Parówki w cieście francuskim to jedna z szybszych przekąsek , które można przygotować na ostatnią chwilę gdy goście już do nas jadą. Doskonale smakują zarówno na ciepło
Alle Dobre!Prosty przepis na pyszne rurki z kremem śmietankowym. Do przygotowania ciasta potrzeba jedynie 3 składników! Składniki 500 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 250 g
Wasze PrzepisyCiasto marchewkowe z kokosem to fantastyczny wypiek o delikatnej, pulchnej konsystencji czyli super pomysł na pyszny smakołyk idealny na podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty. Jest
Smakowite DaniaSernik z chałwą to idealny deser dla smakoszy chałwy i nie tylko. Ta wersja sernika z dodatkiem chałwy smakuje naprawdę świetnie. Sernik ma bardzo zwartą strukturę
Alle Dobre!Przepis na pyszne podłużne ciastka z parzonego ciasta. Po upieczeniu przekrojone na pół i wypełnione kremem budyniowym. Składniki Ciasto 1/4 l wody 125 g masła 4
Wasze PrzepisyTym razem w naszym domu zagościła sałatka z kurczakiem i porem. Chcąc ją opisać, nasuwa mi się myśl, że jest to sałatka bardzo uniwersalna i idealna
Alle Dobre!Makaron chow mein z kurczakiem, warzywami i słodko pikantym sosem to wspaniały i szybki obiad. Smaku potrawie dodają orientalne składniki takie jak papryczki chili czy imbir. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania: średnie SKŁADNIKI : 150 g makaronu chow mein 1 filet z kurczaka 1 cebula 1 marchewka 1 mała papryka 100g fasoli szparagowej 1 ząbek
karolgotujeCałkiem niedawno, siedząc w krakowskiej kawiarnii, której klimat szczególnie mi odpowiada – wypatrzyłam kawę z wodą różaną i kardamonem. Ma kulinarna intuicja podpowiadała, że to jest
Fit WyspaPrzepyszne mini pączki z serków Danio, których wykonanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil! Składniki (na ok. 22 sztuki) 2 szklanki mąki 2 serki Danio 2 jajka
Wasze PrzepisyMarchewka z żurawiną na kwaśno sprawdzi się idealnie jako dodatek do mięs lub ryb. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/12
Bardzo Gruby SmokPyszne podłużne ciasteczka przygotowywane z parzonego ciasta, wypełnione śmietankowym kremem i posypane cukrem pudrem. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto parzone: szklanka wody szklanka mąki szczypta soli
Wasze Przepisyciągu ostatnich miesięcy rzadko przygotowywałam posiłki w domu. Obiady zazwyczaj zjadałam w pracy. Jednak ostatnio zatęskniłam za plackami warzywnymi i usmażyłam je w domu na sobotni obiad. Placki, które zostały, przeznaczyłam na burgery. Świetnie się w tej roli sprawdziły 😄😋 Składniki (na 10 placków): pół kalafiora seler średniej wielkości jajko 2 łyżki kaszy manny łyżeczka suszonego estragonu sól pieprz 2 łyżki
Weekendy w domu i ogrodziezupy. Kremowa zupa brokułowa jest syta, rozgrzewająca i wprawia mnie w błogi stan. Przemyciłam do niej mnóstwo warzyw, które sprawiają, że zupa brokułowa jest pyszna i zdrowa. Zupa na obiad to danie jednogarnkowe. Lubię gęste zupy, więc zagęściłam ją zmiksowanym selerem, ostrym żółtym serem i po części brokułami. Jeśli jeszcze nie posiadacie ulubionego przepisu na zupę to wypróbujcie tę brokułową
codojedzeniaSurówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i sosem majonezowo-chrzanowym. Bardzo fajna. Będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Ilość chrzanu można sobie dostosować do własnych preferencji (oraz „mocy” wykorzystanego chrzanu). 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko pęczek koperku 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1-2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka sól, pieprz Kapustę
Smaki Na TalerzuZostały Ci ziemniaki z obiadu? To jest niesamowity sposób na ich powtórne wykorzystanie, choć jak spróbujesz raz, to nie będziesz czekał/a na resztki obiadowe, tylko ugotujesz ziemniaki specjalnie do tych kotlecików. Co najważniejsze są proste w przygotowaniu! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform(...)posiekanego koperku – 2 łyżki posiekanej dymki (szczypior i cebulka) – 4 łyżki mąki pszennej – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj lub wykorzystaj do kotletów resztkę ziemniaków z obiadu. Ziemniaki rozgnieć tłuczkiem, tak aby pozbyć się wszystkich grudek. Do przestudzonych ziemniaków dodaj posiekane świeże zioła, jajko, odsączonego dokładnie tuńczyka, sól i pieprz oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj
nietylkopasta.pl