obiad - 95112 przepisów (strona:3246/6341)

Krótka seria - Wrocław - Masala Grill & Bar 239

więc cena tego piwa i tak by nie grała roli... O tak, było zimne. Podsumowując? Wyszedłem zły i po części oszukany. Bo jak można oczekiwać zadowolenia od klientów za obiad rzędu 40 zł (a nie brałem dodatków typu ryż) za porcję wielkości kaszki dla niemowlaka? Nie dość, że wielkością danią zostałem wręcz porażony (w szczególności ilością mięsa w daniu mięsnym

Right Behind The Kitchen
Chłodnik z jajkiem w koszulce na upalne dni 216

upalnych dniach nie mam apetytu na nic ciężkiego, gorącego do jedzenia. I powracam myślami  właśnie   do Polańczyka, do chłodnika, który jest rewelacyjną alternatywą jako obiad w gorące i bezlitościwe dni. Chłodnik z jajkiem w koszulce na upalne dni W przepisie, który otrzymałem od właścicielki restauracji jest botwina, czyli młode liście i korzeń buraka ćwikłowego. Niemniej jednak można zrobić

Right Behind The Kitchen
Trójmiasto po trosze - Gdańsk 217

ilości. Jedyny plus w ogromie minusów to Pani kelnerka, która była uprzejma mimo naszych uwag. No ale dla miłej obsługi to można i do McDonalds’a pójść, a na obiad do babci… Browar Piwna, ul. Piwna 50/51 Jak to mówią – w marcu jak w garncu, kwiecień plecień, bo przeplata trochę zimy, trochę lata. A w lipcu? Kurna, w lipcu jest

Right Behind The Kitchen
Oktoberfest w Lublinie? 257

obsługa, uśmiechnięta, potrafiąca opowiedzieć o swoich produktach (i w dodatku prawie same panie z ciekawą aparycją ;)  Po czwarte - jedzenie wyglądało naprawdę smacznie. Błędem z mojej strony było jedzenie obiadu w domu, ponieważ skusiłbym się z pewnością na jakąś goloneczkę, żeberka i ziemniaczki - czyli wszystko co pasuje do złotego trunku. A to wszystko w przystępnych cenach na każdą kieszeń

Right Behind The Kitchen
Włosko-polskie risotto ze świeżym pstrągiem i kurkami 200

osobę. Z racji tego, że podczas gotowania ryż zwiększa swoją objętość warto wziąć największą patelnię jaką mamy pod ręką. Mając na uwadze fakt, że przygotowywałem obiad dla czterech osób, smażyłem równocześnie na dwóch dużych patelniach. Po prostu jest wygodniej nam gdy mamy większą swobodę ruchu w wybranym przez nas sprzęcie. Działamy. Roztapiamy masło, dodajemy łyżkę oliwy, smażymy cebulę oraz kurki

Right Behind The Kitchen
Bardzo Dobre Maniery - świetna inicjatywa Polskiego Czerwonego Krzyża 236

dalszą konsumpcję. Druga - skrzyżować sztućce na talerzu - tym samym damy sygnał kelnerowi, iż może doliczyć 5 zł do naszego rachunku. Restauracja pieniądze te przekaże do PCK na ciepły obiad dla jednego z wielu głodnych dzieciaczków. Genialne w swej prostocie! Jak podaje PCK ponad 700 000 dzieci w Polsce nie jada codziennie ciepłego posiłku.  Dlatego, restauratorzy, przyłączajcie się do Akcji

Right Behind The Kitchen
Studencie, gdzie na piwo w Lublinie? 220

piwo przez lokalny browar w cenie 6,5 za 0,3 zł (3 rodzaje smaków). Pozostała oferta piwna od 6,5 do 10 zł. Mimo tego miejsce raczej na obiad niż na dłuższe spotkanie przy piwie.  Gramofon - %% Duże piwo lane już od 6 zł, butelkowe w cenach 7 - 10 zł. Za typowe zimne przekąski do piwa zapłacimy

Right Behind The Kitchen
Kurczę pieczone według Hestona Bluementhala 184

Blumenthal - proste 3 etapy i po sprawie. I wiecie co? Odrobina intuicji oraz wskazówki Hestona i kurczak wychodzi właśnie soczysty, dopieczony. Podać takiego ptaka można po prostu w niedzielny obiad jak i na kolację. Kurczę pieczone według Hestona Bluementhala I etap - namaczanie kurczaka w słonej wodzie W dużej misce lub garnku przygotowujemy słoną wodę - 60 gram soli na 1 litr

Right Behind The Kitchen
St. Valentino Chleb i Wino w Konopnicy koło Lublina 255

deser. To uczucie sprawiło, że zacząłem się zastanawiać kiedy następnym razem tutaj przyjadę. No bo  pomimo kilku wpadek  dania były dobrej jakości w akceptowalnej cenie. Na niedzielny obiad w małym gronie albo z duża ekipą nie trzeba zawsze cisnąć na lubelskie Stare Miasto - można szukać lokali podobnych do Valentino - na obrzeżach miasta, z miejscem parkingowym i najważniejsze

Right Behind The Kitchen
Sandłicz z indykiem na ostro - z musztardą Dijon, sosem BBQ i papryczką chilli 206

Przychodzi taka wieczorowa pora kiedy jest się po prostu głodnym. I nie mamy ochoty na zwykłą kanapkę – zimną kanapkę z czymś tam. Podgrzewać obiad, który zjedliśmy kilka godzin wcześniej? Eh, nuda. Ale jeśli wcześniej kupiliśmy kawał piersi z indyka i widzimy, że zostało nam co nie co tej surowizny, kilka warzyw i pieczywo – to można zmajstrować swój własny wieczorny fast

Right Behind The Kitchen
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 189

naprawdę okazałe! Austriacy pomyśleli o tych, którzy nie wcisną takiej porcji - w lokalu dostępne są, jak serwetki, duże arkusze papieru do pakowania niezjedzonych kotletów - genialna rzecz! Oczywiście do obiadu należy zamówić lokalne piwo. Uliczne jedzenie w Wiedniu Jeśli komukolwiek będzie mało po sznyclu ma mnóstwo okazji aby zjeść coś na świeżym powietrzu. Wiedeń to miasto tętniące życiem kulinarnym. Podczas rozmaitych

Right Behind The Kitchen
Placuszki z cukinii i marchewki ze słonecznikiem 206

proste w przygotowaniu, błyskawicznie znikają z  talerza. Świetnie smakują z dipem jogurtowo-paprykowym zarówno  na ciepło i na zimno. Nadają się na śniadanie, obiad, kolację lub przekąskę. Bardzo fajnie sprawdzają się jako zamiennik ziemniaków, frytek lub makaronu. Smacznego! Składniki (15 placuszków): 2 cukinie 1 ziemniak 1 marchewka

Pora na pora i pomidora
RECENZJA PATELNI GRANITOWEJ GŁĘBOKIEJ BALLARINI LUCCA Z DWOMA UCHWYTAMI I KONKURS 176

chodzi mi tu o męża, który od czasu do czasu wejdzie do kuchni, podniesie pokrywkę i zamiesza coś tam w garze, no bo przecież sprawdzić trzeba co na obiad będzie. Nie chodzi mi też o dziecko, które pomoże Wam pokroić warzywa na sałatkę, ani o kota (czy psa) który posprząta wszystko co spadnie na podłogę ;) Liczą się sprzęty. Chciałam się

Kuchnia w opałach
Zupa jarzynowa-jesienna 215

Pozostając w temacie zup... W moim domu najlepszym powodzeniem cieszą się zupy gotowane na mięsie, kościach.. Ja też je lubię, ale nie mogę i nie

Kolorowy Przepisownik
RISOTTO Z SUSZONYMI GRZYBAMI 282

ucztą dla podniebienia.  Zapach, który unosi się w domu podczas jego przygotowywania jest obłędny, a od samego risotto ciężko się oderwać. Takie risotto to świetny pomysł na codzienny obiad, ale również na proszoną kolację. Ze względu na dostępność suszonych grzybów możecie je podawać przez cały rok, a w sezonie wykorzystać świeże grzyby. Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI (na około

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania