Składniki: ok. 200 g wędzonej ryby 2 ogórki konserwowe 3 jajka 3 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Rybę pozbawić ości … Czytaj dalej Pasta rybna z kukurydzą
czarrna od kuchniprzemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i oprószyłam serem żółtym i natką z pietruszki. Notatki: * im mniejsza cukinia tym smaczniejsza, ja swoją zebrałam z ogrodu i cukinie miały długość ogórków konserwowych. Pokroiłam 6 takich małych. * miałam gorgonzolę łagodną * posolić do smaku na końcu przed podaniem * nie przelewać makaronu zimną wodą * jak cukinia jest większa to pokroić w pół talarki Smacznego
Pieprzyć z Fantazjąpuszka ananasa w syropie 2 jabłka 1 słoik selera 20 dag dobrej jakościowo wędliny 15 dag sera wedzonego w kawałku 5 ogórków konserwowych lub ok 8 korniszonów 1 młoda cebula 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka drobno posiekanego.majeranku.(można dać suszony) 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 4 jajka ugotowane
Gotowanie Patkizwolenników ;) Składniki na ok. 3-4 porcje: 200 g makaronu (u mnie świderki pełnoziarniste) ok. 550 g piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 1 duża cebula 4-5 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 5-6 dużych pieczarek 5-6 dużych łyżek majonezu 5-6 dużych łyżek pikantnego keczupu zioła prowansalskie 100 g żółtego sera w kawałku
Simply Foodkalafiora osączyć na bibule lub papierowym ręczniku. Kotlety podawać z różnego rodzaju mięsem, gulaszem, jajkami sadzonymi, surówkami. Idealnym dodatkiem do kalafiorowych kotlecików jest sos z kiszonych lub konserwowych ogórków . Smacznego :) Kotlety z kalafiora
Moja Książka Kucharskawykorzystaniem wina pochodzi z bloga, lekko go zmodyfikowałam. Jeśli nie chcemy wykorzystać wina do marynaty to do przygotowania Szparagów w słoikach na zimę polecam mój przepis na ogórki konserwowe , który można zastosować w przypadku szparagów zmniejszając jedynie ilość cukru. Składniki na szparagi w słoikach na zimę w zalewie słodko-kwaśnej: 1 kg zielonych szparagów 1/2 szklanki octu spirytusowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękleistość sprawia że kotlety się ładnie formują i nie rozpadają w obróbce cieplnej. Oprócz mięsa bardzo ważne są dodatki. Postaraj się przygotować własne ogórki konserwowe , sięgnij po soczyste słodkie pomidory. Czerwona piklowana cebula robi robotę, wypróbuj ten patent. Ekologiczny Ketchup BIO nadaje niepowtarzalnego smaku, a sos z tabasco z sosem
kuron.com.plmarchewce, wlać soku z cytryny i dusić wszystko razem jeszcze 15 minut. Podawać z ulubioną surówką. Świetnie z daniem komponują się również buraczki ćwikłowe z chrzanem lub ogórek konserwowy czy też kiszony
Kulinarne przemysleniadodatek cytryny fajnej świeżości. CHŁODNIK Z BOTWINKI ZE ZSIADŁYM MLEKIEM Składniki na przygotowanie 2 porcji Pęczek botwinki z dwoma buraczkami Pół kalarepy 400 ml zsiadłego mleka 2 ogórki konserwowe 3-4 rzodkiewki 3 ząbki czosnku Sól, pieprz, czubryca zielona, sok z połówki cytryny Botwinę razem z buraczkami posiekać, wrzucić do garnka razem ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku, dolać około
HealthyCreationszostawiam do napęcznienia – odcedzamy 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę, usmażony na oleju, doprawiony solą i pieprzem 1 żółta papryka – pokrojona w kostkę 4 ogórki konserwowe – pokrojone w kostkę sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 puszka kukurydzy konserwowej Wszystkie składniki mieszamy. Zajadamy. Artykuł Sałatka z makaronem z zupek błyskawicznych pochodzi
MojaQchnia.plbomby witaminowe na lekki obiad lub kolację. SAŁATKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ I SOJĄ Komosa ryżowa 50g Soja 20-30g Pół papryki (u mnie miks czerwonej i żółtej) Ogórek konserwowy 3-4 pomidorki koktajlowe Plaster sera feta Pół pęczka natki pietruszki Sos Sok z ćwiartki cytryny Miód, łyżeczka musztardy Łyżka oliwy Oregano Soję namoczyć namoczyć (co najmniej 8 godzin
HealthyCreationslodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie wyjmij, usuń folię, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu. Możesz użyć innych ulubionych składników np. rzodkiewki, ogórki konserwowe, paprykę konserwową, szpinak, rukolę, sałatę lodową, oliwki, kukurydzę, tuńczyka, łososia. Sprawdź pomysły na sałatki… – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka
Kulinarny S.O.S.papką’, która wielu może zniechęcać. PASTA JAJECZNA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ 3 jajka 50 g komosy ryżowej Pół papryki (u mnie miks czerwonej i żółtej) 3-4 pomidorki koktajlowe Ogórek konserwowy Łyżka musztardy Łyżka serka kanapkowego naturalnego Zioła, sól, pieprz Opcjonalnie szczypiorek/natka pietruszki Jajka ugotować na twardo Komosę ugotować Warzywa posiekać w drobną kostkę Ugotowane jajka rozgnieść widelcem na drobne
HealthyCreationsPewnie większość z Was lubi tortille przygotowywane z kurczakiem i z warzywami. Ja też lubię. Nie o kurczaku jednak dzisiaj, bo na tapecie tortilla wegetariańska. W
Smaki Na Talerzusię uderzy w piersi ten kto nie jadł hot dogów z parówkami na stacji benzynowej ORLEN, czy w sklepie IKEA cienkie parówki w bułce z prażoną cebulką i konserwowymi ogórkami? Co zrobić z parówek? Proponuję przygotować parówki na kilka sposobów: w cieście francuskim lub kukurydzianym, w pysznej sałatce z ziemniakami, która jest idealna na grilla, jako składnik wytrawnych naleśników
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię