obiad - 95112 przepisów (strona:4400/6341)

BARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKA I MLODYMI WARZYWAMI 204

BARSZCZ CZERWONY Z BOTWINKĄ I MŁODYMI WARZYWAMI Barszcz z młodymi buraczkami, marchewką, fasolką szparagową i ziemniakami...dużo warzyw i wszystkie takie pachnące, kolorowe...wprost z ogródka

Moja Książka Kucharska
Kotlety z mięsa rosołowego i kaszy jaglanej 221

Kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu – kotlety z dodatkiem kaszy jaglanej. Inne przepisy na dania z mięsem rosołowym możecie znaleźć tutaj. Kaszę jaglaną ugotować

Bullio
Kotleciki z bobu 210

Sezon na bób na dobre się rozpoczął! Ja go uwielbiam! Zjadam go z łupinkami, gdyż po prostu najlepiej mi smakuje! Świetną propozycją są placuszki z bobu

Truskawkowa Fiesta
Surówka z rzodkwi z koperkiem 196

Polecam surówkę z letniej rzodkwi z dodatkiem koperku. Jest bardzo prosta i smaczna. Moja rzodkiew nie była bardzo ostra więc porządnie ją doprawiłam solą, pieprzem oraz

Monia miesza i gotuje
ZAPIEKANE ZIEMNIACZKI DO OBIADU 190

Dzisiaj polecam ziemniaczki pieczone w całości w piekarniku.Wystarczy tylko ponacinać ziemniaki doprawić ulubionymi przyprawami dodać masełka i zajadać :). SKŁADNIKI najlepiej średnie ziemniaki olej masło słodka papryka

Mała w garnku miesza
Gryczany makaron z kwiatami cukinii, pomidorkami i cukinią (Pizzoccheri con fiori di zucca, zucchine e pomodorini) 179

SKŁADNIKI 320 g makaronu gryczanego tzw. pizzoccheri  200 g pomidorków 2 cukinie 8 kwiatów cukinii 2 ząbki czosnku oregano s ó l, pieprz oliwa z

La grande e la piccola cuoca
Nowy pomysł na leczo! 234

Przepis na leczo z cukinii, młodych warzyw i cieciorki! Zapowiadany nowy przepis na leczo! Leczo robię na bardzo wiele różnych sposobów, zazwyczaj w zależności od tego

SMYKWKUCHNI
Słodko-pikantny kurczak z ananasem 204

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Kilka sk\u0142adnik\u00f3w, niewiele pracy i pyszne efekty. Tak w skr\u00f3cie mo\u017cna okre\u015bli\u0107 to danie

Mostek w kuchni
Placki porowe 236

Ten przepis to jedno z największych zaskoczeń tego roku ;) Pierwszy raz placki porowe jadłam w wegańskiej knajpie, zauroczona smakiem próbowałam znaleźć przepis idealny i w końcu

Czerwona Porzeczka
GULASZ Z JELENIA (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu) 263

Dziczyzna należy do tradycyjnej kuchni polskiej. Ceni się jej walory smakowe i odżywcze. Mięso zwierzyny łownej charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, mocnym ukrwieniem, niezwykle aromatycznym i

Ola la LCHF
Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina 198

Wyczesana lub rwana wieprzowina (ang. pulled pork ), to nic innego jak łopatka wieprzowa długo pieczona w niskiej temperaturze. Do tego stopnia, że po upieczeniu można ją

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa truskawkowa z domowym makaronem 219

Z pewnością każdy z Was ma swoje ulubione dania z dzieciństwa, które pamięta przygotowywane przez mamę lub babcię. Zupa truskawkowa jest takim moim daniem z lat

Podwójnaporcja
Grillowana cukinia z oregano i parmezanem 255

Cukinia przygotowana na grillu jest pyszna, soczysta i  bardzo aromatyczna. Z patelni grillowej jest równie smaczna. Teraz jest najlepszy cukiniowy czas. Bez dodatków jest rewelacyjna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z ryżem, melonem i szynką parmeńską (Insalata di riso, melone e prosciutto crudo) 208

Uwielbiam połączenie melona i szynki parmeńskiej, bardzo smacznej i szybkiej w przygotowaniu włoskiej przystawki. Smak jej skłonił mnie do przygotowania dania treściwszego, ale

La grande e la piccola cuoca
RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM 188

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250-300 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, mała

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania