Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości 286Ręczę głową – to jest najlepsza kaczka pieczona w całości jaką zjecie w życiu. Jest soczysta, idealnie wypieczona, świetnie doprawiona i ma to, co powinna mieć każda
Karo in the Kitchen
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Barszcz czerwony z pełnoziarnistymi uszkami 251U mnie w domu tradycyjnie jada się w Wigilię zupę grzybową, w wielu domach jednak zwyczaj wygląda inaczej i na stołach gości barszcz czerwony z uszkami
Przepysznik - BLW i nie tylko
Pierogi ruskie czyli z ziemniakami, cebulką i porem ♣ 204NA PIEROGI - 0,5 kilo mąki krupczatki - 100 g masła - 0,5 l mleka - 1 jajo - szczypta soli - mąka do podsypania FARSZ - 1 kg ziemniaków - 700
Pasje Jolki
Naleśniki po gruzińsku 792Moja siostra opowiadała ostatnio jakie danie zaserwowała swoim gościom i jak bardzo smakowały im naleśniki po gruzińsku. Postanowiłam przekonać się na własnym żołądku ;) czy faktycznie są
paapilotkaa
Kapusta czerwona z nutą słodyczy z jabłkiem, cynamonem i powidłami. 288Zapraszam na ciekawą odmianę sałatki z czerwonej kapusty. Sałatka podpatrzona w gazecie, zmodyfikowana i wykonana przez moja mamę. Kapusta wykonana w ten sposób wyszła bardzo smaczna
Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z kapustą i grzybami 504Pierogi z kapustą i grzybami to w mojej rodzinie najbardziej pożądane danie wigilijne. O ile Wigilia pewnie mogłaby się obyć bez karpia, czy śledzia, bez makowca
Kulinarne Inspiracje
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 201Papryka faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym zapiekana z parmezanem (2 połówki papryki) Składniki: 1 czerwona papryka 1/4 szklanki kaszy jaglanej (+ 1/2 szklanki
Moja Micha
Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu 270W Święta zazwyczaj rządzą wieprzowe i drobiowe pieczenie. Nie każdy jednak za takimi przysmakami przepada. Dla pragnących nieco orientu proponuję świąteczny tażin z wołowiny. Tażin to
Poezja smaku
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami 411Dzisiaj mam dla Was przepis na bardzo szybkie paszteciki. Myślę, że przypadną do gustu tym osobom, które nie mają ręki lub cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam
Smakołyki Asi
Karp w mleku po polsku - rekonstrukcje kulinarne Macieja Nowickiego 234N a terenie Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie szef kuchni Villi Intrata Maciej Nowicki z ogromną pieczołowitością odtwarza historyczne smaki podczas
SzczyptaSmaQ
Placki z kiszonej kapusty 344Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 mała cebula sól, pieprz, kminek 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1 jajko Kapustę razem z
kulinarnyswiatdomi
Kapusta z grzybami i śliwkami 213To tradycyjne polskie danie na wigilijny stół. U mnie trochę z nim na bakier, bo robię je nie tylko przy okazji wigilii, zwłaszcza że kapusta
Weekendy w domu i ogrodzie
Ryba „po grecku” 341Trudno powiedzieć dlaczego danie to nazywa się jak nazywa – choć podobno miało swój pierwowzór w kuchni greckiej, to w swojej obecnej postaci nie ma za bardzo
Kulinarna Pokusa
Brukselka zasmażana z boczkiem 192https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Uwielbiam brukselkę i mogłabym ją jeść na okrągło. Tak przyrządzona idealnie smakuje na ciepło - jako przystawka lub dodatek do
Di gotuje
Ryżowe pierożki z jaglano-szpinakowym nadzieniem 173Kolejna propozycja z książki "Jaglany Detoks"...tak, tak...nakręciłam się na zdrowie i teraz chcę się tym dzielić... Jeśli pomogło to mnie , pomoże i Wam. Zdjęcia
Z Kuchni Do Kuchni