smaku warzywa marynowane po koreańsku. Seler naciowy i marchewkę można dostać w sklepie przez cały rok, a sezon na ogórki powoli się zaczyna. Zatem nie zwlekajcie tylko marynujcie Bo warzywka te świetnie pasują jako przekąska na imprezę, dodatek do kanapek, a także sałatka do obiadu. A w ogóle to można pomyśleć już o zimie i zapakować je do słoików
Lamarida.plklasyczny hamburger, nawet ten najlepszy dość blado wypada przy Kanapce Reuben. Składniki: pastrami deli ( odparowane i pokrojone w cienkie plasterki) kromki chleba żytniego ( u mnie dwa rodzaje chleba: chleb pszenno-żytni i żytni z mieszanką mąki 7 zbóż) dressing (nie)rosyjski kapusta kiszona kilka plasterków sera żółtego ogórki kiszone Wykonanie: Zaczynamy od początku, czyli jak przygotować Pastrami Deli. Jeśli(...)przepisu, a na przepis traficie klikając w nazwę dressingu w tym zdaniu. Kapustę kiszoną wykładamy na sito aby odciekła. Ogórki możemy już pokroić w plasterki. Jak już macie chleb, dressing i pokrojone pastrami bierzemy się za stworzenie kanapki. Rozgrzewamy patelnię grillową (możecie też zwykłą). Kromki chleba smarujemy dressingiem, na to kładziemy ser żółty tak aby pokrył powierzchnię całej kromki
Blondynka Gotujechrupiącą bagietką prosto z piekarni. Ja jednak wybieram na co dzień pieczywo wieloziarniste i też było pysznie. Smarowidło bardzo dobrze skomponuje się z ogórkiem zielonym. Można ogóreczka drobno pokroić i dodać do pasty bądź ozdobic nim kanapki. Przepis zainspirowany pastą przygotowaną przez koleżankę z pracy na jedno z naszych smakowitych, wspólnych "działowych" śniadań
Kuchnia po mojemuskładników w tym pięknym kraju. I tak mamy: pasta kawiorowa z jajkiem (pasta obowiązkowo z tubki, najlepiej Kalles lub ABBA) ogórek + sałatka krewetkowa z koperkiem jajko, odrobina majonezu, łosoś, kawior. Obowiązkowy koperek do ozdoby i kilka kropli [...] Artykuł SZWEDZKIE KANAPKI pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comswój smak i już mamy nowy przepisy. Ten przepis mam od Mamy. Ogóreczki są raczej słodkawe, można wykorzystać je do kanapek i obiadu. Ze względu na to, że do każdego słoika trzeba włożyć sporo dodatków, które nadają smak radzę ogórki wkładać do większych słoików o pojemności 650-1000 ml. składniki: ok 2 kg ogórków dodatki do każdego słoika
Monia miesza i gotujedynie itp.polecam bo taki słoik zawsze warto mieć w lodówce-można go przetrzymywać do 3 miesięcy i używać na kanapki,do hot-dogów,hamburgerów lub po prostu do obiadu -polecam Składniki na 1 litrowy słoik: 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek cukrowy, drobne pieczarki, różyczki
Swojskie jedzonkozalewie słodko -octowej . Jest to propozycja dla osób , które lubią łagodniejsze smaki i nie przepadają za mocno kwaśnymi ogórkami . Bardzo wygodne w użyciu , więc często używane przez moje dzieciaki , nie trzeba kroić , wystarczy wyłowić i pacnąć na kanapkę , do tego wędlinka , ser , jakiś sosik i pyszne „szamanko „gotowe Nawet w nocy na szybki jak nielegalnie , zalegają
Ogrodnik w podróżyNowym 2013 roku! Podobno jaki pierwszy dzień taki cały rok. Zaczęliśmy więc od idealnego śniadania. Przedstawiam Wam moją kanapkę. Oto Madame! Składniki: • 2 kromki chleba tostowego pszennego • 1 plaster szynki • 1 plaster sera żółtego • kilka plasterków ogórka zielonego • 1 łyżka creme fraiche lub gęstej śmietany • masło do smarowania • otarta skórka z 1/2 cytryny • masło i oliwa(...)plasterki ogórka. • Dociskając namoczyć w roztrzepanym jajku, aby pieczywo wchłonęło jak najwięcej jajka. • Smażyć na mieszance masła i oliwy z dodatkiem otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Podawać ze śmietaną udekorowane zieleniną i pomidorkiem. • Posypać grubo mielonym pieprzem. Taką kanapkę jadłam w restauracji Smaki Warszawy
To co kochamKolejna propozycja kanapki dla zapracowanych i zabieganych :) Bajgle z ulubioną wędliną i szpinakiem :) Polecam Bajgle można kupić w każdym markecie czy piekarni. Ja użyłam tradycyjnych bajgli Amerykańskich ale można oczywiście użyć dowolnych :) SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 2 bajgle 4 plastry ulubionej wędliny 1 Garść szpinaku 1 ogórek Masło do posmarowania Sól i pieprz do smaku(...)wzdłuż. Smaruję jedną połówkę masłem. Następnie kładę umyty i osuszony świeży szpinak. Kolejno kładę plastry ulubionej wędliny oraz plastry obranego ogórka. Solę i pieprze do smaku. Przykrywam drugą częścią bajgla. Do pracy zawijam folią aluminiową lub papierem do kanapek. Smacznego
Gotowanie Patkisię posiłkiem... Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale warto o tym wiedzieć. Najprościej mówiąc przekąska to produkt jednego gatunku, czyli taki "mono", a nie złożony jak na przykład kanapka :) Jogurt może być przekąską, ale jeśli dołożymy do niego granolę i owoce stanie się posiłkiem. Od siebie dodam: Przede wszystkim bardzo ucieszyło mnie to, co powiedziały obie Panie(...)pół bochenka dziennie. Jem kromkę rano, ewentualnie drugą w pracy lub na kolację. Nie wyobrażam sobie jajecznicy bez kromki chleba, ogórka kiszonego bez chleba ze smalcem od czasu do czasu, grzanek w zupie czosnkowej. Kanapka do szkoły to lepszy wybór niż wspomniany gdzieś tam 7days. W debacie pojawił się też temat cukru i jego zamienników. Próbowałam, eksperymentowałam i stwierdziłam
bistro mamasklepach świeże, od razu popędziłam do marketu i kupiłam rzodkiewkę i ogórka. Szczypiorek mam w domku. Rośnie spokojnie w kuchni na parapecie. Za oknem coraz zieleniej, żyć się chce, pachnie trawa, no i pachnie serek. Uwielbiam go. Kojarzy mi się z rodzinnymi śniadaniami, ale często smaruję nim również kanapki do szkoły.Z racji tego, że przeważnie mam mało czasu przed(...)szklarniowego4 rzodkiewki1/2 pęczka szczypiorku2 łyżki jogurtu greckiegoSól i pieprzPrzygotowanie:Twaróg rozgniatamy widelcem i łączymy z jogurtem greckim. Ogórek i rzodkiewki kroimy na drobne kosteczki, a szczypiorek siekamy. Wrzucamy do serka i przyprawiamy.Serka jest dużo więc spokojnie wystarczy i na tosty, i na kanapkę i na cokolwiek innego :)Tosty francuskie: 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistegoJajko4 łyżki mlekaSól i pieprz1 łyżeczka
Czarnawisienkaponiższym burgerze wykorzystałam sałatę, rukolę, ogórki konserwowe, plaster pomidora, kiełki. Na wierzch kładziemy kotlet, który również smarujemy sosem, po czym składamy obie części do siebie otrzymując pięknego burger'ka :D W kolejnej kombinacji użyłam plasterków świeżego ogórka, a na kotlecie położyłam plasterek sera cheddar, który się rozpuścił i cudownie dopełniał smak kanapki. Oczywiście wg nas, burgery były pyszne! Jednak
Taste Of My DayDziś przepis na prostą i smaczną sałatkę, która doskonale pasuje zarówno do kanapek, jak i na przykład kotletów mielonych. No cóż, lubię majonez i nie potrafię sobie odmówić tej przyjemności. Składniki - proporcje na dwie osoby 3-4 ogórki kiszone lub kwaszone 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki ostrej musztardy pieprz do smaku Dodatki - opcjonalnie do sałatki można dodać
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapoczęstujcie ją znajomych;) Do pasty wybieram tuńczyka w kawałkach, najlepiej w sosie własnym. Zazwyczaj najczęściej po niego sięgam. Pastę na kanapce dekoruję świeżymi lub marynowanymi warzywami, koprem lub natką. Świetnie pasują tu: świeży ogórek, pomidor, rzodkiew, kiszone lub konserwowe ogórki, papryka, szczypior, natka, rukola, koper. Ma być zdrowo i kolorowo, wręcz wiosennie! Zwiastun wiosny z dodatkiem świeżych warzyw. SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchnirazem będzie inny smak. Na blogu znajdziecie w zakładce Sałatki inne smaczne przepisy na sałatki jarzynowe, z mięsem, do obiadu czy do kanapek. Polecam również przepisy na surówki. Składniki 4 średnie pomidory 1 cebula 4 ogórki kiszone 10 oliwek 2 łyżki majonezu sól pieprz słodka papryka oregano Pomidory pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekać. Ogórki
O kuchni z uczuciem