obiad - 94612 przepisów (strona:3065/6308)

Papryka w słoikach 188

Marynowana Papryka Idealna do obiadu, na przekąskę i kiedy przyjdą goście z prezentem ;) Składniki: 3 kg papryki czerwonej ziele angielskie liść laurowy olej gorczyca czosnek Zalewa: 9 szklanek wody 1,5 octu 10 % (1 szklanka jeżeli wolimy mniej octowe ) 2 łyżki soli 5 łyżek cukru Wykonanie:   paprykę oczyszczamy, usuwamy ziarna i części zielone. Kroimy w ósemki lub w dowolną

W Moim Magicznym Domu
duszona kapusta czerwona... 170

wlać wodę, ocet, przyprawę w płynie i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty, wsypać pieprz mielony i mąkę, szybko wymieszać do zagęstnienia kapusty - kapusta jest smaczna jako dodatek do obiadów różnych............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pikle wg Jamiego Olivera 296

Jamie Oliver propagator zdrowego jedzenia i nie marnowania jedzenia zaproponował taki sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Po kilku dniach pikle gotowe a można je wykorzystać jako dodatek do obiadu albo zajadać same bo są wyborne. Pikle wg Jamiego Olivera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wieprzowa polędwiczka w musztardzie i białym winie 198

szpinaku swierzego badz mrozonego  **************************************** Po 10 minutach wrzucamy nasza poledwice w naczyniu żaroodpornym smarujac olejem jasminowym  I w sumie po 30 minutach wyciagamy nasz pomysl na obiad z pieca w miedzyczasie podgrzewamy sos i finito  Koperek do ozdoby i prazone pieczarki  Smacznego

Viola cooks with passion
Filety-Ryba 171

Zazwyczaj w każdy piątek u mnie jest ryba na obiad ,uwielbiam. Składniki: 800 dag.ryby dowolne filety 2 jajka (rozklepane) mąka sól,pieprz, ziemniaki, olej Sposób: Przyprawiamy rybę solą,pieprzem i moczymy w jajku. Następnie obtaczamy mąką ,i smażymy na rozgrzanym oleju wcześniej posypujemy olej szczyptą soli dzięki temu ryba nie powinna strzelać na patelni . Smażymy na złoty kolor Ziemniaki

Viola cooks with passion
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem sosem koperkowo-śmietankowy i parmezanem 165

ViolaPassion Długa nazwa Ale jak długa, tak pyszna. Wtorek zalatany,brak czasu na co kolwiek wiec i  szybki obiad dla mojej rodziny . SKŁADNIKI: (6-8 osób) około  1 kg piersi z kurczaka 1 brokuł ugotowany 5 większych pieczarek 1 kulka mozzarelli 1 pęczek 1 świeży koperek posiekany 400 ml. rzadkiej śmietany Boczek plastry  (wedle uznania ) Nie musimy

Viola cooks with passion
Leczo z cukinią papryką i kiełbaską 164

ViolaPassion Pomysł na zdrowy szybki obiad . Przepisów na Leczo jest całe mnóstwo ten przepis nie jest oryginalny Węgierski My Polacy zawsze dodajemy coś od siebie ;-) Składniki: (6 +) 0.5 kg kiełbasy i boczku wędzonego 3 cukinie 3 słodkie papryki żółta, pomarańczowa ,czerwona 1 cebula czerwona i jedna biała 300g pieczarek malutkich 5 listków laurowych 2 kostki rosołowe 1 litr wywaru

Viola cooks with passion
Surówka z czerwonej kapusty 209

ViolaPassion Bardzo ważna część do każdego obiadu surówka. Bez niej nasze danie byłoby nie kompletne. Dziś chciałabym wam pokazać wam surówkę z czerwonej kapusty z majonezem. Składniki: Główka mała czerwonej kapusty 1 średnia cebula 1 marchew pieprz ziołowy sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 3 łyżki majonezu Sposób: Kapustę kroimy na pół i na 3 Kroimy drobno

Viola cooks with passion
Pierogi z truskawkami na musie śmietanowo-truskawkowym 156

Pierogi na słodko. Lubię zjeść ale nie lubię robić . Naprawdę nie powinnam do tego się przyznawać ale tak jest. Natomiast czasem brak jest pomysłów na obiad ,zdarza mi się to rzadko ale miewam dni gdzie brak jest koncepcji, pomysłu. Przecież jestem taka jak Ty . Wtedy muszę wrócić do tradycyjnych dań, które bardzo rzadko lądują na moim stole. Składniki: 500g mąki

Viola cooks with passion
Amerykański makaron z serem i mięsem – mac & cheese 312

kolanek (na przykład chifferi, piccolini, pipette rigate), ulubione mięso mielone (najlepiej pasuje wołowina, ale nie będziemy się upierać), ser (mozzarella albo cheddar), sos pomidorowy marinara, odrobina przypraw i przepyszny obiad w stylu comfort food gotowy. Amerykański makaron z serem i mięsem – mac & cheese choć tak prosty doczekał się specjalnych wersji przygotowywanych przez najlepszych szefów kuchni. Składniki

Pociąg Do Kuchni
Kalafior w słonej zalewie 1148

przygotowany kalafior przyda się zimą jako dodatek do zup i obiadów.     Składniki na ok. 8-10 słoików 0,6 l: -4 średnie kalafiory -4 l wody -6 łyżek soli Kalafiory oczyszczamy i opłukujemy  zimną wodą. Dzielimy na mniejsze części. Sparzamy we wrzątku przez 2 minuty, ale nie gotujemy. Odławiamy. Układamy w słoikach i zalewamy wrzącą zalewą, przygotowaną

Maminek kulinarny
Kiełbasiany gulasz z warzywami 195

Bardzo szybki obiad z tego co mamy w lodówce! Możemy dodać dowolne warzywa i będzie pysznie! 1 cebula 4 kiełbaski śląskie 1/2 czerwonej papryki 8 pieczarek 3 marchewki 1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki 4 łyżki natki pietruszki 3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu 1 szklanka bulionu warzywnego Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym

VioletoweKucharzenie
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 215

Bardzo zdrowa rolada z kurczaka z warzywno serowym nadzieniem. Jest idealna do obiadu na ciepło, jak i na zimno np. na kanapki. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 200 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka) 100 g żółtego sera Oliwa z oliwek Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy

VioletoweKucharzenie
Zupa z soczewicy z wolnowaru 179

pozostają jędrne. Jest to urządzenie jeszcze słabo rozpowszechnione w Polsce, chociaż coraz częściej sięgają po nie osoby, które zdrowo się odżywiają. Kolejną zaletą wolnowarów jest to, że możemy wstawić obiad, ustawić czas gotowania np. na 8-9 godzin i iść do pracy lub na zakupy, a po powrocie mamy gotowy, pachnący posiłek. Na blogu pojawi się więcej przepisów z wykorzystaniem

kuchnia doski
“Pysznie dla rodziny i przyjaciół”-recenzja 157

niż myślisz. Wystarczy, że zamiast 12 dań jak na Wigilię przygotujesz przystawkę, danie główne i deser wg. gotowego menu zaproponowanego przez Joannę Drzazgę. Autorka ma doświadczenie w wydawaniu proszonych obiadów, ponieważ jest żoną dyplomaty. Każdy zestaw jest dobrany, żeby tworzyć zbilansowaną całość, jest prosty, często można go przygotować poprzedniego dnia lub na kilka godzin przed wizytą gości, żeby nie musieć

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania