obiad - 94612 przepisów (strona:2531/6308)

Risotto z kurczakiem 125

Zapraszam po super pyszne risotto z kurczakiem i kolorową papryką. Przepis na risotto z warzywami będzie świetnym pomysłem na obiad. Jest proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. Możesz je robić przez cały rok. - świetny pomysł na danie z ryżem - szybko, pysznie i bardzo kolorowo - to risotto polecam pakować do pracy

AniaGotuje.pl
PASZTET Z CIECIERZYCY I CZERWONEJ SOCZEWICY 151

smaku pasztet z kaszy jaglanej, czerwonej soczewicy i korzeniowych warzyw. Dobrze trzymający formę i bardzo podzielny. Najlepszy na kromce pełnoziarnistego chleba lub opieczonej pszennej bułeczce.  Można podać na obiad, np. z mizerią z ogórka, sałatką grecką lub sosem tzatziki. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce, obsmażamy, a następnie dodajemy suchą kaszę i soczewicę, zalewamy bulionem

cool and minty
Kompot wieloowocowy 72

dzisiejszych czasach rzadko sięgamy po kompoty. Wyparły je sztuczne, kolorowe, słodzone napoje gazowane i niegazowane kupowane w sklepach. A kiedyś taki pyszny kompot owocowy często był podawany do obiadu. Najczęściej gotowały je nasze mamy czy babcie w sezonie letnim, kiedy było pod dostatkiem świeżych owoców. Ja staram się podtrzymywać tradycję gotowania kompotów i przygotowuję je zarówno ze świeżych owoców latem

Waniliowe Improwizacje
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną 109

pieczywem. Jest gęsty, rozgrzewający i sycący. W sam raz na sezon jesienno - zimowy. Robi się go łatwo, choć potrzeba trochę czasu i kilku czynności, ale jak przy większości obiadów. Może ktoś skorzysta z tego przepisu. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2kg szynki wieprzowej 2 marchewki 3 mniejsze cebule 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego 0,5szkl. suchej kaszy

Waniliowe Improwizacje
Drożdżowe naleśniki lwowskie 178

kuchni lwowskiej. Ten przepis kultywowany przez nasze babcie nie stracił nic na swoich walorach smakowych. Pulchne, miękkie, delikatne naleśniki drożdżowe z dżemem wiśniowym i morelowym to idealny deser, pyszny obiad czy śniadanie. Naleśniki drożdżowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Indyk pieczony 121

Dzień dobry :-) Pyszny pieczony filet z indyka. Idealny na kanapki i na ciepło na obiad. Przepis pochodzi z książki "Wędliny domowe". Mięsko wychodzi pyszne i delikatne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: około 1 kg filetu z indyka 2 łyżki octu winnego 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz 1. Fileta natrzeć solą, pieprzem

kruche babeczki
Makaron w cukiniowo-serowym sosie z brokułami 114

Fajna alternatywa na bezmięsny obiad. Makaron w sosie cukiniowo-serowym z dodatkiem ugotowanych różyczek brokuła. Bardzo smaczny. 400-500 g ulubionego makaronu 1 brokuł 1 cukinia 1 duża cebula 1 kulka mozzarelli xxl około 50-70 g tartego sera cheddar 180-200 g serka topionego śmietankowego 400 ml kremówki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki zioła prowansalskie gałka muszkatołowa sól, pieprz

Smaki Na Talerzu
Wegański Mac&Cheese – makaron z serem 112

Mac&Cheese to jedno z najpopularniejszych dań krajów anglosaskich, które oznacza makaron z serem. Podaje się je na różne sposoby – jako sos serowy wymieszany

Be Fit Be Strong
Wegańska pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów – przepis 113

pomocy przygotować kanapki. Wystarczy posmarować nią ulubione pieczywo, a następnie posypać prażonymi ziarnami słonecznika i pestkami z dyni. Można też, wykorzystać ją do naleśników – zarówno takich na ciepło, na obiad, jak i takich na zimno, na przykład w formie roladek do lunch boxa. Będzie również idealna do wytrawnych gofrów, tostów lub warzywnych placuszków. Śmiało można z nią eksperymentować! Smacznego

Okiem Blondynki by McBlondi
Naleśnikowe cannelloni z boczkiem i szpinakiem 130

pestka, a zapiekane trwa tyle ile czasu trzeba aby sos się zarumienił. Wielokrotnie przygotowane, przetestowane na rodzinie, chwalone i zjadane do ostatniego naleśnika – nie ma lepszej rekomendacji na obiad. Składniki (na 2 duże porcje): szklanka mleka 1/2 szklanki wody 1,5 szklanki mąki i kilka łyżek do ewentualnego dodania 1 duże jajko 3 łyżki oleju szczypta soli Na nadzienie

Smaczna Strona
Grillowane awokado z fetą i pomidorami 88

jest właśnie grillowane awokado z fetą i pomidorami. Szybkie i proste w przygotowaniu, a co najważniejsze – bardzo sycące. Idealne na śniadanie, ale również jako przekąska, czy dodatek do obiadu. Spróbujcie! Składniki na 2-4 porcje: – 2 awokado – 1 mały pomidor – 50g sera Feta – 1/4 czerwonej cebuli – 1 łyżeczka oliwy – sól, pieprz Awokado kroimy

Be Fit Be Strong
Czym przyprawić łososia 136

ekskluzywną i bardzo drogą, którą można było przyrządzać tylko na specjalne okazje. Z biegiem czasu stał się bardziej dostępny i coraz częściej gościł na naszych stołach, nawet jako codzienny obiad. Łosoś choć jest jedną z najtłustszych ryb, posiada wiele składników odżywczych. Dostarcza organizmowi białko, kwasy omega-3, potas, jod, a także witaminy A, B, C, D i E. Warto wprowadzić

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Owsiane lane kluseczki na mleku 107

jednych zmora dzieciństwa, a dla drugich smakołyk i sentyment, bo przygotowywana przez ukochaną mamę lub babcię. U mnie w domu zupy mleczne w różnej postaci jadało się na śniadanie, obiad czy podwieczorek. Zupą mleczną nazywamy różne potrawy przygotowane na mleku. Mogą to być zacierki na mleku, lane kluseczki, zupa mleczna z makaronem i owocami, lub sokiem owocowym. ile domów tyle

Waniliowe Improwizacje
Zakwas z buraków czerwonych 75

ZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH – ZAKWAS BURACZANY – NA BARSZCZ CZERWONY Dobroć barszczu zależy głównie na świeżym kwasie burakowym – Lucyna Ćwierczakiewiczowa , “365 obiadów” , 1905 r. W duchu tradycji postanowiłam zrobić kwas buraczany według staropolskich receptur. Zakwas przygotowałam ze starego przepisu, ale skorzystałam z dobroci i dostępności współczesnych gadżetów kuchennych, o czym poniżej… Składniki Słój o pojemności

Tajemnice Smaku
Smaki Gdańska w jeden dzień 91

wszystkie jego zakątki. Ale nawet w tak krótkim czasie miasto może dostarczyć mnóstwo wrażeń, zarówno wzrokowych, jak i smakowych. Przewodnik kulinarny SMAKI GDAŃSKA pomógł nam w wyborze miejsca na obiad i kolację. Wybór restauracji dostosowaliśmy do naszych preferencji smakowych, ale również do usytuowania ich na szlaku naszego zwiedzania. Pierwsza restauracja, którą odwiedziliśmy to ZAFISHOWANI , ryby, ryby i jeszcze raz ryby

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania