obiad - 94612 przepisów (strona:221/6308)

Lava cake, czyli czekoladowy fondant 143

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Obiad gotowy
Bajaderki w czekoladzie 133

Stałam kiedyś przy witrynce w pewnej cukierni. Jakiś pan długo się przyglądał sernikom, szarlotkom, kremowym chmurkom oraz innym smakowicie wyglądającym wypiekom, aż zapytał sprzedawczynię, co to

Obiad gotowy
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 150

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
CZOSNKOWY SCHAB GOTOWANY W MLEKU 205

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku z dużą ilością czosnku. Bez konserwantów i innych zbędnych dodatków - tylko mięso, czosnek i naturalne przyprawy. Nie jest też przesolona

Kuchnia MagdaLeny
HERBATY NATURALNE PURE LEAF 142

Żyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki. Zwracamy

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 240

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 138

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów

Kuchnia MagdaLeny
BABKA MARCHEWKOWA Z KARMELEM 194

Pomysł na babkę wielkanocną... znane i lubiane ciasto marchewkowe w formie babki, z domowym karmelem oraz płatkami migdałowymi. Jest tak pyszna, że znika w tempie ekspresowym

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK SADZONE JAJKO 140

Sernik na zimno z połówkami brzoskwiń i galaretką krystaliczną z wyglądu przypominający sadzone jajka to idealna propozycja na Święta Wielkanocne. Masa sernikowa wykonana jest z

Kuchnia MagdaLeny
Kulicz twarogowy 154

  Wielkanoc w tym roku przypada późno, a to oznacza, że mamy więcej czasu na przemyślenie wielkanocnego menu i wypróbowanie nowych przepisów. W zeszłym roku zamiast

Obiad gotowy
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 249

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 167

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Korniszonki
Kurczak z grilla 138

Obiad z kurczakiem Dania z kurczaka smakują praktycznie wszystkim. Drób jest bardzo smacznym mięsem, nietłustym o delikatnym smaku, nie wymaga on specjalnych zdolności kulinarnych, żeby przygotować z niego smaczny obiad. U nas potrawy z kurczaka pojawiają się naprawdę często i jak do tej pory nam się nie znudził, bo przygotowuję go na wiele sposobów. Przepis na kurczaka: Kurczak po hiszpańsku(...)czasu kiedy go nabyłam - codzienność, taka bardzo smaczna codzienność, która chyba nigdy nam się nie znudzi. Zaczynając od śniadania, bo można w nim przygotować przepyszne panini, poprzez obiad i kończąc na kolacji. Te 1300 Wat jakie kryją się w tym niepozornym urządzeniu to wielka moc! Niedługo podam Wam kolejne przepisy z wykorzystaniem grilla elektrycznego. A tymczasem, życzę smacznego! Wioleta Gargula

MamaOskarka
NALEŚNIKI Z SEREM POD PIERZYNKĄ BISZKOPTOWĄ 173

Lubicie naleśniki? To mam dla Was oryginalny pomysł na deser z naleśnikami w roli głównej... czekoladowe naleśniki z serem zapiekane pod pierzynką biszkoptową z malinami. To

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #29 - KEFIR 151

Kefir należy to fermentowanych napojów mlecznych. Powstaje w wyniku fermentacji mleka przy użyciu odpowiednich szczepów bakterii i drożdży, tzw. ziaren kefirowych. Ma wyrazisty, kwaskowaty smak i

Kuchnia MagdaLeny