obiad - 95112 przepisów (strona:3608/6341)

Farsz do pierogów z kapusty i grzybów 100

Pierogi z kapustą i grzybami to u mnie obowiązkowa pozycja na Wigilijnym stole. Zajadamy je z czystym czerwonym barszczem 😊    Składniki: -1 kg kapusty kiszonej

Kulinarne przemyslenia
Szinka ze suszōnymi tōmatami i octym balsamicznym (Szynka z suszonymi pomidorami i octem balsamicznym) 103

Bōłech ostatnio we Modenie we Italiji1, a właśnie tam rychtujōm2 słynny na cołkim świecie ocet balsamiczny: Aceto Balsamico di Modena. Czytołech, że Italoki3 czynsto bierōm [...] Artykuł

Chop w kuchni
Ryba faszerowana w galarecie 115

Ryba faszerowana w galarecie – klasyczne danie wigilijne. Zawsze zastanawiała mnie nazwa tego dania, bo tu tak naprawdę nic się nie faszeruje, tylko przygotowuje farsz, ale

Dorota Smakuje
Ryba po cygańsku 1459

Ryba po cygańsku to filety rybne w słodko-kwaśnym sosie pomiodoro-warzywnym. Ja w ten sposób przygotowałam filety z dorsza, ale można użyć innej, białej ryby

Danka Pichci
Kremowa zupa rybna z grzankami na Wigilię 108

  Wigilijna zupa rybna. Zupa rybna na Wigilię Wigilia Bożego Narodzenia to czas, gdy na naszych stołach królują tradycyjne dania, a wśród nich nie może zabraknąć

Moja Książka Kucharska
Naleśniki bananowe bez jajek 109

Naleśniki bananowe bez jajek – pyszne i proste do przygotowania, tanie. Sprawdzą się idealnie jeśli wykluczacie z diety jajka lub jeśli po prostu nie macie ich

Dorota Smakuje
ZUPA KREM Z DYNI BUTTERNUT Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 98

Prosta acz wykwintna zupa sezonowa z dynią, którą dla odmiany możecie podać na święta, nawet jeśli w Polsce tradycyjnie serwuje się czerwony barszcz lub zupę grzybową

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Śledzie z boczniaków 110

Śledzie z boczniaków to moja propozycja świątecznego dania w stylu wegetariańskim. Osobiście śledzie uwielbiam i jem je nie tylko na święta. Tak się składa jednak, że

Dorota Smakuje
Zakwas z buraków na barszcz 112

Zakwas z buraków na barszcz To już powoli ostatnia chwila by nastawić zakwas z buraków na barszcz wigilijny . Dobrze ukiszony zakwas potrzebuje ok 14 dni by

Dorota Smakuje
Sernik królewski z persymoną 109

Sernik królewski z persymoną to moja propozycja ciasta na święta. Sernik jest u mnie w rodzinie bardzo lubiany. To jedno z tych ciast, które zawsze jest

Dorota Smakuje
Sałatka owocowa Wieniec świąteczny 102

Sałatka owocowa Wieniec świąteczny Cześć kochani, witam was w grudniu. Na blogu publikuję już przepisy i inspiracje stricte świąteczne, by nastroić się i przygotować na te

Dorota Smakuje
Pyszne półkruche paszteciki z kapustą 100

Rate this post Pyszne półkruche paszteciki z kapustą Paszteciki to u nas nieodłączny element wigilijnego barszczu. Zdarza się jednak że tak za nimi tęsknią domownicy, że

Ogrodnik w podróży
Wigilijny karp w galarecie 130

Wigilijny karp w galarecie – sprawdzony przepis na przygotowanie tej ryby. Jakie ryby będą u was na wigilię? Czy jest u was zwyczaj podawania karpia właśnie

Dorota Smakuje
Filety z karpia w chrzanowej panierce - wigilijny przysmak w nowoczesnym wydaniu 102

  Filet z karpia panierowany. Filety z karpia w chrzanowej panierce - nowoczesna odsłona wigilijnego przysmaku Wigilia to czas tradycji, ale także okazja do eksperymentowania z klasycznymi

Moja Książka Kucharska
Parzenie kapusty na gołąbki w mikrofali 116

Parzenie kapusty na gołąbki w mikrofali to kolejny sposób na to by zmiękczyć kapustę zaraz po tradycyjnym parzeniu jej we wrzątku . Lubicie gołąbki? Ja bardzo! I

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania