Okiennice i gruszka miłości. Melanzane Parmigiana. 239Pochodzi z Indii, w V wieku p.n.e. uprawiano go już w Chinach, a do Europy przywędrował dzięki Maurom, gdzie jako pierwsi za jego uprawę zabrali się
KUCHARNIA
Empanadillas: Post Scriptum 248Bardzo ucieszyło mnie to, że tak wielu z Was spodobały się prezentowane w poprzednim poście empanadillas . Mam nadzieję, że teraz Wy znajdziecie swoich 7, a może
KUCHARNIA
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 188Lubicie poniedziałki? Ja nie! Lubicie niespodzianki? Ja tak!!! A jeśli poniedziałek zaczyna się od niespodzianki, a nawet dwóch?! Może polubię i poniedziałki?! W każdym razie miniony
KUCHARNIA
Dynia z wnętrzem. TU I TAM po raz czwarty. 225T o już nasze czwarte spotkanie w TU i TAM . Nasz wspólny pomysł na gotowanie, tworzenie i smakowanie w obu kuchniach jednocześnie - u Amber
KUCHARNIA
TU I TAM nr 10. Bogactwo i przyjemność. Niedźwiedzia. 292TU i TAM . Dwie kuchnie, dwa wirtualne światy, duża odległość i wiele wspólnego. Kulinarna pasja, radość gotowania, smakowania i tworzenia. To wszystko powody, dla których regularnie
KUCHARNIA
Botwinka. Na okrągło. I chwile jak bańki mydlane 207Macie swoją ulubioną porę dnia? A może godzinę? A może jakieś wydarzenie, jedno lub kilka, na które czekacie niecierpliwie? A kiedy już nastanie, chcecie zatrzymać czas
KUCHARNIA
Rzecze na to kalarepka - "Nikogo nie ma w domu!" 179" Czy jest pani emerytką ?" usłyszałam na "dzień dobry" z ust pozornie miłej pani, która zadzwoniła do mnie, by przedstawić "pewną niezwykle atrakcyjną ofertę". Pozornie miłej, bo
KUCHARNIA
Co Wam mogę podarować? Słone krople i fenkuł. Rustic fennel pizza. 223Zaczyna się niewinnie. Nikt inny tego nie widzi. Ale Ty już czujesz. Najpierw broda. Lekkie drżenie. Potem gardło. Ściska coraz mocniej. Później oddech. Trzeba szybko
KUCHARNIA
Spanakopita z pokrzywą, bo wszystko się kręci wokół zieleni 204Maj. Wszystko się kręci wokół zieleni. Kręcę się i ja. W prawo na łąkę. W lewo do ogrodu. Z łąki na prawo do
KUCHARNIA
Knedle z morelami? Tyrolski smak inaczej. 261Czasem wszystko zaczyna się od tęsknoty. Za ciepłym latem i dojrzałymi owocami. Za smakiem babcinych knedli i rumianą tartą bułką z patelni. Tęsknicie? Ja
KUCHARNIA
Kotlety z szynki i otrębami owsianymi 204Składniki: 40 dkg mielonej szynki 10 dkg otrąb owsianych 1 średnia cebula pokrojoną w drobną kostkę 1/2 papryki czerwonej pokrojoną drobną kostkę 1 ząbek czosnku
kgwjanczewo
Penne Carbonara 487Przepis mojego Ukochanego na makaron Penne Carbonara :) Składniki dla dwóch osób: 200 g śmietany 36% 200 g boczku pokrojonego w kostkę 300 g makaronu 1 cebula
My Culinary Art
Pappardelle z boczkiem i suszonymi grzybami 294Dzisiejszy przepis jest wyjątkowy z kilku powodów. Po pierwsze: jest pyszny. Po drugie: jest pyszny! Po trzecie - postanowiliśmy go napisać również po angielsku. :) Przeglądaliśmy ostatnio nasze
W kuchni Katie
Nadziewany por z parowaru 291Już jakiś czas zbierałem się, żeby zrobić cannelloni z pora i wczoraj udało mi się go uparować :) Moje ostatnie cannelloni było jednym z pierwszych wpisów na
Parowar Faceta