obiad - 94612 przepisów (strona:2029/6308)

Kotlety pożarskie 226

bojara rosyjskiego. Sekret smaku kotleta pożarskiego tkwi w rodzaju mięsa i… maśle. Kotlety przyrządza się się z mięsa drobiowego." Kotlety są miękkie, soczyste i delikatne. Doskonale sprawdzą się na obiad dla dziecka, ale i nie tylko. 400-500g mięsa mielonego drobiowego (użyłam z indyka) 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko 1/2-1 łyżka masła

Di gotuje
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami 324

bardzo dużo różnego rodzaju wędlin: kiełbasa, boczek, szynka itp. Część owszem mogę zamrozić (choć nie a wieki) ale zdecydowanie większość trzeba zjeść. Kiełbasę i boczek wykorzystałam  na obiad. Wyszła mi całkiem pyszna zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i pieczarkami Składniki 1 kg ziemniaków (1 kg po obraniu) 500 g mięsa (kiełbasa + boczek) 2 cebule

Pyza i Surówka
Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami 251

można też obtoczyć w mące i usmażyć na patelni, ale akurat miałam rozgrzany piekarnik :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bułki i drożdżówki , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z rybą , Obiad Świąteczny

https:KKuchniaMniam
Tarta z cukinią i pomidorkami 150

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.   Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację.  Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu

Di gotuje
Tradycyjne rolady wołowe. 126

ogół rolady robię z wieprzowiny, ale na świąteczny obiad postanowiłam przygotować tradycyjne rolady wołowe.    Możemy użyć np. wołowiny z udźca. Najważniejsze jest to żebyśmy mogli pokroić mięso na plastry o dużej powierzchni w poprzek włókien.  SKŁADNIKI: około 1 kg. wołowiny kilka plastrów boczku wędzonego lub szynki 1-2 ogórki kiszone 2 cebule -dymka albo szalotka 2 ząbki

Kuchnia Beaty
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 215

jaskrawych kolorów. Jest zieloność, chrupkość i armoat. Danie świetnie nadaje się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały już tylko 2 dni! Zimna przekąska z awokado i krewetek Składniki

Jem więc Jestem
Królik pieczony w winie 149

względu na kolor, i ze względu na zapach, i ze względu na smak) i przestałam je jeść. Aż nauczyłam się odróżniać poszczególne typowe mięsa. Teraz miesiąc bez królika na obiad jest miesiącem straconym ;) ----- Podobne: Pieczone rolady drobiowe z warzywami Królik z kasztanami Maślany królik pieczony

Weekendy w domu i ogrodzie
Schab w sosie z suszonych pomidorów 116

Coś innego coś nowego ta idea zawsze mi przyświeca jak kogoś podejmuje na obiedzie i tak było i tym razem przepis  znaleziony w Internecie jednak udoskonalony przeze mnie - zresztą jak zawsze muszę od siebie coś dodać lub coś odjąć   i wychodzi smak taki jaki lubię czyli rewelacyjny. Polecam.Zapraszam... Stopień trudności- proste, wiem, że niektórzy wahają się czy wlewać

Kubki smaku
Naleśniki z farszem mielonym 109

danie wpadłam na pomysł naleśniki ale na słono. Trochę się pomyliłam czasowo, gdyż zajęły mi one sporo czasu, jednak muszę powiedzieć, że było warto. Naprawdę fajny smaczny i syty obiad. Zapraszam... Stopień trudności prosty, nigdy nie lubiłam smażyć naleśników zawsze mi wychodziły jakieś człekokształtne ale znalazłam sposób na wylewanie ciasta, tzn. wazówką na środek patelni wylewam ciasto i robię

Kubki smaku
Filet z kurczaka z salsą pomidorowo-serową 129

pewno każdy z gotujących zadaje sobie pytanie "co zrobić jutro na obiad". Mimo, że przepisów jest w sieci internetowej pełno to ciężko tak naprawdę znaleźć ten nr jeden. Dlatego dziś przychodzę z pomocą ja i serwuje przepyszne, a co ważne szybkie danie dla każdego. Zapraszam... Skala smaku 10/10 dla dzieci zrobiłam bez farszu u góry tzn. po pierwszym pieczeniu już

Kubki smaku
Esencjonalne ragu z kaczki / Duck ragu 176

łatwe i przyjemne jest ragu z kaczki, które wam dzisiaj prezentuję. Mięso z kaczki, z warzywami i przyprawami, duszone w winie, sosie pomidorowym i ziołami, podane z makaronem. Idealny obiad na chłodne wieczory. Ponadto, jest to świetny sposób na spożytkowanie także innych mięs, które pozostały po świętach. Nie marnujmy jedzenia, polecam! Scroll down for recipe in English Esencjonalne ragu

karmelowy
Rolada z miesa mielonego z kolorowym nadzieniem 392

Pomysł na sylwestrowe menu nie musi być nudne. Zwykłe mięso mielone podane w ciekawej formie może być świetnym elementem sylwestrowej zimnej płyty albo noworocznego obiadu. Dlatego dzisiaj proponuje wykorzystać mięso mielone obojętnie jakie macie, dodać kilka kolorowych składników i zamienić je w pyszną kolorową mięsną roladę, która idealnie pasuje zarówno jako cieple dania jak i element zimnego bufetu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koperty schabowe z wsadką 137

Mój mąż już zaczął narzekać na różne dziwne potrawy i zażądał normalnego obiadu. Ale co by tu zrobić żeby "normalny" nie był tak do końca normalny? To chociaż kształt schabowego zmieniłam na koperty i dodałam farsz z pieczarek :) Składniki 4 małe lub 2 duże plastry schaba (najlepiej grube) 6 pieczarek garść startego żółtego sera sól pieprz słodka papryka masło jajko

Piekielna Kuchnia Pati
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i porem 164

jestem fanką majonezu ale ta jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a to świadczy tylko o tym ,że warto ją zrobić do obiadu :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska bądź 1/2 dużej 1 puszka kukurydzy około 4 liście z części zielonej poru (można zamiennie dać szczypiorek) 1 mała cebula - opcjonalnie  1 łyżka jogurtu naturalnego

W Moim Magicznym Domu
Kurczak pieczony z pomarańczami 202

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  Kurczak posiada doskonale zharmonizowany smak, miękkie, soczyste mięso i cudowny aromat pomarańczy. Jest naprawdę przepyszny!  Zrobiłam go na dwudniowy obiad - a zniknął już w pierwszym dniu! 1,3 kg kurczaka (dowolnych części) Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu sok z 1/2 pomarańczy (około

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania