jednak nikogo nie dziwi, a wciąż zachwyca. Delikatne smakowe kompozycje otuliły nasze zmysły i to bez wyjątków. Wszystko zostało zaspokojone i nie mówimy tu tylko o głodzie! :) Węch, oczy i dłonie również zostały usatysfakcjonowane, a my - kulinarne buntowniczki zostałyśmy docenione i pochwalone. Załodze (domownikom) smakowało.Tym wytrawnym akcentem zapraszamy po więcej inspiracji. U nas - jak na opakowaniu Arli Apetiny
Wypisz Wymalujdwukolorowa, wzorzysta i cholernie dobra w smaku. Karob i cynamonowe szaleństwo poszły w tango z bananami i wyszła nam uzależniająca mieszanka. Mieszanka kusząca również aromatem, a więc nie tylko oczy i podniebienie popadają w zachwyt. Mieszanka zdrowa i bezpieczna, bo w 100% bezglutenowa i w 100% do powtarzania bez końca. Ps. w szklaneczce ze zdjęcia też piekłyśmy ten chlebek
Wypisz Wymalujstrony mają "skórkę". - upieczone w ten sposób chlebki są delikatne i wilgotne,- tworzą świetne drugie śniadanie - taki chlebek z łatwością można zabrać ze sobą i cieszyć nim i oczy i podniebienie w różnych sytuacjach i miejscach. - Chlebki pieczone w słoiku można pasteryzować!!! (Wspominałyśmy o tym przy wcześniejszych przepisach na bananowca),- Taki słoiczek to genialny prezent - wyobraźcie sobie
Wypisz Wymalujfarszu, ale ponieważ smakowało bosko, to postanowiłyśmy również posypać po górze (razem ze startym, żółtym serem), podkreślić to, co w środku tak otulało zmysły i... móc też cieszyć oczy barwnym obrazem na pierogowym "ciele".Mieszankę kupicie tutaj.Wyszło rewelacyjnie. Smak, wygląd, delikatność i odpowiednia grubość ciasta (bardzo cienkie, jak pergamin) i charakterny farsz... Wszystko to razem wzięte i wzbogacone nietypowymi
Wypisz WymalujSmażone żeberka to mój kolejny powrót do czasów dzieciństwa :) Zamykam oczy i widzę Babcię krzątającą się przy kuchni. Właśnie nakłada obiad: smażone żeberka, ziemniaki i marchewka na gęsto :)) albo zasmażane buraczki ... Pewnie dla tych wspomnień nie mogłam się oprzeć pięknym, mięsnym żeberkom, które przywieźli do nas do sklepu. I chociaż nie jestem wielką amatorką żeberek ... kupiłam
Walijskie Pichceniepowyżej. Wierzch pokrywamy idealnie gładko masą śmietankową a do reszty dekoracji użyłam tylki Wilton M1. Czyli napełniłam woreczek masą i wyciskałam owieczkowe "kłaczki" po bokach tortu, dookoła wierzchu. Oczy i usta zrobione zostały z rozpuszczonej czekolady. Nosek i uszka ulepiłam z masy cukrowej. Polecam tylko umieszczenie dekoracji tuż przed samym podaniem, Ponieważ masa cukrowa rozpuszcza się w zetknięciu
Malinowe Pocałunkizupy, duszone potrawy i smażone w małej ilości tłuszczu albo i bez. Chciałabym każdemu z Was chociaż na jeden dzień pożyczyć któryś z tych naczyń, abyście mogli otworzyć szeroko oczy ze zdziwienia, tak jak ja to zrobiłam w dniu, w którym pierwszy raz miałam do czynienia z produktami Ballarini. Fantastyczną sprawą jest fakt sprawdzony w praktyce, że naczynia można wkładać
Blondynka GotujeSpędziłam dobrych kilka godzin, na szukaniu motywacji, zjadliwych przepisów czy też ćwiczeń które w miarę mi się spodobają.Minął tydzień. Drugi..Trzeci..Samopoczucie lepsze..Cera lepsza..Coś tam ubyło..Oczy i buzia roześmiane..Spodobało się?I to jak! Owszem, zdarzyło się wiele wpadek. Wiele wieeeeele. Ale u "spowiedzi byłam", grzechów się pozbyłam, a teraz czas na nawrócenie!Wracając do tematu
Czarnawisienkawiekowy, z jakiego regionu pochodzą nasi goście, jak długo wesele będzie trwało ,czy będą na drugi dzień poprawiny i jeszcze wiele pytań które nas nurtują. Spójrzmy prawdzie w oczy – to weselne menu, będzie obok muzyki i ogólnej atmosfery jednym z najczęściej komentowanych elementów Waszego wesela. To duże wyzwanie zwłaszcza, gdy planujecie przyjęcie na kilkadziesiąt osób. Im więcej gości
Kulinarny karnet Christopherarozmnażają. Rybacy na Morzu Śródziemnym wabią je w nocy reflektorami i wtedy ,tysiące ryb wpada we włóki denne o drobnych oczkach. Świeże sardele mają długość 10-12 cm. Ich oczy są błyszczące, a ciało sztywne i łamliwe. Kiedy głowa jest oddzielona ,bez wysiłku zrobimy filety. Składniki: 10 świeżych małych śledzi 8 ziemniaków 1 łyżka masła 1 łyżka śmietany 1 puszka
Kulinarny karnet Christopheralekarstwo na smutek, od razu jesteś wesoły.Wkłada nam od niechcenia cukierek w kieszeń fartuszka.Spełnia nasze życzenia jak dobra wróżka.A kiedy wkłada sukienkę nową i uśmiech oczy jej rozjaśniaTo myślę, a może to królowa na chwilę wyszła z baśni?A to jest przecież moja mama tylko rysunek ją pomniejsza.Ale jest przecież taka sama tylko, że dużo ładniejsza. Wszystkim
Kulinarny karnet ChristopheraLedwo otworzyłam oczy..od razu je zamknęłam! Pogoda taka, że się nie chce oddychać, a co dopiero wstawać! Trzeba wymyślić coś co doda mi motoru do działania! KAWA! I to nie byle jaka bo MALINOWY SORBET Skworcu, który dostałam w ramach współpracy. Malinowy sorbet zalany wodą, lub w moim przypadku gorącym mlekiem, jest doskonałym impulsem na rozpoczęcie cudownego dnia...! Malinowy
Z Kuchni Do Kuchnitłuszczem blaszce i zapiekać w piekarniku 15 minut w temp. 180 st.C. Żółty ser pokroić w paski, każdą oliwkę podzielić na 4 plastry. Po wyciągnięciu pizzerinek ułożyć ser i oczy z oliwek, po czym włożyć z powrotem do piekarnika na kilka minut, żeby ser się stopił. Smacznego
chwile dla mniektórą warto sięgać..opowieść o tradycji, kunszcie cukierników i zadowoleniu konsumentów. Oto cukierki, które dostałam do testów. Cukierki , które ,przyznam się szczerze, zobaczyłam po raz pierwszy na oczy i zapewniam , że to spotkanie było w moim życiu prawdziwym wydarzeniem i rewolucją. Dzięki nim , poznałam prawdziwe znaczenie powiedzenia „niebo w gębie”. Słodycze są firmowane hasłem „Wyprodukowane z pasją”, co jest
Z Kuchni Do Kuchni