obiad - 95112 przepisów (strona:2759/6341)

Kopytka ze szpinakiem 217

dowolnym kształcie. Gotowe kluchy wrzucać na osolony wrzątek i gotowac ok 2 minuty od wypłynięcia. Takie zielone kopytka można zajadać same np. polane masełkiem lub podać jako dodatek do obiadu

Monia miesza i gotuje
Makaron z pesto i szparagami 194

Prosty do przygotowania makaron z pesto bazyliowym i szparagami to pyszny obiad lub kolacja na ciepłe wiosenne i letnie dni. Lekkie i bardzo sycące danie. Przygotowanie zajmuje tylko tyle czasu, ile potrzeba na ugotowanie makaronu.  Pesto z bazylii jest bardzo łatwe do przygotowania. W połączeniu z makaronem tagliatelle i zielonymi szparagami rewelacyjnie smakuje, a sam wygląd zachęca do jedzenia

Kuchcik gotuje
Surówka Z Marchwi Z Jabłkiem I Orzechami 172

Dzisiaj podsuwam Wam pomysł na pyszną, prosta i smaczną surówkę do obiadu :) Składniki na dwie osoby: 2 obrane, średnie marchewki 1 jabłko 1-2 łyżki pokrojonych na kawałki, orzechów włoskich 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 12-18 % lub jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i cukru ewentualnie szczypta białego pieprzu 1. Marchew ścieramy na drobniejszych oczkach

Gotowanie...to proste !
Przepis #144 Waniliowe naleśniki (najlepsze na świecie!) 224

Witajcie, najprostszy a zarazem jeden z najszybszych sposób na obiad? Naleśniki a najlepiej budyniowe , które ostatnio cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem. Do ciasta warto dodać odrobinę ekstraktu waniliowego lub migdałowego co nada pięknego zapachu naleśnikom. A z czym zjeść? Najlepiej z tym czy lubicie najbardziej!;) Wartości odżywcze (bez dodatków): 295 kcal

Health-Fit-Life
Prosty przepis na zielone szparagi: Risotto szparagowo-pieczarkowe 237

Szparagi są piękne, ale czasem wprawiają w zakłopotanie. Widzimy je dość krótko na półce w warzywniaku, więc kiedy się pojawią to nie zawsze jesteśmy w stanie

Wiszniówka
Łosoś smażony ze szparagami i suszonymi pomidorami 247

SKŁADNIKI:                            ok 7 szt. zielonych szparagów  3 suszone pomidory ząbek

Atlas Smaków
Pomidorowo - paprykowy chłodnik z nutką ostrości 146

Orzeźwiający, chłodzący, letni pomysł na obiad w upalne dni. Chłodnik z bombą witaminową, w którym słodki smak dojrzewających w słońcu pomidorów idealnie komponuje się z ostrością papryczki. Składniki: 750g pomidorów 1 czerwona papryka 1 ogórek 1/2 małej papryczki chilli 1 cebula 100ml wody mineralnej niegazowanej 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny garść świeżej bazylii 2 łyżki oliwy extra

Szalona Kuchnia Eweliny
Przepisy na potrawy ze szparagów 232

przygotować aby były smaczne. Wbrew pozorom przygotowanie samych szparagów nie jest trudne i z całą pewnością nie potrzebujecie do nich innych dodatków. Świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad czy kolację. Nasze propozycje… Jak przechowywać szparagi Sprawdź kolejne przepisy… Artykuł Przepisy na potrawy ze szparagów pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
sałatka z brokułem i jajkiem, fetą 267

Polecam jako obiad do pracy! Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Sałata i makaron z zielonymi szparagami, czyli pomysły na szybki obiad. 189

tygodniu jedzenie ma się pojawić na stole w 30 minut od mojego powrotu do domu.  Najczęściej jestem bardzo głodna i nie mam cierpliwości na długie czekanie na obiad. Aby było szybciej i oszczędniej szparagi gotowałam razem z makaronem. Te dania powstały z tego co akurat miałam pod ręką. Obie potrawy mają dwie lekko zmienione wersje, bo u mnie

Codziennik Kuchenny
Tarta po włosku z wołowiną i pomidorami 195

Pachnąca latem tarta w stylu włoskim. Syta, z mięsem, warzywami i serem. Idealna na śniadanie, obiad czy kolację. Na talerzu prezentuje się elegancko, zwłaszcza w towarzystwie świeżych ziół. Składniki (4 porcje) Ciasto -200 g mąki pszennej (ok. 1 i 1/3 szklanki) -100 g masła -1 żółtko -łyżka śmietany 18% -łyżeczka cukru -1/3 łyżeczki proszku do pieczenia -szczypta soli Farsz

Zielona Kuchnia
Kawowa panna cotta 201

Uwielbiam maj, bo coraz więcej czasu zaczynam spędzać na zewnątrz (oj tak, jestem ciepłolubna). Sobotnie obiady przy grillu z rodziną i znajomymi oraz śniadania pod chmurką cieszą mnie wyjątkowo. Moja babcia zawsze słusznie powtarzała, że “na dworze wszystko smakuje lepiej”. Upał w bloku potrafi być nieznośny, dlatego zaraz po przebudzeniu zapakowaliśmy śniadanie w koszyk i udaliśmy się

Poezja smaku
ŻEBERKA GARAM MASALA 197

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT  (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki podstawowe: 60-70 dag żeberek

JejKuchnia
Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą 169

uniesieniach zieleni :) Końcówki zielonych szparagów, ziemniaki i dymka niosą podniebieniu smaki wiosny, mięta orzeźwia i uzupełnia smaki razem z prażonymi płatkami migdałów. Całość stanowi pyszną i kremową propozycję na obiad lub przystawkę ;) Koniecznie spróbujcie, bo szkoda marnować tyle szparagowego smaku i właściwości! Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą Potrzebujesz: końcówki szparagów z 1 pęczka 3 średnie ziemniaki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szaszłyki rybne z przyprawą curry 188

Zostało mi od wczoraj trochę łososia. Nie chciałam znowu robić go w ten sam sposób więc wyczarowałam coś takiego. Z tym jogurtowym dipem wyszło bardzo dobre

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania