Zupa krem z kukurydzy 172Rozgrzewająca, sycąca, bardzo aromatyczna. Z grzankami, chrupiącym pieczywem, doskonała teraz, zimą. Niby prosta, ale z połączeniem ciekawych składników, staje się niebanalną. Składniki: 2 puszki kukurydzy 4
Raj dla Podniebienia
Zupa rybna 155Zachciało mi się spróbowania sił w przyrządzeniu zupy rybnej. Kilka razy jadłam ją w restauracjach i bardzo mi smakowała. Jeden jedyny raz talerz rybnej był nieudany
Raj dla Podniebienia
Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią 119Znowu po mojemu. Bo do każdego przepisu dorzucę coś od siebie. Wyraziste, pikantne danie, do którego dorzuciłam smaczną soczewicę oraz ukochaną cukinię. Mięso warto przygotować dzień
Raj dla Podniebienia
Zupa-krem z cukinii i zielonych szparagów 134Skoro sezon szparagowy w pełni, to trzeba z niego korzystać. Dziś wspaniały i niezwykle aromatyczny krem z mojej ulubionej cukinii w towarzystwie zielonych szparagów. Polecam! Składniki
Raj dla Podniebienia
Zupa z kurek z ziemniakami 144Co roku czekam na kurki. A jak pojawią się, dodaję je do wielu potraw. Najbardziej lubię je zapieczone w tarcie w towarzystwie boczku Jednak zupy
Raj dla Podniebienia
Curry z kurczaka z kurkami i fasolką szparagową 170Bardzo aromatyczne, pachnące przyprawami, orientalne danie. Smaczne i sycące. Przygotowuje się je niezwykle szybko, a zjada jeszcze szybciej. Polecam! Składniki: 350g filetów z kurczaka 1 cebula
Raj dla Podniebienia
Makaron z pomidorkami, papryką i orzechami nerkowca 162To bardzo smaczne, aromatyczne danie. Warto poświęcić więcej czasu i podpiec niektóre składniki, aby zyskały lepszy smak. Polecam! Kompozycja jest mojego autorstwa, ale prawie każde danie
Raj dla Podniebienia
Pieczona papryka nadziewana kaszą jaglaną, soczewicą i mozzarellą 135Dziś coś niezwykle aromatycznego i ciekawego w smaku. Połączenie kaszy jaglanej, szpinaku, czosnku i soczewicy pod pierzynką z mozzarelli dało pyszny efekt. Paprykowe kolory tylko zachęcały
Raj dla Podniebienia
Szparagi zapiekane z serem, boczkiem i ziemniakami 184Jest tu wszystko, co smaczne. Zapiekane ziemniaki, ser, boczek, sadzone jajko i oczywiście hit wiosny – szparagi! Danie bardzo proste, szybkie, a co ważne, sycące
Raj dla Podniebienia
Indycze golonko z cebulą, kolendrą i limonką 194To nie jest wyjątkowe danie, choć na takie wygląda, a nawet chyba też brzmi… Nie miałam pomysłu co zrobić z trzema okazałymi sztukami tego mięsa
Raj dla Podniebienia
Wytrawne naleśniki z cukinią i kolorowymi paprykami 136Były naleśniki na słodko. Zostały zjedzone. Zostało kilka naleśnikowych placków, więc śmiało można było zmienić obiadowy wariant na wytrawny. Nadzienie to mięso wieprzowo-wołowe, kolorowe papryki
Raj dla Podniebienia
Drożdżowe racuchy z jabłkami, ricottą i skórką cytrynową 142Gdzie jest nasz czas? Kołowrotek – dom,praca dom. Ten życiowy rytuał wyznacza nam porządek każdego dnia. W przededniu wiosny jesteśmy zmęczeni, przemęczeni, zmordowani zimowym czasem
Raj dla Podniebienia
Curry z dynią, ciecierzycą i szpinakiem 158Czary-mary, przegląd zamrażarki i jest curry! Zamrożona późną jesienią dynia stała się głównym składnikiem tego dania. Moje zamiłowanie do potraw jednogarnkowych, które można odgrzewać, wzięło
Raj dla Podniebienia
Dorsz w sosie kurkowym z brokułami 161Uwielbiam ryby i staram się jeść je kilka razy w tygodniu. Jestem świadoma tego, że bardzo trudno dostać świeży okaz z dobrego, sprawdzonego miejsca. Mimo to
Raj dla Podniebienia
Trójsmak surówkowy 263Trójsmak surówkowy to uniwersalny zestaw surówek do różnych dań obiadowych. Cechuje je różnorodność smaku i koloru oraz prostota przygotowania. Składniki : ok 0,3 kg białej kapusty
Mechanik w kuchni