2 ząbki czosnku na każdy litrowy słoik korzeń chrzanu jak mały palec na każdy litrowy słoik kwiaty od koperku – 2 na każdy litrowy słoik na
Humanistka w kuchnikoniec dodajemy resztę maku. Wszystko pakujemy do słoika i do lodówki. Pasta jest idealna do pieczywa zamiast masła, szczególnie ją lubię na kanapce z jajkiem, ogórkiem kiszonym i majonezem. Ideał. Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyBardzo szybka sałatka Składniki: 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej, 5 lasek kabanosa, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 3 małe kiszone ogórki, 1 papryka żółta, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, papryka do smaku Przygotowanie: kabanosa, paprykę, cebulę drobno kroimy, a potem wszystko mieszamy razem :) Poniżej robocze zdjęcie... Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyMŁODY BÓB (tak, tak!) zblendowałam z czosnkiem, cytryną, solą oraz małą ilością wody (żeby łatwiej się blendowało), dodałam trochę oleju. Wyszła fajna, "strączkowa w smaku" pasta do chleba, z kiszonym ogórkiem - rewelacja :)) Surowy bób smakuje trochę jak zielony groszek więc kto lubi - naprawdę polecam w tej postaci, po co tracić w gotowaniu cenne wartości odżywcze. Na koniec jedna z kolacyjek
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEgodziny solimy mięso z obu stron i pieczemy z uchyloną pokrywą jeszcze 15 minut. 4/ Wyjmujemy mięso i porcjujemy. Podajemy z kluskami śląskimi bądź ryżem czy ziemniakami oraz ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnacebulkę, kaszankę, kapustę i na wierzch ziemniaki. Posypujemy całość startym serem. Zapiekamy w 200 stopniach C przez 15 minut. Posypujemy obficie koperkiem lub natka pietruszki. Serwujemy z pomidorami i kiszonym ogórkiem
Pyry na Gazsukces udało się. Propozycje świetna na śniadanie jak i kolację. Najlepiej smakuje na świeżym pieczywie. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 1/2 cebuli 2 jajka ugotowane na twardo 2-3 kiszone ogórki odrobina oliwy sól, pieprz A jak to zrobić: Z makreli wydobyć to co najlepsze - mięso oddzielić od skóry i ości, przełożyć do miski i rozdrobnić. Cebulę, jajka i ogórki
Kuchnia w opałachwybornie na zwykłej kanapce jak i w sałatce :) Dzisiejsza propozycja to alternatywa dla tych, co nie przepadają za tradycyjnym tatarem z wołowiny. SKŁADNIKI : 100 g wędzonego łososia 1 średni kiszony ogórek 1 szalotka 1 łyżka szczypiorku drobno posiekanego 1 łyżka zielonych oliwek drobno posiekanych kiełki rzodkiewki do dekoracji pieprz A jak to zrobić: Wszystkie składniki drobno pokroić i przełożyć
Kuchnia w opałachmarynaty i oprószyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron na rozgrzanej patelni. Pod koniec na wierzchu ułożyć ser. Schab podałam ze smażonymi ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków
Kuchnia w opałachdzisiaj pełni funkcję mojej kolacji. SKŁADNIKI: mała puszka fasoli białej (gotowanej na parze) mała puszka fasoli czerwonej (gotowanej na parze) mała puszka kukurydzy 1 jajko ugotowane na twardo 1 kiszony ogórek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżka majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Jajko pokroić w kostkę, a ogórka w pół talarki
Kuchnia w opałachroku, bardzo ją lubię. SKŁADNIKI: 2 większe ziemniaki 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1/2 małego selera 1 kopiasta łyżka drobno pokrojonego pora 2 jajka 2 średnie kiszone ogórki 10 plasterków szynki 1-2 łyżeczki ostrej musztardy 2 kopiaste łyżki majonezu sól pieprz A jak to zrobić: Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler ugotować w mundurkach, po ugotowaniu
Kuchnia w opałachSałatka jest szybka i smaczna. Idealna dla amatorów buraczkowych wynalazków. Składniki: 4 buraki 4 jajka 4 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 jabłko 2 czerwone cebule (średniej wielkości) 4 łyżki majonezu 4 łyżki koperku 1-2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Buraki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (możemy też je upiec). Wszystkie składniki
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 1 ciasto francuskie, 6 łyżeczek pesto z suszonych pomidorów, kilka czarnych oliwek, kilka zielonych oliwek, 2 suszone pomidory w oliwie- przepis , 1/2 ogórka kiszonego, 6 plasterki salami, 30 g Sera Korycińskiego "Swojski" Czesławy Zarzeckiej, oregano. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozkładamy. kroimy na 12 kwadratów. Na każdym kwadracie odciskamy szklankę, tak by w środku był zarys kółka (delikatnie
Aga w kuchniząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula, 2 ząbki czosnku, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kukurydza, sałata, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajko, olej. 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy mięso mielone oraz doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy na 2h do lodówki
Kuchnia Pełna Pasjinajlepiej pasuje na śniadanie. Jest tania i przede wszystkim bardzo prosta do zrobienia. W kilka minut możemy wyczarować coś innego, niż tradycyjne kanapki :) Składniki: mały serek wiejski, 2 ogórki kiszone, 2 parówki, pomidor, ćwiartka cebuli, 1/2 papryki, sól, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie 1. Warzywa myjemy drobno siekamy. 2. Dodajemy do nich serek wiejski. 3. Parówki kroimy z talarki, dodajemy
Kuchnia Pełna Pasji