wyraźnie wyczuwalnym smakiem sezamu. Nadaje się na grila jak i do kanapek. Wykonanie jej zajmuje zaledwie kilka minut (czas podsmażenia ziaren) więc można ją wykonać jako awaryjna kiedy goście już za drzwiami. Wyrazisty smak i świeżość produktów nie zdradzi, że została ona wykonana tak szybko. Składniki: * 1 ogórek szklarniowy * 200g fety * 200g świeżego szpinaku * 2 łyżki sezamu * 1 łyżka ziaren
MohiellaBardzo prosta mizeria z ogórków 🙂 W zimie otwierając taki słoik możemy, po odsączeniu zalewy, dodać do takiej mizerii odrobinę majonezu i mamy smakowity dodatek do obiadu czy kanapek 🥗 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -4 kg ogórków -4 duże cebule Zalewa: -2 l przegotowanej zimnej wody -500 ml octu -500 g cukru -4 łyżeczki soli -przyprawy: ziele angielskie, liście laurowe, gorczyca, czarny pieprz w ziarnach -olej rzepakowy
Kulinarne przemysleniasól, pieprz, szczypta chili do smaku Jako dodatek słomki ptysiowe firmy Brześć Wykonanie: Do blendera przekładamy pokrojonego kurczaka, cebulę i ogórka, następnie blendujemy z majonezem.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Przekładamy do miseczki, podajemy na kanapkach lub jako dip do słomki ptysiowej i krakersów. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliKanapki kojarzą się nam się dość nudno - najczęściej bierzemy plaster szynki czy sera, na to pomidor i ogórek. Zdarza się, że zapominamy o jednej z najważniejszych rzeczy w zdrowym odżywianiu, czyli o różnorodności. To właśnie dzięki niej zachowujemy równowagę wszystkich składników odżywczych, a jedzenie jest dla nas przyjemnością. Dlatego jeśli jesteśmy fanami śniadań typu chleb + dodatki, warto czasem przełamać rutynę
Powiedz dietom niePyszna pasta idealna do kanapek. Składniki: 1 puszka konserwy rybnej w pomidorach 20 dag twarogu 1 łyżka posiekanej zieleniny 1 kiszony ogórek sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać konserwę rybną, pokrojony ogórek, zieleninę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać na pieczywie
Tradycyjna KuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam. Post Pasta z makreli i jajek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeZOBACZ FILMIK! ŚNIADANIE Ostatnio bardzo zasmakował mi omlet z odżywką białkową w porze śniadaniowej. Robię do niego przepyszny krem pomarańczowy, który jest idealnym dodatkiem do wszelkich naleśników, placuszków czy kanapek na słodko! 1 duże jajko + 1 białko 20 g płatków jaglanych łyżka odżywki białkowej (u mnie o smaku waniliowym) łyżka skrobii/ proszku budyniowego szczypta soli i cynamonu(...)kawałki mięsa w mące ryżowej i usmażyłam z obu stron na oleju kokosowym. Podałam z gotowanymi brokułami, pomidorkami cherry, plastrami ogórka, rukolą i kaszą gryczaną, a to wszystko posypałam oregano i bazylią. Było przepyszne! KOLACJA Na kolację serwuję sobie kanapki ze szpinakową pastą, pom idorem i rukolą w towarzystwie brokułów, które zostały mi z obiadu. Szpinak przygotowałam najprostszym sposobem, zawsze
Kuchnia Elliewedług innego przepisu, a nawet jeśli robiłam to nie smakowały tak jak te. Przepis jest prosty, a ogórki są rewelacyjnie chrupkie, nie miękną -są idealne. Wykorzystuję je do domowych hamburgerów czy po prostu do obiadu jako surówka lub do kanapek. Przepis pochodzi od mojej cioci, która niestety jest już na tamtym świecie. Sezon ogórkowy rozpoczął się(...)szklanki cukru *szklanki o pojemności 250ml czyli standard PRZYPRAWY -gorczyca -ziele angielskie -liście laurowe DODATKOWO -świeży chrzan -koper -marchewka poszatkowana w cienkie plasterki no i oczywiście ogórki :-) Najlepiej wybierać te jasne i małe-takie a'la korniszonki Słoiki myjemy i suszymy. Ogórki dokładnie myjemy. Chrzan kroimy na małe kawałki Marchewkę szatkujemy w cienkie plasterki PRZYGOTOWANIE
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuzimę Przepis rodzimy , mieszanka przypraw pochodząca z Indii , stąd nazwa tego przetworu . Ogórki wychodzą smaczne , kruche , a do tego mają ciekawy aromat curry i apetyczny złoto- zielony kolor . Wszyscy , którzy uwielbiają kuchnię indyjską , wszelkie curry , będą nimi zachwyceni . Ja osobiście uwielbiam ich chrupkość , na kanapkach z serem i szynką ..mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyżółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego majonezu zrobisz(...)Bardzo przydatny w okresie grillowym! Składniki: 2 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy posiekany koperek sól, pieprz 1 łyżka posiekanych kaparów 2 łyżki posiekanych ogórków konserwowych Wykonanie: posiekać koperek, kapary i ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę wymieszać majonez z jogurtem greckim, dodać posiekane kapary, ogórki i koperek. Doprawić do smaku musztardą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!czasu do czasu lubię zjeść kromkę chleba razowego ze smalcem i ogórkiem. Samo robienie tradycyjnego smalcu jest zbyt czasochłonne dla mnie więc gdy mam ochotę na to smarowidło do kanapek, robię na szybko smalec z fasoli. Składniki: puszka białej fasoli cebula 3 ząbki czosnku 1 kwaśne jabłko sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę przełóż
Oka w rosole czyli KaFka gotujeDziś przepis na pyszną pastę z wędzonej makreli na kanapki.Lubię ryby pod każda postacią,nawet te na kanapkach :). SKŁADNIKI 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo mała cebulka łyżka majonezu łyżka ostrej musztardy 1 ogórek kiszony sól i pieprz do smaku WYKONANIE Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości.Obraną makrelę rozgniatamy widelcem,jajka ugotowane
Mała w garnku mieszaPastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób
kuchnia doskiplaster gotowanego schabu z żurawiną, oraz 2 surówki: jedną z marchwi, a drugą z mixu sałat z pomidorem i ogórkiem. Schab gotowany w 10 minut przygotowuję często, gdyż domowej roboty gotowany schab to idealna domowa wędlina na kanapki. Gotowanie tym sposobem trwa kilkanaście godzin, gdyż schab gotuje się 2 razy po 5 minut, ale odstęp pomiędzy pierwszym gotowaniem, a drugim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię