Kotleciki z Ciecierzycy 156Kotleciki z Ciecierzycy, czyli popularny falafel w mojej wersji. Mają troszkę inną konsystencję niż te wszystkim znane, są lżejsze i były smażone na małej ilości tłuszczu
rabarbarowo
Surówka z białej rzodkwi 604Surówka z białej rzodkwi – tak prosta, że prościej się już chyba nie da :) Można nawet by rzec, że jest jednoskładnikowa, bo jej główny element to
Kulinarne Przeboje
Gulasz drobiowy z pieczarkami. 637Składniki: 500 g pieczarek 1 duża pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka czerwona sól, pieprz, papryka wędzona mielona, papryka ostra mielona, natka pietruszki, czosnek granulowany
Moje-pitraszenie
Placki ziemniaczane po wiejsku z szynką i sosem pieczarkowym 258Chyba każdy z nas jest miłośnikiem placków ziemniaczanych. Dziś proponuję Wam przepis na pyszne placki po wiejsku z dodatkiem cebuli i szynki. Placki podałam z sosem
Tradycyjna kuchnia Kasi
Wegańskie burgery z ciecierzycy 167Ciecierzyca to wyjątkowo wszechstronny strączek i choć wszyscy kojarzymy go głównie z hummusem czy falafelami to można z niego wyczarować wiele innych wspaniałych dań. Dziś
wegujemy
Krem ziemniaczany z boczkiem 265Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych zup, czyli ziemniaczaną. Tym razem pod postacią gęstego kremu z dodatkiem chrupiących kawałków boczku. Jest to jedna z
Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekany królik z rozmarynem i boczniakami 207Zapiekany królik z rozmarynem i boczniakami Bez sprzecznie jest to nasze ulubione danie i naprawdę, nie wiem czemu, mięso królika jest tak mało popularne w naszym
Ogrodnik w podróży
Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi 160Z tęsknoty za wiosną i słońcem przygotowałam dzisiaj takie śniadanie. Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi, z czosnkiem, suszonym oregano i włoskim grana padano to jedno z
Moja smaczna kuchnia
Pieczona frittata z burakami (Frittata con barbabietole al forno) 188Uwielbiam buraki pod każd ą postacią, zwłaszcza w formie pesto. Załączam Wam link do tego pysznego dania. Tym razem chciałam podzielić si ę
La grande e la piccola cuoca
fasolka po bretońsku - jednogarnkowy klasyk 188Zimową porą często nachodzi nas ochota na coś rozgrzewającego. Fasolkę po bretońsku zrobiłam tak, jak lubimy najbardziej - z niewielką ilością cebuli i drobniutko pokrojonego wędzonego boczku
babka w formie
Zielony koktajl z kokosem 194Ta kompozycja smakowa koktajlu już na blogu pojawiła się jakiś czas temu, postanowiłam ją wzbogacić dzisiaj o smak kokosu. Powstał zielony koktajl z egzotycznym akcentem, który
Moja smaczna kuchnia
Pulpeciki rybne w sosie słodko-kwaśnym 215Pyszne pulpeciki rybne, z delikatnym orientalnym akcentem. Z rewelacyjnym sosem warzywnym, bardziej słodkim niż kwaśnym, choć ilość przypraw można dać według własnego uznania. Pulpeciki przygotowałam z
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kurczak w marynacie sojowo - cytrynowej 173Składniki 2 łyżki oleju 5-6 ząbków czosnku 4 łyżki octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu sok z połowy cytryny 2 listki laurowe szczypta tymianku sól
Gaździnka warzy
SCHAB W SEROWEJ PANIERCE 276Tradycyjnie przyrządzone schabowe potrafią się znudzić.Jest jednak tyle sposobów, na urozmaicenie ich smaku, że za każdym razem mogą smakować jeszcze lepiej. Dziś coś dla wielbicieli
Z Majeczką w kuchni
Kotlet de volaille 10437Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go
Mechanik w kuchni