obiad - 95112 przepisów (strona:4942/6341)

Sos z gorgonzolą 168

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Postanowiłam, że receptura na ten sos będzie oddzielnym postem, żeby nie utożsamiać go jedynie ze szparagami. Ten sos dobrze komponuje …

My Blueberry Corner
Sos holenderski (hollandaise sauce) 177

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Przygotowuje się go szybko. W tym czasie nie należy robić nic innego, jak tylko cierpliwie mieszać przygotowywany sos, bo jak …

My Blueberry Corner
Hamburger według Jamiego 156

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi hamburgerów niech omija ten przepis. Od lat robię hamburgery w domu – bo lepsze, bo zdrowsze (bez …

My Blueberry Corner
Tzatziki 205

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos tzatziki pochodzi z Grecji. Ma świeży, wyrazisty i dość ostry smak (ogórek, czosnek i koperek). Jest doskonałym dodatkiem do …

My Blueberry Corner
Młoda kapusta z koperkiem 181

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na młodą kapustę czekam każdej wiosny. Jest to moja ulubiona nowalijka. Łatwo i szybko się ją przyrządza. Można podawać ją …

My Blueberry Corner
Sos beszamelowy 172

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Świetny sos do gotowanych warzyw jak kalafior czy szparagi, do zapiekanek warzywnych, makaronowych – cannelloni i mięsnych jak lazania. Robiłam …

My Blueberry Corner
Sos Mornay 147

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sos Mornay robiony jest na bazie sosu beszamelowego. Jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek – z drobiu, ryb, cielęciny …

My Blueberry Corner
Fasolka szparagowa – mrożona 150

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Fasolka szparagowa to bardzo wdzięczne i smaczne warzywo dostępne przez sporą część roku. Najlepsza jest w lato gdy dojrzewa w …

My Blueberry Corner
Marynowane podgrzybki 159

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Podgrzybki to wdzięczne grzyby. Bo są ładne, smaczne, dobre do duszenia, suszenia i do octu. Z ostatniego grzybobrania mam dwa …

My Blueberry Corner
Frytki à la belgijskie 178

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Frytki podobno rozsławili Anglicy podczas I wojny światowej, kiedy to armia angielska wspierała militarnie Belgię. Anglicy zachwycili się smażonymi ziemniakami …

My Blueberry Corner
Sos pieczarkowy 191

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się …

My Blueberry Corner
Kapusta nie tylko wigilijna 151

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Wigilia – w ten dzień możemy delektować się tradycyjnymi, bezmięsnymi daniami. Na wigilię przygotowujemy potrawy z ryb, warzyw, grzybów i …

My Blueberry Corner
Kluski śląskie – gumiklyjzy 136

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czasem, gdy znudzą nam się ziemniaczki, makarony czy ryż przygotowuję kluski śląskie czyli gumiklyjzy. U moich znajomych spod Mikołowa, kluski …

My Blueberry Corner
Tortille z kurczakiem i warzywami 198

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnia meksykańska często gości na moim stole. Dziś kolej na kurczaka z warzywami zawiniętego w tortilli. Awokado łagodzi a salsa …

My Blueberry Corner
Pikantny bulgur 162

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum – najwartościowszej odmiany pszenicy. Dietetycy uważają, że kasze …

My Blueberry Corner

Proponowane wyszukiwania