jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co The post Pasta z makreli wędzonej i jajek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeczubate łyżeczki tartego chrzanu (u mnie ze słoiczka) 2 czubate łyżeczki musztardy (u mnie delikatesowa) 3 czubate łyżki gęstej śmietany kwaśnej 18% – ok. 120 g 2 średnie ogórek konserwowe lub kiszone (wedle uznania – u mnie konserwowy) – ok. 120 g 2 łyżeczki kaparów – ok. 10 g pół małej czerwonej cebulki – ok. 20 g 6 małych grzybków marynowanych (u mnie pieczarki
Kulinarne Przebojesosy, możesz kupić gotowe sosy do hamburgerów, czy do dań z grilla tj. czosnkowy, curry czy przygotować sos samodzielnie. To co sprawdza się dobrze w burgerach to np. konserwowe ogórki poszukaj na sklepowych półkach np. tych z chilli. Zamiast mieszkanki sałat użyj np. świeżego szpinaku, do zaostrzenia smaku dodaj kiełków z jarmużu czy z lucerny. Po hawajskim burgerze(...)grillowanymi warzywami. PRZEPIS NA BURGERA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI - bułki pszenne - cukinia w plastrach - pieczarki w plastrach - papryka czerwona pokrojona na kawałki - garść szpianku - krążki z cebulki - ogórki konserwowe z chilli - kiełki jarmużu - sos do burgera (przepis poniżej) - oliwa z oliwek + masło Bułki kroimy, smarujemy masłem i grillujemy na złoty kolor. Warzywa polej oliwą i grilluj aż pięknie się
SMYKWKUCHNImakrelą i porem , i też przepyszną z awokado i rzodkiewką . Wszystkie cudownie sprawdzą się na kanapki w leniwy poranek. Dziś do kompletu proponuję sałatkę jajeczną z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym, czyli idealną na jesienne dni. Szybka, łatwa i przyjemna, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z tuńczykiem (4-5 porcji) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, obrane
karmelowyBłonnik: 3,8 g Białko 9,6 g Sól: 0,9 g WellWell Pasta z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Dostępność: Auchan Składniki : woda, ogórki konserwowe (ogórki, woda, ocet, cukier, sól), 25%, olej rzepakowy, pestki słonecznika 13%, białko sojowe, błonnik grochowy, skrobia ziemniaczana, sól, aromat, przyprawy (koper 0,4%, pieprz czarny). Cena: 3,99zł/115g Wartość odżywcza
Zielona Kuchniadrogę. Sałatka warstwowa z kukurydzą Składniki: 6 liście sałaty, najlepiej wewnętrzne, jasnozielone 1 gruby plaster dobrej jakości gotowanej szynki 3 łyżki konserwowej kukurydzy 4 rzodkiewki 1 maly konserwowy ogórek 1 łyżeczka posiekanej dymki Przygotowanie: Sałatkę układamy warstwami. Pierwsza to pokrojona w kostkę gotowana szynka. Druga - porwana sałata zielona - 4 liście. Kolejna warstwa - kukurydza i ćwiartki 2 rzodkiewek. Następna warstwa - ponownie(...)sałata i pokrojony w kostkę ogórek konserwowy. Na samym wierzchu układamy ćwiartki rzodkiewek i posiekaną dymkę. Z powodzeniem można taki słoiczek zabrać ze sobą do pracy, do szkoły, wszędzie! Wystarczy zakręcić i w drogę
Moja smaczna kuchniaDziś zapraszam na sałatkę jarzynową w nieco zmienionej wersji, bo bez majonezu. Składniki : 3 ugotowane marchewki ugotowana pietruszka ugotowany kawałek selera 2 ugotowane ziemniaki jabłko ze skórką 3 ogórki konserwowe lub kiszone dojrzałe awokado cytryna oliwa sól pieprz Warzywa pokroić w kostkę. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i też pokroić w kostkę. Awokado z sokiem z połowy cytryny
Weekendy w domu i ogrodzieZimę Sałatka z Ryżem do Słoików Cukinia Marynowana Następnie chciałabym przedstawić Państwu cztery przepisy na ogórki bo któż nie lubi ogórków. Ogórki Konserwowe Ogórki Kiszone Ogórki Małosolne Korniszony Teraz zaproponuję przepisy na sałatki do słoików z kapustą, bardzo smaczne i warte uwagi. Sałatka
Uwaga Babcia Gotujekiełbasy wiejskiej 2 duże cebule 2 łyżki masła 2 jajka 300ml mleka 200g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki majeranku sól, pieprz ogórki konserwowe Obieramy ziemniaki. Odkładamy 8-10 ziemniaków w całości, resztę ścieramy na tarce i odstawiamy na sitku do odsączenia - sitko stawiamy na miską (ok. 30min). Powstałą wodę z ziemniaków wylewamy(...)masie ziemniaczanej. Wykładamy resztę masy do formy. Babkę wstawiamy do zimnego piekarnika. Rozgrzewamy go do 170*C i pieczemy przez 120 minut od momentu nagrzania. Jako dodatek świetnie pasują konserwowe ogórki i cały obiad gotowy
Gotowanie i blogowaniegram szynki kilka kawałków żółtej papryki konserwowej kilka kawałków czerwonej papryki konserwowej kilka ogórków konserwowych garść czarnych oliwek kilka listków sałaty wykałaczki Sposób przygotowania: Pomarańczę dokładnie myjemy, lekko ścinamy spód, żeby stała stabilnie. Ser żółty, szynkę , paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w większą kostkę, oliwki kroimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kolejno, koreczki z serem: po kawałku
Bajeczna Kuchniazaserwowanie. :) Składniki (porcja dla 4 – 5 osób): 4 filety śledziowe solone a’la Matjas 1 słoik (około 350 gramów) buraczków wiórków 2 duże ziemniaki 4 ogórki konserwowe 1 średnia cebula 1 duże słodko – kwaśne jabłko 1 słoik majonezu (ilość według upodobań) sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 2 zielone jabłka kiełki rzodkiewki Wykonanie: Jeśli lubimy mniej słone śledzie
Garniec Magaliepuszka czerwonej fasoli-1 duży słoik mieszanki meksykańskiej (marchewka, kukurydza i groszek)-2 ogórki konserwowe-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego-2 łyżki majonezu-sól, pieprzMięso obieramy z kości i kroimy w kostkę. W kostkę także kroimy żółty ser oraz konserwowe ogórki. Wszystko wrzucamy do michy. Dodajemy odcedzoną fasolkę oraz mieszankę meksykańską. Następnie dodajemy majonez oraz jogurt i doprawiamy
Bon Appetit Małgorzatywersji jest sporo, każda gospodyni robi ją według swojego smaku. W mojej nie znajdziecie jajek na twardo, ale za to są konserwowe ogórki. Wiem, że w niektórych domach dodaje się do niej tylko i wyłącznie ogórki kiszone. Sałatka jarzynowa to pierwsze danie, które zaczęłam przyrządzać samodzielnie, a nauczyłam się(...)szkole podstawowej :-) Szkoda, że dziś nie ma takiego przedmiotu ! Klasyczna sałatka jarzynowa Składniki: 400 g ziemniaków 260 g marchewki 150 g pietruszki 130 g selera 150 g ogórków konserwowych 200 g groszku konserwowego 80 g jabłka 1 cebula 4 łyżki majonezu 3 łyżki oleju rzepakowy tłoczonego na zimno 1 łyżka francuskiej musztardy sól pieprz Wykonanie
Kulinarne przygody Gatity