Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek to smarowidło, które gości u nas bardzo często. Nie przepadamy za sklepowymi wędlinami, a taką pastę można szybko przygotować w każdej chwili. Powstała przez przypadek, gdy miałam ochotę na pastę z makreli, a do dyspozycji była tylko puszka tuńczyka. Dorzucona od niechcenia resztka orzechów włoskich, która stała akurat na blacie, tak zasmakowała mi w paście, że do dziś stanowi jej obowiązkowy składnik. Tuńczyk nie jest w niej bardzo dominujący, dlatego pasta może posmakować nawet osobom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, tuńczyk, ogórki, orzechy, orzechy włoskie, śniadania, majonez, papryka, mielone, przystawki, ogórki kiszone, kiełki brokuła, pieczywo, cytryna, ryby, makrela, kolacja, sosy, owoce morza, ryba, pasta kanapkowa, sos do jajek, szybkie śniadanie, jak zrobić wodę z cytryna, sos do mielonego , szybka kolacja, ryba po grecku

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.