obiad - 95112 przepisów (strona:4464/6341)

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej z pomiidorem w śmietanie. 256

W ten piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczona kasza gryczana 284

Pieczona kasza gryczana Bardzo często do różnych past lub makaronów trafia u mnie pieczona kasza gryczana lub komosa ryżowa. Po upieczeniu robi się coś na wzór

Blendman
kotlety gryczane 246

Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam wielkim miłośnikiem kaszy gryczanej, ze względu na jej specyficzny zapach. Ale kiedy posmakowałam kaszę białą, niepaloną od razu zmieniłam zdanie

babka w formie
Kurczak w sosie winno-pomidorowym (Pollo al sugo di pomodoro e vino) 219

SKŁADNIKI 500 g pulpy pomidorowej 200 ml czerwonego wina 6 pa ł ek kurczaka 2 szalotki 2 ząbki czosnku 5 goździków  1 liść 

La grande e la piccola cuoca
SPAGHETTI AGLIO OLIO 224

   Pyszne i szybkie danie, nie tylko dla wielbicieli kuchni włoskiej. Przygotowuje się je dosłownie w kilka minut, pod warunkiem, że mamy zapas czosnku (u

Smaczne Zdrowe
Placki z czerwonej soczewicy 249

Placki z czerwonej soczewicy Na diecie roślinnej dobrze zbilansowany posiłek jest bardzo ważny. Zastanawiałem się chwilkę w jaki sposób przemycić do śniadania strączki i mąkę gryczaną

Blendman
Chlebek pitta z kurczakiem i szpinakiem 179

Chlebek pitta to na pewno nie tradycyjne danie polskie, lecz czasami należy urozmaicać nasz stół i postanowiłam zasięgnąć przepisów z kuchni bliskiego wschodu. Jednym z pierwszych

Magiczny Garnek
KREM KALAFIOROWO-KOKOSOWY 192

Pyszna zupa krem o bardzo ciekawym smaku...czuć kalafior, kokos, ale też nutę czosnku, a dodatek czarnuszki idealnie tu pasuje, gdyż dodaje aromatu i podkręca smak

Kuchnia MagdaLeny
Pieczona owsianka z czekoladą 154

Dzisiaj kolejna odsłona pieczonej owsianki . Jest tak dobra, że znika tego samego dnia. Można ją podzielić na kawałki, jak ciasto. Smakuje dobrze na ciepło i na

Moja smaczna kuchnia
Cukinia faszerowana 241

Faszerowanie cukinii to bardzo kreatywna czynność: nadzienie można bowiem skomponować z takich składników, jakie akurat zalegają nam w lodówce lub na jakie akurat mamy ochotę. Dziś

Wiszniówka
Sałatka z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i porem 193

Pyszna sałatka o wędzonym smaku. Na prawdę bardzo łatwa w przygotowaniu i niezwykła. Dodatek kurczaka sprawi, że właściwie nie będzie potrzebna już dodatkowo wędlina. Super na

Z Kuchni Do Kuchni
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 442

Jest kilka takich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny

Karo in the Kitchen
MAKARON Z KLOPSIKAMI W KREMOWYM SOSIE GRZYBOWYM 299

Makaron z klopsikami z dodatkiem grzybów w kremowym sosie śmietanowym nie jest może najbardziej dietetyczną potrawą świata, jednak bije na głowę niejedno danie. Artykuł MAKARON Z

COOKMAGAZINE
Żurek wielkanocny na zakwasie z kiszonej kapusty 164

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit

Proponowane wyszukiwania