obiad - 94612 przepisów (strona:2298/6308)

Surówka obiadowa z sałaty rzymskiej 622

sałaty rzymskiej jest szybka w przygotowaniu. Kilka składników, chwila krojenia, mieszania i gotowe. Taka surówka idealnie pasuje do drugiego dania. Ja przygotowałam niewielką porcję, bo zawsze podaję do obiadu kilka różnych surówek. Wy śmiało możecie zwiększyć ilość składników i przygotować jej większą ilość. Kto się skusi na taką surówkę z sałaty rzymskiej? Składniki: (na małą porcję, ilość można zwiększyć

Słodkie okruszki
Frittata z batatem i szpinakiem 95

Frittata upieczona z jajek z dodatkami jest idealnym śniadaniem ale nie tylko. To może być też samodzielny obiad czy kolacja, który podasz z sałatką i możesz się delektować pysznym posiłkiem. Ta frittata ma w sobie wiele ciekawych smaków. Słodycz upieczonego batata, słoność fety, wyraźny smak szpinaku. Zobacz przepis jak prosto ją zrobić. Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu? Zaobserwuj mnie

nietylkopasta.pl
Syrniczki z patelni 97

twarogu. Wystarczą 3 proste składniki i syrniczki gotowe. Uwielbiam je! To takie moje wspomnienie dzieciństwa. Podobne syrniki robiła moja mama. Twarogowe placuszki są idealne na śniadanie, kolację, a nawet obiad (jeśli przygotujemy ich większą ilość). Syrniczki można podać same, oprószone cukrem pudrem, z owocami, a nawet z porcją jogurtu. Mojej rodzinie smakują najlepiej podane z cukrem pudrem. Tak prosto

Słodkie okruszki
Wytrawne gofry z szynką i serem 192

naprawdę fenomenalnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej zaprezentuję Wam szybki i prosty przepis na pyszne gofry wytrawne, które z pewnością Wam posmakują. Można je przygotować na śniadanie, obiad, kolację, a nawet jako ciepłą przekąskę na domową imprezę. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA WYTRAWNE GOFRY Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepiski.pl
Sos pieczarkowy 92

przy tej kasie, że może się jakoś szybko pogodzą, albo jakiś sprzedawca przyjdzie na zamianę, bo inaczej to tych pieczarek nie kupię i przepisu na bloga nie będzie i obiadu na jutro tym bardziej nie będzie. Niestety zamiast kasjera przyszedł gdzieś z tyłu sklepu ochroniarz. Popatrzył na mnie, na te rozjebane po całej podłodze flaczki i powiedział, że po pierwsze

Marder&Marder Manufacture
Krem z groszku z serkiem topionym 105

Krem z groszku z serkiem topionym szykuję bardzo często jak mają przyjść odwiedzić nas znajomi. Przygotowanie tej zupy jest bardzo szybkie. Krem z groszku możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 112

podane z kwaśną śmietaną, z wędzonym łososiem czy w wersji z sałatką, hummusem i jajkiem sadzonym. Tym razem przygotowałam dla Was wersję która może być idealną propozycją także na obiad. Sycący sos pieczarkowy ze śmietaną będzie tu idealnym dodatkiem! Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu? Zaobserwuj mnie w mediach społecznościowych. Zajedziesz mnie na  Facebooku ,  Instagramie ,  Pintereście

nietylkopasta.pl
Placki warzywne z jajem sadzonym 94

Placki są usmażone według pomysłu Jakuba Kuronia. Placki są pożywne, pachnące, idealne na obiad czy śniadanie. Polecam spróbujcie i przepadniecie. Placki z warzyw. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka z kurczakiem 73

Zapiekanka z kurczakiem i makaronem to świetny pomysł na pyszny i bardzo prosty obiad dla całej rodziny. Zapraszam po mój ulubiony i sprawdzony przepis na to sycące danie. - tylko niezbędne składniki - idealna do późniejszego podgrzewania - dokładny opis wykonania wraz ze zdjęciami

AniaGotuje.pl
Pieczeń rzymska 85

Pieczeń rzymska smakuje na ciepło i na zimno. Podaję ją często kiedy przychodzą do nas goście ;) Jest dość prosta w wykonaniu i baardzo smaczna. :)

Prosty przepis na
Zupa z soczewicą i ciecierzycą w stylu marokańskim 88

pyszna zupa należy do tych dań którymi swobodnie nasycisz się bez podawania kolejnego dania. To zatem super propozycja na obiad oraz kolację na ciepło. Dodałam do niej zarówno soczewicę jak i ciecierzycę już gotową, ugotowaną, choć możesz pokusić się o jej ugotowanie wcześniej z suchego produktu. Możesz przygotować też wegańską wersję tego dania. Użyj wtedy bulionu warzywnego a tradycyjny gęsty

nietylkopasta.pl
Pstrąg tęczowy w marynacie czosnkowej 72

osuszamy. Czosnek obieramy, siekamy drobno i mieszamy z oliwą oraz solą i pieprzem. Nacieramy nasze płaty i odstawiamy na kolka godzin do lodówki (najlepiej zrobić to rano i do obiadu niech postoi) Układamy płaty w brytfance. Po około 15 min. pieczenia posypujemy ziarnem słonecznika. Zapiekamy łącznie około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest

Latosiowydom