIO. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod  marką HELIO  oraz pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce. Zapraszam wszystkich

Gotowanie Patki
Ule kokosowe z masa kajmakową 225

Przepyszne ciasteczka, bez pieczenia, wymagają jednak specjalnej foremki w kształcie ula ;) Łatwe do zrobienia, niezbyt pracochłonne. Na blogu znajdziecie już orzechową wersję tych ciasteczek, te, które pokazuję Wam dzisiaj są kokosowe, z karmelowym nadzieniem i odrobiną alkoholu. Smakują wybornie! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw

Domowa cukiernia Ewy
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 470

pomarańczą Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem Babeczki makowe - mini makowce Keks - najlepszy! Makowiec drożdżowy - gwiazda Makowiec świąteczny Chlebek bananowy Miodownik pszczelowolski - piernik Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami  Drożdżówki z konfiturą gruszkową i orzechami Słodkości w świątecznej oprawie Oprócz bardziej lub mniej tradycyjnych ciast i ciasteczek na świątecznym stole mogą pojawić się słodkie dzieła sztuki. Wykonane

Kulinarne Inspiracje
Zapiekanka z makaronem i kalerosse 243

takiego ? Sama pierwszy raz jadłam J W oparciu o naturalne metody upraw, powstało nowe warzywo, łączące w sobie to, co brukselka i jarmuż mają najlepsze. Zdrowe, pachnące lekko orzechowym smakiem, atrakcyjne w wyglądzie, to właśnie zalety kalerosse. Składniki: 30 dag makaronu penne 30 dag kalerosse 1 cukinia ½ pora 1 cebula 1 czerwona papryka 15 dag dowolnej wędliny 10 dag sera

Wanilia i Kardamon
Staropolska ściągawka wigilijna 180

zimowym. Dobry s.o. powinien być elastyczny (nie łamiący się), o jasnym zabarwieniu (jabłka, gruszki), nie przypalony. Strucla - słodkie pieczywo drożdżowe w kształcie podłużnej bułki, zwykle nadziewane makiem, marmoladą, masą orzechową i lukrowane. Śledź - ryba morska z rodziny śledziowatych, określana jako ś. oceaniczny. W handlu znajdują się ś. świeże (zielone) do natychmiastowej konsumpcji, solone, wędzone lub w konserwach. Ze ś. można

Tradycyjna Kuchnia
68 przepisów na koktajle 308

jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl kakaowy z pomarańczą i bananem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Koktajl owocowy Koktajl owocowy z białym winem Koktajl owocowo-warzywny z kalerosse Koktajl owocowo - warzywny Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pietruszkowy

Moja smaczna kuchnia
Recenzja książki "Kuchnia grecka" George'a Calombarisa + Linkowe Party 198

koulourakia (bułeczkach) z oliwkami i solonym masłem, hummusie z orzeszkami i kolendrą, dipie z przypalonej cebuli i koziego twarogu z płatkami bonito czy pieczonym buraku z kasza perłową i orzechowym hummusem. Niestety niektóre receptury zawarte w książce wymagają wykorzystania trudno dostępnych oraz kosztownych składników czy też bardziej skomplikowanych technik kulinarnych. Na przykład nie mam pojęcia skąd wziąć olej z nasion

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasta na święta -12 przepisów 12808

świąt zostało już niewiele czasu -najwyższa pora pomyśleć o wypiekach -Dla tych którzy dalej nie mają pomysłu-przypominam 12 najpopularniejszych ciast na moim blogu-może znajdziecie coś dla siebie... Orzechowa pychotka -po przepis klikajcie  TUTAJ Piernik z herbatą- po przepis kliknijcie TUTAJ Porzeczkowiec- po przepis klikajcie TUTAJ Strucla serowa -po przepis klikajcie TUTAJ Delicja bananowa -po przepis klikajcie TUTAJ

Swojskie jedzonko
Panforte czekoladowe. 138

tradycyjnie wypiekane na Boże Narodzenie. Panforte to orzechy oraz suszone (lub kandyzowane) owoce zlepione ciągnącą masą przypominającą miękki nugat. Istnieją dwa warianty klasyczne (miodowe) lub czekoladowe. Panforte jest słodkie, orzechowe z wyraźną nutą skórki pomarańczowej, może leżakować w temperaturze pokojowej nawet do dwóch miesięcy, warto więc upiec je już teraz i cieszyć się jego bogatym smakiem w okresie świątecznym. Polecam

Rozpustne gotowanie
Sezamowa kawa Inka 144

ciasta...Ale to później. Dziś kawa jako napój. Co pasuje do zbożowej Inki ? Ogranicza nas tylko fantazja i preferencje smakowe. Do kawy klasycznie dodawać możemy czekoladę, karmel, pasty orzechowe, syropy, przyprawy, a nawet konfitury. Ja dziś serwuję "Sezaminkę" , czyli kawę Inkę z pastą tahini, pianką i kruszonymi sezamkami. I powiem Wam, że sezam doskonale uzupełni i wzbogaca smak zbóż

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania