łososiowa to jedno z moich ulubionych smarowideł kanapkowych, które przygotowuję na Święta, Sylwestra i inne okazje. W poprzednią Wigilię rillettes cieszyło się tak dużym zainteresowaniem, że powtórzyłam je także na Wielkanoc. Nie ma z nią dużo pracy. Idealnie smakuje na świeżym, pełnoziarnistym pieczywie czy pszennej bagietce. Pastę warto podać z kiszonym ogórkiem.. Przechowujemy w lodówce do maksymalnie
Poezja smakukilkadziesiąt sekund. Potrawę należy podawać z ogórkiem kiszonym, pomidorami, cebulą, papryką czy innymi warzywami. Dodatki to kwestia indywidualna. Smoothie – to świetny wybór dla każdego, kto nie toleruje obfitych śniadań. Sporym plusem jest wysoka swoboda w doborze składników. Sprawdzą się tutaj niemal wszystkie owoce! Smoothie można przygotować na bazie jogurtu lub mleka. Pasty kanapkowe – dzięki nim kanapki przestaną być przewidywalne
Dorota Smakujeprzekładamy do misy blendera, dodajemy serek kanapkowy i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Mieszamy. Z otrzymanej masy formujemy kulki i obtaczamy je w wybranych dodatkach. 2) SZASZŁYKI OWOCOWO-WARZYWNE Składniki: (około 20 szt.) ok. 10-15 szt. pomidorków koktajlowych ok. 20 szt. oliwek 1/2 ogórka świeżego 1 mała marchewka
Kuchnia MagdaLenyKolejna propozycja na kanapki - pasta z tofu ze smażoną cebulką. Przypomina nieco wegański smalczyk, ale smak pysznej, lekko słodkawej, zarumienionej na oleju cebulki znakomicie dominuje nad
Bananowe Poleapetytem) to warto! Można tworzyć kanapkowe misie, pieski, księżniczki, samochody....Podobne kompozycje układam też latem z owoców sezonowych. Jeżeli macie w domu niejadka to może takie fantazyjne kanapki przekonają go do jedzenia. A może zaprosicie dzieciaki do wspólnego kucharzenia? Składniki: pieczywo ciemne i/lub jasne ser żółty salami jajko ugotowane na twardo czarne oliwki ogórek świeży papryka czerwona i żółta sałata
zadanie-gotowaniekolacje sałatkowe , a nie kanapkowe. Oto kolejna odsłona takiego posiłku. Tym razem pomidory grillowane z mozzarellą i bazylią w towarzystwie sałaty z winegretem i mini krakersów o smaku wiosennych warzyw. Wg mnie mega mniam. Sprawdźcie może jak dla Was. Oto przepis. Składniki (dla 2 osób): 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli suszona bazylia ogórek zielony ogórek kiszony mix sałat
Kuchnia po mojemuSałatka z pomidorów, ogórka i cebuli (100g) Herbata zielona II śniadanie : Jogurt naturalny (150g) Jabłko (150g) Obiad : Zupa ogórkowa (200g) Pulpet z dorsza (70g) Ziemniaki (150g) Starta marchew z jabłkiem (100g) Sok pomarańczowy (100g) rozcieńczony Podwieczorek : Pomarańcza Kolacja : Fasolka szparagowa z wody (150g) Chleb razowy (40g) z margaryną niskotłuszczową (3g) lub pastą kanapkową Herbata owocowa bez cukru Rozłożenie
IzaGotujeśniadanie w postaci pasty kanapkowej . Żeby smarowidło trzymało się na kanapce i nie było przy tym za ciężkie dla żołądka, składniki przemieszałam sosem jogurtowo czosnkowym , do którego użyłam Sosu czosnkowego od Folwark - mój wybór na nadchodzące Święta :) Składniki na śniadanie dla 3-4 osób: 1 makrela wędzona – średnia 2 jajka – ugotowane na twardo 3 ogórki kiszone – średnie 1 cebula
Grunt to przepis!Pasta kanapkowa to moje ulubione danie na śniadanie. Do tego świeży chrupiący chlebek i więcej nic nie trzeba. Szczególnie lubię pasty rybne, dlatego robię ja na różne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser. Składniki: nieduża wędzona makrela 3-4 łyżki startego żółtego sera kawałek czerwonej papryki kawałek cebuli 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu pieprz szczypiorek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakiszone ogórki bądź pomidory i voilà! Zdrowy i smaczny obiad już gotowy. Woda po makaronie świetnie sprawdzi się również do namoczenia np. grochu, fasoli bądź soczewicy. Rośliny strączkowe wymoczone w takiej wodzie oprócz lepszych walorów smakowych, będą przede wszystkim lekkostrawne. Możemy ją również użyć do ugotowania warzyw na parze bądź zrobienia pasty kanapkowej. Z uwagi na dużą zawartość skrobi
ProstePesto.plDobre jako kanapkowe smarowidło na śniadanie i kolację, ale także świetna przystawka na przyjęcie – jeśli posmarujemy pastą krążki pumpernikla. My najbardziej lubimy z ciemnym pieczywem i kiełkami brokuła. Pasta z tuńczyka i jajek: 4 duże lub 5 małych jaj 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 1 cebula szalotka (można zastąpić szczypiorkiem) 2 ogórki kiszone 2 czubate
Poezja smakupasta kanapkowa ze śledzi solonych. Przepis na pastę ze śledzi solonych a'la Matias na kanapki. Pasta śledziowa z białym serem, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, doprawiona ostrą musztardą. Pastę ze śledzi można przygotować wcześniej i przechować w lodówce, włożoną do słoiczka. Gotową pastą smarować kromki pieczywa, posypać posiekaną zieleniną, można przybrać listkami sałaty, plasterkami ogórka, pomidora albo
Moja Książka Kucharskaoraz pasty kanapkowe, z których chyba najpopularniejszą jest hummus zrobiony z ciecierzycy. Dzisiejsza propozycja to pasta z zielonej soczewicy , która została połączona ze wspaniałymi borowikami. Pomimo że nie są to tanie grzyby, to na prawdę warto po nie sięgnąć, ponieważ niesamowicie wzbogacają smak każdego dania, a w tym przypadku pasty. Koniecznie do pasty zafundujcie sobie ogórki kiszone lub korniszony
Blendmankanapki . Do przygotowania tego przepisu możesz wykorzystać praktycznie każdy rodzaj szynki, jaki masz pod ręką. Dzięki wykorzystaniu miksera, tę najłatwiejszą pastę do kanapek z szynki konserwowej, selera, cebuli i ogórka przygotujesz w kilka chwil! A jeśli nie masz miksera, ten pomysł jest nadal bardzo łatwy, ponieważ składniki wystarczy bardzo drobno posiekać! Przygotuj ją na śniadanie, szybką kolację lub na kanapki(...)czwarte, do tej pasty nic nie musisz gotować, ponieważ przepis korzysta tylko z zimnych składników! Ta pasta do chleba z szynki wędzonej jest u nas serwowana podobnie jak pasta kanapkowa z wędzonego kurczaka lub pasta z makreli z puszki . Pasta szynkowa, to też idealna propozycja dla osób, które są po zabiegach stomatologicznych oraz dla dzieci, szczególnie tych noszących aparat ortodontyczny
Kuchnia Na Wypasiepasta kanapkowa z makreli w pomidorach. Pasta z makreli w pomidorach nie tylko obłędnie smakuje, ale także jest bardzo prosta w przygotowaniu. Taką pastą możemy posmarować pieczywo, lub wykorzystać ją jako dip do surowych warzyw. PRZEPIS NA PASTĘ Z MAKRELI W POMIDORACH Składniki 1 puszka makreli w pomidorach 250 g półtłustego twarogu 1 cebula 1 ogórek kiszony 5 rzodkiewek pęczek
Alle Dobre!